Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου

Πλήθος νέων πολυαναμενόμενων ταινιών για την επίσημη έναρξη της χειμερινής σεζόν, σε ένα δείγμα που δεν προοιωνίζει έναν συγκρατημένο προγραμματισμό που θα επιτρέψει σε καλές ταινίες να βρουν το κοινό τους.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

about dry grasses

Ξερά Χόρτα (About Dry Grasses) του Νούρι Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Ο Σαμέτ, ένας δάσκαλος καλλιτεχνικών, διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν απομακρυσμένο, παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας, που τον χειμώνα θάβεται μέσα στο χιόνι. Oσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ' τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

H νέα ταινία του Νούρι Μπιλγκέ Τσεϊλάν, βραβευμένη στις Κάννες για την εξαιρετική του πρωταγωνίστρια. Επίσημη υποβολή της Τουρκίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Past Lives

Περασμένες Ζωές (Past Lives) της Σελίν Σονγκ

Η Νόρα και ο Χε-Σαν, δύο βαθιά συνδεδεμένοι παιδικοί φίλοι, χωρίζονται όταν η οικογένεια της Νόρα μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα. Δύο δεκαετίες μετά, επανασυνδέονται στη Νέα Υόρκη και περνάνε μία μοιραία εβδομάδα καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο, την αγάπη και τις επιλογές που καθορίζουν μία ζωή.

To ντεμπούτο της Σελίν Σονγκ που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βερολίνου και άνοιγμα στις Νύχτες Πρεμιέρας 2023.

mi pais imaginario

Η Φανταστική Χώρα Μου (Mi País Imaginario) του Πατρίσιο Γκουζμάν

Η φανταστικη μου χωρα είναι η αφήγηση του Γκουζμάν για το κοινωνικό Estallido, μια σειρά από μαζικές διαδηλώσεις που προέκυψαν από μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Σαντιάγο που διαμαρτύρονταν για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα, οδηγώντας σε ένα κοινωνικό ξέσπασμα που η χώρα δεν είχε ξαναδεί και του οποίου η διάσταση και οι επιπτώσεις είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθούν.

Ο βετεράνος Πατρίσιο Γκουζμάν στρέφει το βλέμμα του στο κοινωνικό ξέσπασμα που πυροδότησε στη Χιλή τον Οκτώβριο του 2019, σε μια συγκλονιστική και όμορφη αφήγηση της αλλαγής που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.

dogman besson

Dogman του Λικ Μπεσόν

Ενας άντρας είναι ντυμένος Μέριλιν Μονρόε στο πρώτο πλάνο της ταινίας και οδηγεί ένα φορτηγό γεμάτο σκυλιά, όταν τον σταματά η αστυνομία. Το μέικ απ του είναι μουτζουρωμένο, ο ώμος του έχει μια πληγή από σφαίρα και το ροζ του φόρεμα είναι χάλια. Στην επόμενη σκηνή, μια ψυχολόγος της αστυνομίας θα δοκιμάσει να λύσει το μυστήριο αυτού του εξωτικού πλάσματος που ακούει στο όνομα Ντάγκλας, και που φορά ξανθιά περούκα, ροζ φουστάνι, μεταλλικά στηρίγματα στα πόδια και μετακινείται με αμαξίδιο.

Η επιστροφή του Λικ Μπεσόν, με επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας.

anselm

Anselm του Βιμ Βέντερς

Ο Βιμ Βέντερς δημιουργεί το (τρισδιάστατο) πορτραίτο ενός από τους σημαντικότερους και πιο πρωτοποριακούς ζωγράφους και γλύπτες του καιρού μας, του Ανσελμ Κίφερ.

shayda

Shayda της Νούρα Νιασάρι

Μιας Ιρανή μετανάστρια, η Σάιντα, κρύβεται με την κορούλα της σε μια δομή φιλοξενίας γυναικών στην Αυστραλία, προκειμένου να ξεφύγει από τον κακοποιητικό της σύζυγο. Η θέση της είναι δύσκολη: Αν γυρίσει στην πατρίδα της, θα χάσει την κηδεμονία του παιδιού της. Αν μείνει στην Αυστραλία, ο άντρας της δεν πρέπει να μάθει για το κρησφύγετό της έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της για διαζύγιο. Ολομόναχη στην προσπάθειά της να ορίσει μια καλύτερη ζωή, η Σέιντα μαθαίνει να υψώνει ανάστημα άφοβη απέναντι σε έναν σκληρό κόσμο.

