Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 16 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 16 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Θα Πέσει η Νύχτα του Αντρέ Σίνγκερ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, δωρεάν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ, online.filmfestival.gr, το ανατριχιαστικό ντοκουμέντο για το Ολοκαύτωμα, «Θα Πέσει η Νύχτα» του Αντρέ Σίνγκερ. Η ειδική προβολή της ταινίας πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου από τους 19 συρμούς που μετέφεραν συνολικά 46.091 Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς – Μπίρκεναου. H προβολή γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που έχουν καθιερωθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Ποτέ ξανά».
Η ταινία θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, έως την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, online.filmfestival.gr. Για το κοινό θα είναι διαθέσιμα 800 μηδενικά εισιτήρια, που θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Θα Πέσει η Νύχτα».


Gran Torino του Κλιντ Ιστγουντ

O Γουόλτ Κοβάλσκι, ένας μοναχικός και απόμακρος βετεράνος του πολέμου της Κορέας, δυσκολεύεται να συνηθίσει τις αλλαγές που τελευταία συμβαίνουν στη γειτονιά του, αλλά και στην ίδια τη ζωή του. Η γυναίκα του έχει πεθάνει, οι -απεχθείς γι' αυτόν- μετανάστες της γειτονιάς του παίρνουν όλο και περισσότερο τη θέση των παλιών γειτόνων του, τα παιδιά του γίνονται όλο και πιο απόμακρα, χωρίς να επικοινωνούν. Στο μόνο που μπορεί να βρει μια ανακουφιστική σταθερότητα είναι η ρουτίνα του και η σκυλίτσα του, η Νταίζη. Όλα αυτά, όμως, μέχρι τη νύχτα που κάποιος θα προσπαθήσει να κλέψει το αγαπημένο του Gran Torino - ένα αυτοκίνητο του '72, που το έχει σαν τα μάτια του και το συντηρεί σχολαστικά, όπως την πρώτη μέρα που το αγόρασε. Αυτή η ανατρεπτική νύχτα θα φέρει στη ζωή του Γουόλτ τον μικρό Τάο, τον ντροπαλό έφηβο γείτονά του από τη συμμορία Χμονγκ. Με τον τρόπο που θα αντιδράσει ο Γουόλτ, θα ανατρέψει όχι μόνο τα εγκληματικά σχέδια της συμμορίας, αλλά και ολόκληρη τη ζωή της κοινότητας, που μέχρι τότε κρατούσε σε απόσταση.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA.


