Buzz

Δεν γίνονται Οσκαρ χωρίς ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ με την Τζένιφερ Λόρενς

στα 10

Τα προγνωστικά θέλουν τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ στην κούρσα των Οσκαρ του 2015. Με τη νέα του ταινία που έχει τον τίτλο «Joy» και πρωταγωνίστρια - ποια άλλη; - την Τζένιφερ Λόρενς.

Δεν γίνονται Οσκαρ χωρίς ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ με την Τζένιφερ Λόρενς

Της χάρισε το πρώτο της Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον «Οδηγό Αισιοδοξίας» και μια τρίτη υποψηφιότητα για Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για τον «Οδηγό Διαπλοκής». Οπότε η Τζένιφερ Λόρενς δεν μπορεί να αρνηθεί τίποτα στον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, ειδικά όταν είναι ικανός να τη φέρει ξανά στην οσκαρική κούρσα με τη νέα του ταινία με τίτλο «Joy».

Το «Joy», που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, αφηγείται την ιστορία της Τζόι Μανγκάνο, μιας ανύπαντρης μητέρας τριών παιδιών στο Λονγκ Αϊλαντ, η οποία έγινε διάσημη ως μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες όλων των εποχών όταν εφηύρε τη «Θαυματουργή Σφουγγαρίστα» («Miracle Mop»). Το σενάριο γράφτηκε ξανά από τον ίδιο τον Ο. Ράσελ, μετά από την πρώτη γραφή που είχε επιμεληθεί ή Ανι Μούμολο, τη συνσεναριογράφο της Κρίστεν Γουίγκ στο «Bridesmaids».

Το Μάρτιο του 2014 η Τζένιφερ Λόρενς είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ της έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στις 4 το πρωί λέγοντας της πως θέλει να κάνει μια ταινία για τη γυναίκα που ανακάλυψε τη θαυματουργή σφουγγαρίστα και τη ρώτησε αν θέλει να το κάνει. «Είπα ναι. Μπορώ να φανταστώ τον Ντέιβιντ να κοιτάζει κάποιον που σφουγγαρίζει και να λέει "αυτό είναι το επόμενο μου σενάριο"».

Η 20th Century Fox ανακοίνωσε ήδη τον τίτλο («Joy») και την ημερομηνία εξόδου της ταινίας που θα είναι τα Χριστούγεννα του 2015, ενώ μένει να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της Λόρενς, η οποία για την ώρα βρίσκεται στα γυρίσματα του «The Hunger Games: Mockingjay», έχει δεσμευθεί για τη συμμετοχή της στο «X-Men: Αpocalypse» και θα είναι και η πρωταγωνίστρια του «Ανατολικά της Εδέμ» που θα σκηνοθετήσει ο Γκάρι Ρος.

Και για να μη χαλάσει το δίδυμο, θυμίζουμε εδώ πως εκκρεμεί και το «The Ends of the Earth», ένα πρότζεκτ που είχε ανακοινωθεί από καιρό πως θα έβρισκε ξανά τη Τζένιφερ Λόρενς υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Σε σενάριο του Κρις Τέριο («Argo»), το φιλμ παρακολουθεί έναν κροίσο των πετρελαίων, τον Ερνεστ Μάρλαντ και την κάθοδό του στην καταστροφή, όταν δημοσιοποιείται μια παράνομη ερωτική σχέση του.

Διαβάστε ακόμη: