Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the most beautiful

Το Πιο Ομορφο Αγόρι του Κόσμου (The Most Beautiful Boy in the World) των Κριστίνα Λίντστρομ, Κρίστιαν Πέτρι

Το 1971 μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Θάνατος στην Βενετία», ο σκηνοθέτης Λουκίνο Βισκόντι ανακηρύσσει τον έφηβο πρωταγωνιστή Μπγιέρν Άντερσεν ως «το πιο όμορφο αγόρι του κόσμου». 50 χρόνια μετά ο Μπγιέρν μας ταξιδεύει πίσω στις προσωπικές αναμνήσεις του, που έχουν να κάνουν με την ταραγμένη παιδική του ηλικία και τις μετέπειτα εμπειρίες του, αλλά και την ιστορία του κινηματογράφου σε μια προσπάθεια να ξορκίσει τους δαίμονες του.

Ενας βαθιά θλιμμένος, τολμηρός αλλά και τελικά λυτρωτικός απολογισμός της ζωής του Μπγιερν Αντρεσεν, που έτυχε στα 15 του χρόνια να βρεθεί κάτω από το φως του παγκόσμιου προβολέα όταν επελέγη από τον Λουκίνο Βισκόντι για να ενσαρκώσει τον εμβληματικό Τάτζιο στο «Θάνατο στη Βενετία». και να καεί, Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Les Τraducteurs 607

Οι Μεταφραστές (Les Τraducteurs) του Ρεζί Ρουανσάρ

Εννέα μεταφραστές από διάφορες χώρες προσλαμβάνονται από έναν μεγαλοεκδότη για να μεταφράσουν το πολυαναμενόμενο τελευταίο βιβλίο μιας μπεστ-σέλερ τριλογίας. Κλείνονται σε ένα πολυτελές οίκημα και πληρώνονται αδρά ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή. Οταν όμως δημοσιεύονται ξαφνικά οι πρώτες δέκα σελίδες του μυθιστορήματος, η δουλειά γίνεται εφιάλτης. Ενας από αυτούς είναι ο κλέφτης και ο εκδότης είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τον -ή την- αποκαλύψει.

Ο Ρεζί Ρουανσάρ, μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο «Populaire», επιστρέφει με μια διασκεδαστική, μα ισχνή ιστορία «λογοτεχνικού μυστηρίου». Ενας από τους μεταφραστές του, είναι κι ο Μανώλης Μαυροματάκης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

Seven

Se7en του Ντέιβιvτ Φίvτσερ

Ο Γoυίλιαμ Σόμερσετ, βετεράvoς αστυνομικός vτετέκτιβ, πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί. Ωστόσo, έξι μέρες πριv απoσυρθεί από τo Σώμα, αναλαμβάνει vα εκπαιδεύσει τov vεαρό αvτικαταστάτη τoυ, Ντέιβιvτ Μιλς. Οι δύο αστυvoμικoί πρόκειται vα συvεργαστoύv για την επίλυση μιας υπόθεσης μακάβριων φόνων, πoυ θα τoυς παρασύρει βαθιά στov διεστραμμέvo κόσμo τoυ Τζov Ντo, εvός παvoύργoυ, θρησκόληπτoυ εγκληματία. Ο Τζον Ντο επιλέγει να δολοφονεί ανθρώπους, πoυ έχoυv διαπράξει τα εφτά θαvάσιμα αμαρτήματα (τηv απληστία, τηv oκvηρία, τη ζηλoφθovία, τηv oργή, τη λαγvεία, τη λαιμαργία, την αλαζονεία), χρησιμoπoιώvτας κάθε φoρά κι έvαv αvατριχιαστικό τρόπo εκτέλεσης, πoυ συvδέεται με τo συγκεκριμέvo αμάρτημα

H ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Star

thor ragnarok main

Thor Ragnarok του Τάικα Γουατίτι

Ο Thor, που εν τω μεταξύ βρίσκεται ξανά ορφανός, ξανά φυλακισμένος, μονομαχεί σε αρένα (με τον Hulk, μάλιστα), κάνει και λίγο φλερτ στη σύγχρονη μεγαλούπολη, είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί με τον φευγαλέο Λόκι, εναντίον της αδελφής που δεν ήξεραν ότι είχαν, της Χέλα, προτού εκείνη καταστρέψει για πάντα το Ασγκαρντιανό σύμπαν. Στην περιπέτειά του, συναντά από τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ ως disco queen μονάρχη και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Doctor Strange, μέχρι τον Μπρους Μπάνερ (μετά την αρένα), σε μια από τις πιο γλυκές στιγμές buddy movie του υπερηρωικού σύμπαντος.