Τζότζο του Τάικα Γουατίτι

Ο Τζο Μπέτζλερ, ένα αδύνατο και μοναχικό αγοράκι, μεγαλώνει στη ναζιστική Γερμανία με την καλόκαρδη και τρυφερή μητέρα του, όσο ο πατέρας του λείπει εδώ και χρόνια «για δουλειές». Ο «Τζότζο» έχει ένα όνειρο: να φορέσει τη στολή με τις σβάστιγκες και να υπηρετήσει τον Φύρερ. Τον ενοχλεί που τον θεωρούν αδύναμο και δειλό, εκείνος θα αποδείξει στους συμμαθητές του ότι είναι σκληρός, ικανός και πιο πιστός στο όραμα από όλους. Αλλωστε έχει και τη βοήθεια του φανταστικού του φίλου, Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος εμφανίζεται συχνά στο δωμάτιό του, τον ενθαρρύνει και τον κατηχεί: μισούμε τους Εβραίους. Μόνο που την Ημέρα της Ναζιστικής Νεολαίας, ο Τζότζο αποτυγχάνει στις δοκιμασίες: δεν μπορεί να σκοτώσει ένα κουνελάκι με τα γυμνά του χέρια, ενώ τραυματίζεται από θραύσματα μιας χειροβομβίδας και το πρόσωπό του παραμορφώνεται για πάντα. Καταστροφή. Τώρα όλοι τον κοροϊδεύουν ακόμα περισσότερο από πριν: είναι άσχημος, είναι τέρας, είναι δειλός όπως ο πατέρας του που το έσκασε. Είναι ο «Τζότζο το κουνέλι». Οσο αναρρώνει, η μητέρα του τον σταματά από το σχολείο και, μένοντας σπίτι, η ζωή του αλλάζει απότομα. Κι αυτό γιατί ανακαλύπτει ότι σε μια μυστική σοφίτα, που επικοινωνεί μόνο από το δωμάτιό της, η μαμά του κρύβει από τους Γερμανούς μία έφηβη Εβραία κοπέλα. Ο Τζο δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάποιον που πρέπει να μισεί, αλλά δεν νιώθει να μισεί την Ελσα. Δεν έχει ουρά, δεν μοιάζει με το διάβολο. Οσο ο Τζότζο ερωτεύεται, όσο καταλαβαίνει την αλήθεια για την αντιστασιακή μητέρα του, τόσο πρέπει να ξυπνήσει από τον τυφλό φανατισμό του, να καταλάβει ποιος πραγματικά είναι, τι πραγματικά πιστεύει, και να πάρει θέση απέναντι σ' έναν αδίστακτο πόλεμο που σκοτώνει ανεπίστρεπτα την παιδική (κι όχι μόνο) αθωότητα. Ο Τάικα Γουαϊτίτι τολμά μία αναρχική κωμωδία για τη ναζιστική Γερμανία. Μία παρωδία με αναχρονιστικό μουσικό σάουντρακ, ανελέητο σαρκασμό, και αναπάντεχη τρυφερή παιδικότητα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Τζότζο».

Η ταινία προβάλλεται στις 10.20 στο Nova Cinema 1 HD.


Vivarium του Λόρκαν Φίνεγκαν

Eνα ζευγάρι παρασύρεται από έναν μεσίτη σε ένα εκ πρώτης όψεως ειδυλλειακό προάστιο στην αναζητησή του για ένα καινούριο σπίτι. Οταν ξαφνικά εκείνος θα εξαφανιστεί, ο Τομ και η Τζέμα θα ανακαλύψουν αφού θα οδηγήσουν για ώρες σε κύκλους, ότι δεν μπορούν να φύγουν από εκεί και θα παγιδευτούν σε έναν μη κόσμο όπου τα σύννεφα είναι δισδιάστατα, το χώμα ψεύτικο και όπου κάποιος ή κάτι τους αφήνει καθημερινά ένα κουτί με τις απαραίτητες προμήθειες. Και μια μέρα, ένα μωρό που μεγαλώνει ταχύτατα κι έρχεται με ένα σημείωμα που γράφει: «ανατρέψτε το και θα ελευθερωθείτε». Tο «Twilight Zone» συναντά τον Ρόι Αντερσον, στη σκοτεινή, σουρεαλιστική σάτιρα του Λόρκαν Φίνεγκαν που ξεκινά φιλοδοξα αλλά όπως οι ήρωες της παγιδευεται στην επανάληψη. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Vivarium».

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο Cosmote Cinema 1 HD.


Η Ανασκαφή του Σάιμον Στόουν

Βασισμένη σε ένα βιβλίο που με την σειρά του αφηγούνταν μια αληθινή ιστορία, «η Ανασκαφή» καταγράφει την ανακάλυψη ενός από τα σημαντικότερα ευρήματα στην ιστορία της βρετανικής αρχαιολογίας, η οποία έγινε όχι σε μια επιστημονική ανασκαφή, αλλά στην ιδιοκτησία μιας νεαρής πλούσιας χήρας από έναν άντρα που δεν ήταν επισήμως αρχαιολόγος. Βρισκόμαστε λίγο πριν το ξεκίνημα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και η Ιντιθ Πρίτι, πεπεισμένη ότι κάτι κρύβεται κάτω από τους παράξενους μικρούς λόφους που υπάρχουν διασκορπισμένοι στο κτήμα της, προσλαμβάνει τον Μπέιζιλ Μπράουν, έναν πεπειραμένο «σκαφτιά» που όπως δεν έχει πτυχίο αρχαιολόγου, προκειμένου να βρουν όσα είναι θαμμένα εκεί. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Ανασκαφή».

