Buzz

«Θα Πέσει η Νύχτα»: Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο του Ολοκαυτώματος, δωρεάν online από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου: «Ποτέ ξανά».

Flix Team
«Θα Πέσει η Νύχτα»: Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο του Ολοκαυτώματος, δωρεάν online από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το ντοκιμαντέρ του Αντρέ Σίνγκερ καταγράφει την πρωτοπόρα προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να κινηματογραφήσει τη φρίκη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα συγκλονιστικό φίλμ για μια ταινία που έμεινε χαμένη για 70 χρόνια.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Θα Πέσει η Νύχτα», αλλά και την ιστορία του πώς συνδέεται με την ταινία «Τεκμηριωμένη Eρευνα για τα Γερμανικά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης» και με τον νεαρό Αλφρεντ Χίτσκοκ

night will fall 607

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, δωρεάν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ, online.filmfestival.gr, το ανατριχιαστικό ντοκουμέντο για το Ολοκαύτωμα, «Θα Πέσει η Νύχτα» του Αντρέ Σίνγκερ, ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ που πρέπει να δουν όλοι.

Διαβάστε ακόμη: 20 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η ειδική προβολή της ταινίας πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου από τους 19 συρμούς που μετέφεραν συνολικά 46.091 Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς – Μπίρκεναου. H προβολή γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που έχουν καθιερωθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Ποτέ ξανά».

night will fall 607

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, έως την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, online.filmfestival.gr. Για το κοινό θα είναι διαθέσιμα 800 μηδενικά εισιτήρια, που θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας.