Buzz

Ο Κρίστοφερ Νόλαν δείχνει εντυπωσιασμένος με το άνοιγμα του «The Eras Tour» της Τέιλορ Σουίφτ

στα 10

Ο Νόλαν δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το πως η Σουίφτ κατάφερε να βγάλει τόσα λεφτά με την ταινία της χωρίς να έχει διανομή από κάποιο μεγάλο στούντιο.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν δείχνει εντυπωσιασμένος με το άνοιγμα του «The Eras Tour» της Τέιλορ Σουίφτ

Η Τέιλορ Σουίφτ στέφθηκε η πριγκίπισσα του παγκόσμιου box office την προηγούμενη εβδομάδα με την ταινία της «The Eras Tour». Κάτι που φαίνεται πως ούτε ο Μάρτιν Σκορσέζε με το αριστουργηματικό του «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαρίου» μπορεί να ταράξει την κυριαρχία της. Και για κάποιους σκηνοθέτες, όπως ο Κρίστοφερ Νόλαν, το θεωρεί πραγματικά κάτι το εκπληκτικό.

Ο Νόλαν επικροτεί την Σουίφτ και το πως δεν δέχθηκε κάποιο στούντιο για τη διανομή της ταινίας της, προσφέροντας έτσι ένα νέο μοντέλο κινηματογραφικής διανομής. Συζητώντας με τη συνάδελφό του Εμα Τόμας Emma Thomas και τον βραβευμένο με Πούλιτζερ συγγραφέα του «American Prometheus» Κάι Μπερντ για το "Oppenheimer" στο CUNY Graduate Center, ο Νόλαν επεσήμανε την απόφαση της Σουίφτ να κυκλοφορήσει το «The Eras Tour» απευθείας στην κινηματογραφική αλυσίδα αιθουσών AMC.

«Η Τέιλορ Σουίφτ πρόκειται να τα βάλει με τα μεγάλα στούντιο, επειδή η ταινία της συναυλίας δεν διανέμεται από κάποιο από αυτά. Διανέμεται από τον ιδιοκτήτη των αιθουσών AMC και πρόκειται να βγάλει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Και έτσι έχουν τα πράγματα, αυτός είναι ένας τρόπος να βλέπεις πράγματα και να μοιράζεσαι ιστορίες ή να μοιράζεσαι εμπειρίες που είναι απίστευτα πολύτιμες. Και αν αυτοί [τα στούντιο] δεν το θέλουν, κάποιος άλλος θα το θέλει. Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια».

Διαβάστε ακόμα: Η Τέιλορ Σουίφτ σε ένα σινεμά δίπλα σας!

the eras tour

Ακόμα και ο παραγωγός της ταινίας «Εξορκιστής: Πιστός» Τζέισον Μπλουμ αναγκάστηκε να μεταφέρει την έξοδό της μια εβδομάδα νωρίτερα στην Αμερική για να μην έρθει αντιμέτωπος με τους Swifties. «Το μόνο πράγμα που με τρομάζει μέχρι θανάτου είναι η Τέιλορ Σουίφτ!» αστειεύτηκε ο Μπλουμ σε μια συνέντευξή του στο Entertainment Weekly. Και μάλλον είχε δίκιο, καθώς καμία άλλη ταινία δεν κυκλοφόρησε σε ευρεία κυκλοφορία αυτό το σαββατοκύριακο στην Αμερική, μήπως βρεθεί αντιμέτωπη με τον αφανισμό του «The Eras Tour».

Η ταινία κατάφερε να κερδίσει 128 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως το πρώτο σαββατοκύριακό, ένα πραγματικά εντυπωσιακό ποσό που αποτελεί και το εισπρακτικότερο άνοιγμα για ταινία συναυλίας, ξεπερνώντας εκείνη του Μάικλ Τζάκσον «This Is It» του 2009, η οποία είχε ανοίξει με 74.3 εκατομμύρια δολάρια. Το «The Eras Tour» έσκισε και στην Ελλάδα όπου γέμισε ασφυκτικά τις αίθουσες στις οποίες παιζόταν.

Είναι άραγε η Τέιλορ Σουίφτ η απάντηση στο πως να σωθούν οι κινηματογραφικές αίθουσες;