Buzz

Ο Παρκ Τσαν - γουκ και 100 ακόμη Κορεάτες υπέρ των Παλαιστινίων

στα 10

Με επικεφαλής τον Παρκ Τσαν - γουκ («Oldboy», «Stoker»), αλλά και άλλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και κοινωνικού βίου της Νοτίου Κορέας υπεγράφη διαμαρτυρία με τίτλο «Ειρήνη στην Παλαιστίνη!».

Ο Παρκ Τσαν - γουκ και 100 ακόμη Κορεάτες υπέρ των Παλαιστινίων

Οπως αναφέρει το Screen International, 100 δημόσια πρόσωπα της Νοτίου Κορέας - ανάμεσα στα οποία και οι σκηνοθέτες Παρκ Τσαν - γουκ και Ρίου Σέουνγκ - γουάν υπέγραψαν διαμαρτυρία με τίτλο «Ειρήνη στην Παλαιστίνη!», εναντίον της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα και την σφαγή των πολιτών.

Ο Παρκ Τσαν - γουκ είχε βρεθεί πρόσφατα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ιερουσαλήμ, ακριβώς την εποχή που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και το προγραμματισμένο masterclass που θα έδινε διακόπηκε από μια σειρήνα που προειδοποιύσε για αεροπορική επίθεση στην περιοχή.

Η διαμαρτυρία αποκαλεί την επίθεση στη Γάζα «μονομερή σφαγή» και «εγκλημα πολέμου από την 10η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο»: «Οι επιθέσεις του Ισραήλ που ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου είχαν σαν συνέπεια το θάνατο 1500 Παλαιστινίων. Περισσότερο από το 80% είναι πολίτες και 25% ανήλικα παιδιά. Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολία και παιδικές χαρές για μαθητές, ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο των Ηνωμένων Εθνών που είναι καταφύγιο για τους πολίτες και κατοικίες όπου μέσα τους κοιμόντουσαν οικογένειες.»

Η διαμαρτυρία στρέφεται κατά της Αμερικής και των Ευρωπαϊκών χωρών που «υποστηρίζουν και παραβλέπουν τις ευθύνες του Ισραήλ» αλλά και κατά της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας για τη σιωπή της και την πώληση όπλων στο Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: ΓΑΖΑ