Επίσημη πρόταση της Αυστραλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

exorcist believer

Ο Εξορκιστής: Πιστός (The Exorcist: Believer) του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Μετά τον τραγικό θάνατο της εγκύου συζύγου του στον φονικό σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Βίκτορ Φίλντινγκ έχει μεγαλώσει μόνος του την κόρη τους, Αντζελα. Αλλά όταν η Αντζελα και η φίλη της, Κάθριν, εξαφανίζονται στο δάσος και επιστρέφουν τρεις μέρες αργότερα χωρίς καμία ανάμνηση του τι συνέβη, ξεκινάει μία σειρά από αλυσιδωτά γεγονότα που θα αναγκάσουν τον Βίκτορ να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό και, μέσα στην απόγνωση και τον τρόμο του, να αναζητήσει το μοναδικό άτομο που έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο: την Κρις ΜακΝιλ.

Μετά το θρίαμβο της αναβίωσης του «Haloween», ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν και η Blumhouse «ξυπνούν» μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών.

big trip

Το Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι (Big Trip: Special Delivery) των Νατάλια Νίλοβα, Βασίλι Ροβένσκι

Οι μέρες περνούν μες στη χαλάρωση για τον αξιαγάπητο αρκούδο Μικ Μικ και τον πανέξυπνο λαγό Oσκαρ . Αλλά δεν είναι γραφτό τους να απολαύσουν την ηρεμία τους για πολύ καιρό, γιατί ξαφνικά η περιπέτεια τούς χτυπά την πόρτα: μια μέρα, το κλάμα ενός μωρού -ενός γλυκύτατου νεογέννητου αρκουδομωρού- ακούγεται κοντά στο σπίτι τους κι εκείνοι δεν πιστεύουν στα αυτιά τους - άλλη μια λανθασμένη μωρό-παράδοση από τον πελαργό έχει γίνει πια δικός τους μπελάς! Σύντομα οι δύο τους, με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων, θα βάλουν μπρος για να παραδώσουν το μωρό στους γονείς του στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς να γνωρίζουν ότι δε θέλουν όλοι να φτάσουν στον προορισμό τους… Ένας παμπόνηρος γύπας, που έχει τα δικά του σχέδια για το δάσος, θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει και τους στήνει διάφορες παγίδες, αλλά θα τα βρει σκούρα με τη συγκεκριμένη τρελοπαρέα. Αρκεί, βέβαια, ο Όσκαρ να καταφέρει να κρατήσει τον Μικ Μικ μακριά από τον πειρασμό της… χειμερίας νάρκης!

Ενα λάθος μωρό αναζητά την πραγματική του οικογένεια σε μια διασκεδαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Citizen Cane MAIN

Πολίτης Κέιν (Citizen Kane) του Ορσον Γουέλς

Η ταινία ξεκινάει με το θάνατο του μεγιστάνα και μεγαλοεκδότη Τσαρλς Φόστερ Κέιν. Λίγο πριν το θάνατό του, ο Κέιν αναφωνεί τη λέξη «Ροδανθός». Ένας νεαρός δημοσιογράφος, προσπαθώντας να καταλάβει το νόημα της λέξης, θα ξεκινήσει μία έρευνα για να ανακαλύψει ποιος ήταν πραγματικά ο Τσαρλς Φόστερ Κέιν. Στην έρευνά του θα αναζητήσει και θα μιλήσει με ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή του μεγιστάνα.

To ανεξίτηλο αριστούργημα του Ορσον Γουέλς, σε επανέκδοση από τις 12 Οκτωβρίου.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!