Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Electric Swan» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη ταξιδεύει και διακρίνεται στον κόσμο

στα 10

Το νέο μικρού μήκους φιλμ της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη δεν σταματάει να μετράει διακρίσεις, με σημαντικότερη το Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας για το 2019 από την Ενωση Γάλλων Κριτικών.

Το «Electric Swan» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη ταξιδεύει και διακρίνεται στον κόσμο

Ο «Ηλεκτρικός Κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη είναι ένα σαραντάλεπτο «σουρεαλιστικό μικρο-πορτρέτο του Μπουένος Αϊρες» με επίκεντρο τις ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα και γύρω από μια παλιά μοντερνιστική πολυκατοικία δέκα ορόφων που βρίσκεται στην στην Avenida Libertador 2050 της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας, τον περασμένη Σεπτέμβρη, η ταινία συνεχίζει αμείωτα τα ταξίδια της στα Φεστιβάλ του κόσμου και συγκεντρώνει διακρίσεις - δικαιώνοντας έτσι εκτός από την ακαταμάχητη γοητεία του και το διαρκώς ανερχόμενο ταλέντο της δημιουργού του.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Ηλεκτρικό Κύκνο»

electric swan 607

Λίγο πριν προβληθεί στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Κλερμόν - Φεράν , ο «Ηλεκτρικός Κύκνος» φτάνει στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Whole Wide World Competition στο φεστιβάλ Zubroffka στην Πολωνία, με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μηκους και Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ La Cabina Medium Length Film Festival και με τον τίτλο της Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας της χρονιάς από το Close-Up Culture.

Σημαντικότερη από όλες τις παραπάνω διακρίσεις, είναι η ανακήρυξη του «Ηλεκτρικού Κύκνου» ως η Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους για το 2019 από την Ενωση Γάλλων Κριτικών. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα βραβεία της Ενωσης Γάλλων Κριτικών για το 2019.

Διαβάστε ακόμη: Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη μας ξεναγεί στο Μπουένος Αϊρες του «Ηλεκτρικού Κύκνου» της

Electric Swan Poster 607