Buzz

Εσύ τι θα δεις φέτος στη «Γιορτή του Σινεμά»;

στα 10

Στις 26 Οκτωβρίου, το εισιτήριο σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας θα κοστίζει 2 ευρώ, προσκαλώντας όλους σε μια γενναία επιστροφή στο σινεμά.

Εσύ τι θα δεις φέτος στη «Γιορτή του Σινεμά»;

Στη δεύτερη έκδοσή της η «Γιορτή του Σινεμά» έρχεται και απαλλαγμένη από το βραχνά της μεταπανδημικής περιόδου στην οποία συστήθηκε το 2022 και με τον αέρα μιας γενικότερα χαρμόσυνης καλής πορείας των κινηματογραφικών αιθουσών ολόκληρο το τελευταίο διάστημα - και στη δύσκολη μετάβαση από τα θερινά στα κλειστά σινεμά.

Παλιό έθιμο στη Γαλλία, νεόκοπο στη χώρα μας, η «Γιορτή του Σινεμά» συμβαίνει φέτος στις 26 Οκτωβρίου, μια καλή ημερομηνία που κανονικά θα περιλάμβανε και την 28η Οκτωβρίου ως αργία (αν δεν έπεφτε Σάββατο), αλλά και την κορύφωση του Halloween με εξόδους ανάλογου ύφους γύρω από το τέλος του Οκτώβρη.

the killer

Με μεγαλύτερη έξοδο της εβδομάδας, το «The Killer» του Ντέιβιντ Φϊντσερ, η «Γιορτή του Σινεμά» θα δοκιμαστεί ανάμεσα σε καλλιτεχνικούς τίτλους, όπως το «Ενα Καινούργιο Αυριο» του Νάνι Μορέτι, το «Αντίπαλος» του Μιλάντ Αλαμί και «Πορεία προς τη Ρώμη» του Μαρκ Κάζινς, αλλά θα ενισχύσει και τη δεύτερη εβδομάδα των «Δολοφόνων του Ανθισμένου Φεγγαριού», αλλά και ταινίες περασμένων εβδομάδων που αντέχουν όπως το «Ανατομία μιας Πτώσης», το «Περασμένες Ζωές», το reboot του «Εξορκιστή» από τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, αλλά και το «Στο Γραφείο Καθητητών» της Ιλκέρ Τστάκ.

Εξαίρεση και προσοχή: το μεγαλύτερο box office χιτ των ημερών μας, το «The Eras Tour», η μαγνητοσκοπημένη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ δεν θα περιλαμβάνεται στην προσφορά των 2 ευρώ, καθώς διανέμεται διεθνώς και όχι από ελληνική εταιρία διανομής.


brighter tomorrow

Οι ταινίες που θα βγουν στις αίθουσες την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και μπορείτε να δείτε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου μόνο με 2 ευρώ σε όλην την Ελλάδα: Κάντε κλικ πάνω στον κάθε τίτλο για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες:

The Killer του Ντέιβιντ Φίντσερ | H πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, με έναν εντυπωσιακό Μάικλ Φασμπέντερ στον ρόλο του δολοφόνου πρωταγωνιστή του.

Ενα Καινούργιο Αύριο του Νάνι Μορέτι | Ο Νάνι Μορέτι επιστρέφει με ένα best of της φιλμογραφίας του και, αν μη τι άλλο. 2-3 πολύ αστεία και ταυτόχρονα πολύ συγκινητικά μαθήματα ζωής και σινεμά. Μόνο για φανατικούς.

Πορεία προς τη Ρώμη του Μαρκ Κάζινς | 101 χρόνια μετά την ιστορική πορεία του Μπενίτο Μουσολίνι από τη Νάπολη προς τη Ρώμη το 1922, ο Μαρκ Κάζινς παραδίδει «ένα μάθημα Ιστορίας» με ένα ντοκιμαντέρ που μιλάει περισσότερο για το σήμερα.

Αντίπαλος του Μιλάντ Αλαμί | O Πέιμαν Μαάντι (ο πρωταγωνιστής του «Ενας Χωρισμός») ερμηνεύει τη δοκιμασία ενός άντρα που δραπετεύει από το Ιράν για να διεκδικήσει την ελευθερία και την ταυτότητα του. Επίσημη υποβολή της Σουηδίας για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι της Εμα Τάμι | Ταινία τρόμου βασισμένη στο ομότιτλο video game με αφορμή το Halloween!

Ακου Ποιος Μιλάει του Θοδωρή Νιάρχου | Ελληνική κωμωδία με τον Μελέτη Ηλία.

Μπάντι ο Ροκ Σταρ 3 του Αντονι Μπελ | Τρίτη περιπέτεια για τον σούπερ σταρ Μπάντ! Η ταινία θα κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.


δραμα

Σημειώστε ακόμη:

Στη «Γιορτή του ΣΙνεμά» συμμετέχει και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος με τις βραβευμένες ταινίες του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας - την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου το εισιτήριο θα είναι 2 ευρώ.

Ειδικά στο Αλεξάνδρα Europa Cinemas (Πατησίων 79 και Αλεξάνδρας), η γιορτή του σινεμά γίνεται μια ευκαιρία για να δούμε τέσσερις πρόσφατες ελληνικές ταινίες από νέους δημιουργούς:

17:00 | Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου
19:10 | Black Stone του Σπύρου Ιακωβίδη
21:00 | Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση
22:30 | ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ του Νίκου Πάστρα

Στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix μπορείτε να δείτε ποιες ταινίες συνεχίζονται, αλλά και από Τετάρτη μεσάνυχτα προς ξημερώματα Πέμπτης 26 Οκτωβρίου ποιες ταινίες σας περιμένουν για να γιορτάσετε μαζί τους τη «Γιορτή του Σινεμά».


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τη Γιορτή του Σινεμά εδώ.

γιορτή