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix.


Η Σύζυγος του Μπιορν Ρούνγκε

Κονέκτικατ, 1992. Ενα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα ανακοινώνει στον 70χρονο αμερικανό συγγραφέα Τζο Κάστλμαν αυτό που ονειρευόταν: θα είναι ο αποδέκτης του Νόμπελ Λογοτεχνίας της χρονιάς. Η γυναίκα του, Τζόαν Κάστλμαν, ακούει και η ίδια τα νέα από την άλλη συσκευή. Πανηγυρίζει, χοροπηδώντας μαζί του πάνω στο κρεβάτι. Ετοιμάζει τις βαλίτσες τους και τον συνοδεύει στη Στοκχόλμη. Είναι εκείνη που αυτός αποκαλεί «αγάπη της ζωής του». Εκείνη που ρυθμίζει τις υποθέσεις του, τις εκρήξεις θυμού του, την προβληματική σχέση με τον επίσης συγγραφέα γιο τους. Εκείνη που κουβαλά το παλτό του, τα γυαλιά πρεσβυωπίας του, τα μυστικά του. Γυρνώντας το χρόνο πίσω στα 60ς, μαθαίνουμε την ιστορία τους. Εκείνος, ο παντρεμένος καθηγητής της στο πανεπιστήμιο, εκείνη η πιο ταλαντούχα συγγραφέας στην τάξη του. Εκείνος παρατά γυναίκα και παιδί. Εκείνη την καριέρα της. Αλλωστε τι καριέρα μπορούσε να έχει μία γυναίκα συγγραφέας στα 60ς; Τι πιο φυσιολογικό να διοχετεύσει όλο το ταλέντο, την ενέργεια και την αφοσίωσή της στο να στηρίξει τον άντρα της στη δική του; Αυτό δεν κάνει μία καλή σύζυγος; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Σύζυγος».

Η ταινία προβάλλεται στο ΕΡΤFlix.


Μεσοτοιχίες του Γκουστάβο Ταρέτο

Ο Μάρτιν είναι ένας 30χρονος web designer. Γλυκός, φοβισμένος, υποχόνδριος χρησιμοποιεί το Internet για να φέρει τον κόσμο κοντά του και να κρατήσει την πραγματική ζωή μακριά. Δουλεύει, ερευνά, παίζει, παραγγέλνει, ακούει μουσική, τσατάρει, βλέπει ταινίες, γνωρίζει γυναίκες μέσα από το διαδίκτυο. Η Μαριάνα μετακομίζει σ' ένα γειτονικό κτίριο. Στην ουσία επιστρέφει στο παλιό της διαμέρισμα, μετά από μία σχέση 4 χρόνων που την ισοπέδωσε. Με σπουδές και όνειρα στην αρχιτεκτονική, έχει καταλήξει να σχεδιάζει βιτρίνες πολυκαταστημάτων και να μην σχεδιάζει τίποτα για το μέλλον. Πανέμορφη - αλλά παγωμένη, μουδιασμένη, αγοροφοβική, μένει κλεισμένη σπίτι της και προσπαθεί να σβήσει τις αναμνήσεις από τον Mac και την καρδιά της. Εξω από τα μεγέθους σπιρτόκουτου διαμερίσματά τους το Μπουένος Αϊρες πάλλεται. Μία μητρόπολη εκατομμυρίων κατοίκων στην οποία ψάχνεις έναν ακόμα, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό που εξαφανίζεται μέρα με την μέρα. Θα συναντηθούν ποτέ ο Μάρτιν και η Μαριάννα; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τις «Μεσοτοιχίες».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς