Buzz

Χόλιγουντ εναντίον Χαμάς

στα 10

Περισσότεροι από 200 ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί και άνθρωποι των στούντιο υπογράφουν ανοιχτή επιστολή κατά της Χαμάς και των βομβαρδισμών στο Ισραήλ.

Χόλιγουντ εναντίον Χαμάς

«Εμείς, οι υπογράφοντες, δηλώνουμε τη θλίψη μας για την ολέθρια απώλεια των ζωών των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων στη Γάζα. Πονάμε για όσα υποφέρουν οι δύο πλευρές και ελπίζουμε σε μια λύση που θα φέρει ειρήνη στην περιοχή.

Ενώ στεκόμαστε σταθεροί στη δέσμευσή μας για ειρήνη και δικαιοσύνη, πρέπει επίσης να σταθούμε σταθεροί ενάντια σε ιδεολογίες μίσους και γενοκτονίας που αντανακλώνται στο κατασταστικό της Χαμάς, στο άρθρο 7 το οποίο αναφέρει: «Υπάρχει ενας Εβραίος που κρύβεται πίσω μου, έλα και σκότωσέ τον». Ο γιος ενός από τους ιδρυτές της Χαμάς σχολίασε επίσης την αληθινή φύση της Χαμάς.

Δεν μπορεί να επιτρέπεται στη Χαμάς να ρίχνει ρουκέτες στις πόλεις του Ισραήλ, ούτε να επιτρέπεται να κρατάει τους ανθρώπους της όμηρους. Τα νοσοκομεία είναι για να θεραπεύονται οι άνθρωποι, όχι για να κρύβονται όπλα. Τα σχολεία είναι για να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα, όχι για να εκτοξεύονται πύραυλοι. Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας, όχι οι ανθρώπινες ασπίδες μας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας υποστηρίζοντας τις δημοκρατικές αξίες που όλοι έχουμε στην καρδιά μας με την ελπίδα πως η θεραπευτική δύναμη των Τεχνών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χτιστούν γέφυρες ειρήνης

Με υπογραφές που περιλαμβάνουν ονόματά όπως αυτό του Σιλβέστερ Σταλόνε, του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, του Σεθ Ρόγκεν, του Ααρον Σόρκιν, του Ιβαν Ράιτμαν και του Γουίλιαμ Φρίντκιν, η οργάνωση «Creative Community for Peace» που υποστηρίζει την πλευρά του Ισραήλ κυκλοφορεί την παραπάνω επιστολή ως το δικό της μήνυμα στη διαμάχη στην περιοχή, αλλά και ως αντίβαρο στις πολλαπλάσιες φωνές που υποστηρίζουν την πλευρά της Παλαιστίνης, κατηγορώντας τους Ισραηλινούς για «γενοκτονία».

Μετά την ανοιχτή επιστολή των Ισπανών καλλιτεχνών και αυτήν της Νότιας Κορέας υπέρ των Παλαιστινίων, αλλά και τις αντιδράσεις των χολιγουντιανών στούντιο (που έφτασαν μέχρι τη φημολογούμενη δημιουργία «μαύρης λίστας» για την Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ), άνθρωποι του θεάματος σε όλον τον πλανήτη διαλέγουν πλευρά σε έναν αέναο παραλογισμό.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: ΙΣΡΑΗΛ