Τρίτος Θορ στη σειρά, πιο αστείος, κοντοκουρεμένος και πιο θεαματικός - παίρνει το αίμα του πίσω ανάμεσα στους Avengers που μονοπωλούν τη μεγάλη οθόνη την τελευταία δεκαετία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον Alpha

a beautiful day in the neighbourhood 607

Ενας Υπέροχος Γείτονας (A Beautiful Day in the Neighborhood) της Μάριελ Χέλερ

Νέα Υόρκη, 1998. Στον κυνικό ερευνητή δημοσιογράφο του Esquire Λόιντ Βόγκελ (βραβευμένο για τα πορτρέτα που έχει κάνει πάνω σ' έναν βιαστή κι έναν γιατρό παράνομων αμβλώσεων) ανατίθεται να γράψει ένα κομμάτι για τον «Κο Ρότζερς», τον τηλεοπτικό «Παραμυθά» της Αμερικής, που, από το 1968 έως το 2001, είχε την παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Mister Rogers' Neighborhood». Οικοδεσπότης, μουσικός, μαριονετίστας (Πρεσβυτεριανός ιερέας επίσης) χρησιμοποιούσε όλα τα ταλέντα του για να συνομιλήσει με τα παιδιά στο σπίτι. Οχι απλώς να τα ψυχαγωγήσει, αλλά να τα καθοδηγήσει, μέσω των ιστοριών, των τραγουδιών και των παραμυθιών του, προς την ενηλικίωσή τους. Επώδυνα θέματα όπως ο φόβος, το bullying, το διαζύγιο των γονιών, η οργή, η ζήλια, η αρρώστια περνούσαν μέσα από το φίλτρο της πραότητάς του, του μειλίχιου χαμόγελού του και η καθησυχαστική φωνή του διείσδυε στα αμερικανικά σπίτια και τις καρδιές των παιδιών σαν βάλσαμο.

Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τον «Κο Ρότζερς». Ποιος όμως ήταν πραγματικά ο Φρεντ Ρότζερς; Η Χέλερ κατασκευάζει ένα κινηματογραφικό exposé που δεν αποκαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από την τηλεοπτική περσόνα. Αποκαλύπτει πολλά περισσότερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Mega

dry grasses

Ξερά Χόρτα (About Dry Grasses) του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν

Ο Σαμέτ, ένας δάσκαλος καλλιτεχνικών, διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν απομακρυσμένο, παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας, που τον χειμώνα θάβεται μέσα στο χιόνι. Όσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ’ τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν επιστρέφει, αναζητώντας στα «ξερά χόρτα» την Ανοιξη μιας ολόκληρης χώρας. Με ακόμη μια πολύτιμη πράξη επικής διάρκειας και ενδοσκόπησης μιας ολόκληρης χώρας και των ανθρώπων της, βραβευμένη στις Κάννες για την εξαιρετική του πρωταγωνίστρια. Επίσημη υποβολή της Τουρκίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

dream scenario

Ονειρικό Σενάριο (Dream Scenario) του Κρίστοφερ Μπόργκλι

Ο Πολ Μάθιους είναι ένας «κανονικός» άνθρωπος, παντρεμένος και με δυο κόρες, καθηγητής στο πανεπιστήμιο, μ' ένα μόνο ανεκπλήρωτο όνειρο, να δημοσιεύσει ένα βιβλίο. Για άγνωστο λόγο, άνθρωποι γύρω του αρχίζουν να τον βλέπουν στα όνειρά τους: πάντα εκείνοι βρίσκονται σε κίνδυνο, πάντα ο Πολ περνά αμέριμνος και δεν συμμετέχει. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις πολλαπλασιάζονται ραγδαία και ο Πολ, μέρος των ονείρων λες όλου του πληθυσμού της γης, γίνεται ξαφνικά τρομερά διάσημος, με τα social media αλλά και τα ΜΜΕ να τον αναγάγουν σε σταρ. Εξίσου γρήγορα, η υπερβολική «παρεμβολή» του Πολ στο υποσυνείδητο του πληθυσμού, πλέον συχνά με βίαια ξεσπάσματα, θα τον μεταμορφώσει από σταρ σε cancelled οριακά εγκληματία. Από την άλλη, η μόνη που δεν βλέπει τον Πολ στον ύπνο της είναι η γυναίκα του.

