Buzz

Η Ελεν Πέιτζ κατηγορεί τον σκηνοθέτη Μπρετ Ράτνερ για ομοφοβική και ανάρμοστη συμπεριφορά

στα 10

Η Ελεν Πέιτζ, με μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, κατηγορεί τον σκηνοθέτη Μπρετ Ράτνερ για ομοφοβική παρενόχληση, αλλά δεν διστάζει να μιλήσει και για το «μεγάλο λάθος» που έκανε με το να παίξει σε ταινία του Γούντι Αλεν.

Η Ελεν Πέιτζ κατηγορεί τον σκηνοθέτη Μπρετ Ράτνερ για ομοφοβική και ανάρμοστη συμπεριφορά

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook, η Ελεν Πέιτζ περιέγραψε τις δικές της εμπειρίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στο Χόλιγουντ. Ανάμεσα σε αυτές αναφέρει και την ανάρμοστη συμπεριφορά του σκηνοθέτη Μπρετ Ράτνερ στα γυρίσματα του «X-Men: The Last Stand», ο οποίος δεν δίστασε να κάνει και ομοφοβικά σχόλια για την σεξουαλικότητά της.

Σύμφωνα με την περιγραφή της Πέιτζ, κατά την διάρκεια της πρώτης γνωριμίας που είχε με το καστ και το συνεργείο, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας, ο Ράτνερ έδειξε την τότε 18χρονη Πέιτζ και είπε σε άλλη μια γυναίκα, η οποία βρισκόταν δίπλα της «θα πρέπει να την γαμήσεις για να την κάνεις να καταλάβει ότι είναι γκέι». Η Πέιτζ γράφει πως «ήμουν μια νεαρή κοπέλα που δεν είχα κάνει coming out ακόμα ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό. Ηξερα πως ήμουν γκέι, αλλά και δεν ήξερα, σαν να λέμε. Ενιωσα σαν να είχε παραβιαστεί η προσωπική μου ζωή όταν έγινε αυτό. Κοιτούσα τα πόδια μου και κανείς δεν έβγαλε κουβέντα».

Διαβάστε ακόμα: Εξι γυναίκες κατηγορούν τον Μπρετ Ράτνερ για σεξουαλική παρενόχληση

x-men last stand H Ελεν Πέιτζ στο «X-Men: The Last Stand».

Συνεχίζει λέγοντας πως «αυτός ο άνθρωπος με “έβγαλε από την ντουλάπα” χωρίς να τον ενδιαφέρει πως νιώθω, μια πράξη που όλοι γνωρίζουμε πως είναι ομοφοβική. Τον παρακολουθούσα στα γυρίσματα να λέει διάφορα εξευτελιστικά πράγματα στις γυναίκες. Θυμάμαι μια γυναίκα να περνάει από δίπλα του και να λέει γι’ αυτήν “πεταχτό μ…”».

Η Πέιτζ πρωταγωνίστησε στην ταινία του Ράτνερ «X-Men: The Last Stand» το 2006 στον ρόλο της Kitty Pryde, και όταν ο σκηνοθέτης αργότερα της ζήτησε να φορέσει ένα μπλουζάκι που έγραφε «Team Ratner» εκείνη το αρνήθηκε. Οι παραγωγοί της ταινίας τότε της είπαν πως «δεν πρέπει να του μιλάς έτσι». Συμπληρώνει τέλος πως «ενώ εμένα μου έκαναν επίπληξη, αυτός κυκλοφορούσε ατιμώρητος, για την ωμή ομοφοβική και καταχρηστική του συμπεριφορά, που όλοι στα γυρίσματα είχαμε βιώσει. Τότε ήμουν μια ηθοποιός που κανείς δεν ήξερε. Ημουν 18 χρονών και δεν είχα τα μέσα για το πως να χειριστώ την κατάσταση».

Ακόμα και η συμπρωταγωνίστριά της τότε Αννα Πάκουιν, η οποία έπαιζε τον ρόλο της Rogue, επιβεβαίωσε το περιστατικό με μια ανάρτησή της στο twitter.

Ταυτόχρονα η Πέιτζ δήλωσε και την μετάνοιά της στο ότι αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Γούντι Αλεν «To Rome With Love» το 2012, δηλώνοντας πως είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει στην καριέρα της. «Ντρέπομαι που το έκανα αυτό. Δεν είχα βρει ακόμα την φωνή μου, και δεν ήμουν αυτή που είμαι τώρα, και ένιωθα πιεσμένη, γιατί “και φυσικά θα πρέπει να πεις ναι σε ταινία του Γούντι Αλεν”. Τελικά, πλέον, είναι δική μου απόφαση σε ποιες ταινίες θα αποφασίσω να παίξω και τότε πήρα την λάθος απόφαση. Εκανα ένα τρομερό λάθος».

Διαβάστε ακόμα: Πέντε γυναίκες κατηγορούν τον Λούις Σι Κέι για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

to rome with love page Η Ελεν Πέιτζ και ο Τζέσε Aϊζενμπεργκ στο «To Rome With Love» του Γούντι Αλεν.

Η Πειτζ καταλλήγει πως η σεξουαλική παρενόχληση στην βιομηχανία του Χόλιγουντ είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης πολιτιστικής επιδημίας της βίας κατά των γυναικών. Επίσης υποστήριξε τα θύματα τόσο μέσα κι έξω από το Χόλιγουντ που μίλησαν για τις εμπειρίες τους λέγοντας πως «σπάτε την σιωπή. Εισαστε η επανάσταση».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανάρτηση της Ελεν Πέιτζ παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη