Industry

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Ο Δεκέμβριος θα φέρει το 9ο Film Factory

στα 10

Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ασφάλεια και 9 άχαστα εργαστήρια, για τα 9 χρόνια του.

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Ο Δεκέμβριος θα φέρει το 9ο Film Factory

Για έννατη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ακαδημία κινηματογράφου διοργανώνει το Film Factory - το διήμερο εργαστήριο ανταλλαγής γνώσης, εμπειρίας και άποψης των βραβευμένων στα πιο πρόσφατα Ιρις, με τους συναδέλφους τους και το κοινό. Κι αν φέτος γίνει λίγο διαφορετικά, θα γίνει... ασφαλώς, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Οσα μάθαμε, είδαμε και... πιάσαμε στο 8ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Στην ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει, φυσικά, ότι θα τηρήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας - φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, τα εργαστήρια απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από τους διδάσκοντες βάσει βιογραφικών, ενώ για το κάθε εργαστήριο υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση hfa.film.factory@gmail.com. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που τις ημερομηνίες της διοργάνωσης βρισκόμαστε ακόμη σε lockdown, τα εργαστήρια θα προσαρμοστούν αντίστοιχα και οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για τα νέα δεδομένα.

Θυμηθείτε εδώ όλους τους νικητές των Βραβείων Ιρις της ΕΑΚ 2020

Διαβάστε και δείτε εδώ όσα μοιράστηκαν με το Flix για τη δουλειά τους, ένας-ένας, οι υποψήφιοι των Βραβείων Ιρις 2020

Τι περιμένουμε να δούμε φέτος:

Ο παραγωγός της «Ευτυχίας», Διονύσης Σαμιώτης, θα μιλήσει για τις δυνατότητες ανάπτυξης και χρηματοδότησης των ταινιών.
Ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας και η ηθοποιός Αγγελική Παπούλια από «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», θα μιλήσουν για πάθη στους βάλτους και τη συνεργασία ηθοποιού-σκηνοθέτη στη δημιουργία ενός ρόλου, ενώ οι ηθοποιοί της «Ευτυχίας», Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και Θάνος Τοκάκης, θα αναδείξουν τη δυναμική του σώματος στην ερμηνεία.
Οι σκηνοθέτες των ταινιών «Cosmic Candy» και «Ηλεκτρικός Κύκνος», Ρηνιώ Δραγασάκη και Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, θα ψάξουν ομοιότητες και διαφορές μέσα από τον παραπλανητικό καθρέφτη του Σινεμά τους.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του «Απόστρατου», Ζαχαρίας Μαυροειδής, θα θέσει την αφηγηματολογία στην υπηρεσία του σεναρίου.
Οι σκηνοθέτες των ταινιών «Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» και «Χειροπαλαιστής», Μαριάννα Οικονόμου και Γιώργος Γούσης, θα αναζητήσουν την αλήθεια και το ψέμα στο ντοκιμαντέρ.
Ο σκηνοθέτης του «Heatwave», Φωκίων Ξένος, θα μοιραστεί τις τεχνικές του animation που χρησιμοποίησε στην ταινία του.
Οι μουσικοί και ο μοντέρ της «Winona», The Boy, Δεσποινίς Τρίχρωμη και Νίκος Πάστρας, θα εξερευνήσουν τη σχέση εικόνας και μουσικής, ενώ η διευθύντρια φωτογραφίας του «Ζίζοτεκ», Χριστίνα Μουμούρη, θα φέρει το δικό της φως στο σκοτάδι.
Συντελεστές της «Ευτυχίας», οι σκηνογράφοι Μιχάλης Σαμιώτης και Γιάννης Παπαδόπουλος, η ενδυματολόγος Χρύσα Σερδάρη, συνεργάτις της αείμνηστης Ιουλίας Σταυρίδου και η μακιγιέζ Δήμητρα Γιατράκου θα αποκαλύψουν τα πολύτιμα εργαλεία της δουλειάς τους.
Οι ηχολήπτες, σχεδιαστές και μιξέρ ήχου της «Ευτυχίας», Νίκος Μπουγιούκος, Αρης Λουζιώτης και Κώστας Βαρυμποπιώτης, θα παρουσιάσουν την εξέλιξη του κινηματογραφικού ήχου και, τέλος, οι υπεύθυνοι για τα σπέσιαλ και τα οπτικά εφέ του «Cosmic Candy», Γιώργος και* Ρούλης Αλαχούζος, *Γιάννης Αγελαδόπουλος και Γιώργος Φουκαράκης θα αναπτύξουν τη συνεργασία των φυσικών και των ψηφιακών εφφέ.

Το 9ο Film Factory θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την ευγενική χορηγία του Studio Karamanos και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ και του Athens Film Office. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου από το website της, το facebook, το twitter και το instagram.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.