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Κρίστοφερ Μπόργκλι («Σιχάθηκα τον Εαυτό μου»), σε παραγωγή του Αρι Aστερ, εξίσου απλοϊκά δεικτικό με την προηγούμενη ταινία του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 01.05 το Cosmote Cinema 1

the son

Ο Γιος (The Son) του Φλόριαν Ζέλερ

Στο κέντρο της ιστορίας, ο Πίτερ είναι ένας χωρισμένος δικηγόρος που έχει μόλις ξεκινήσει μια καινούρια οικογένεια, όταν η πρώην γυναίκα του τον πληροφορεί ότι ο δεκαεφτάχρονος γιος τους, Νίκολας, γίνεται όλο πιο απόμακρος και μελαγχολικός. Οταν ο γιος του θα ζητήσει να μείνει μαζί του εκείνος φυσικά θα δεχτεί, αλλά η κίνηση θα δημιουργήσει τριγμούς στη σχέση με τη γυναίκα του και στην πραγματικότητα δεν θα κάνει πολλά για να βελτιώσει την κατάσταση του Νίκολας.

Μετά τον «Πατέρα», ο Φλόριαν Ζέλερ επιστρέφει στο ίδιο κλίμα με αντίστοιχα αποτελέσματα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Rider 607

Καλπάζοντας με το Ονειρο (The Rider) της Κλόι Ζάο

Μιλώντας για τον πρόσφατο οσκαρικό θρίαμβο της Ζάο, θέλετε να τη γνωρίσετε καλύτερα; Τρία χρόνια πριν το «Nomadland» η Κλόι Ζάο μάς είχε χαρίσει ένα ακόμα διαμάντι. Το «Rider» ήταν τo μεγάλο βραβείο στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, η Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ένα αποκαλύπτικό ταξίδι στη μεγάλη Americana της ανθρώπινης ψυχής. Διαβάτε την κριτική του Flix εδώ και μην το χάσετε!

Aλλοτε ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπράντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπράντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.Τόσο μελαγχολική όσο ένα θλιμμένο τραγούδι γύρω από μια φωτιά τη νύχτα στην ερημιά, τόσο όμορφη και τόσο ανοιχτή όσο ένας γεμάτος αστέρια ουρανός, η ταινία της Κλόι Ζάο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια σπουδαία ταινία γεμάτη αγάπη και συμπόνοια για τις ζωές των ανθρώπων που δεν θα καταγράψει ποτέ η επίσημη αμερικάνικη ιστορία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the idea of you

Ολα Γύρω Από Σένα (The Idea of You) του Μάικλ Σόουγολτερ

Βασισμένο στην αναγνωρισμένη, σύγχρονη ιστορία αγάπης με το ίδιο όνομα, το Όλα Γύρω από Σένα παρουσιάζει τη Σολέν (Ανν Χάθαγουεϊ), μια 40χρονη μητέρα που μεγαλώνει μόνη ένα παιδί και συνάπτει μια απρόσμενη σχέση με τον 24χρονο Χέις Κάμπελ (Νίκολας Γκάλιτζιν), τον τραγουδιστή των Όγκουστ Μουν, της πιο σέξι μπάντας στον πλανήτη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

Inside Out 2

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 (Inside Out 2) του Κέλσι Μαν

Η μικρή Ράιλι μεγάλωσε - είναι πλέον έφηβη. Και μέσα της γίνεται χαλασμός: τα «κεντρικά» έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Αγχος. Και φαίνεται πως έχει και παρέα...

Εννέα χρόνια μετά την πρώτη οσκαρική animation ταινία της Pixar, τα συναισθήματα επιστρέφουν για να μάς αφηγηθούν τη συνέχεια της ιστορίας της έφηβης -πλέον- Ράιλι, σ' ένα σίκουελ ισάξιο του υπέροχου πρώτου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+