Buzz

«Οσες με κατηγόρησαν είναι μ...νιά. Είμαι ξεκάθαρος;» Ο Τζέιμς Τόμπακ απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

στα 10

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Τόμπακ κατηγορείται από 310 γυναίκες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση με περιπτώσεις που ξεκινούν από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η απάντησή του.

«Οσες με κατηγόρησαν είναι μ...νιά. Είμαι ξεκάθαρος;» Ο Τζέιμς Τόμπακ απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Πριν από μία εβδομάδα περίπου, ρεπορτάζ των Los Angeles Times δημοσίευσε κατηγορίες 38 γυναικών για τις σεξουαλικές πρακτικές με τις οποίες ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζέιμς Τόμπακ πλησίαζε, πρότεινε και «συζητούσε» ρόλους με γυναίκες ηθοποιούς μέσα στα χρόνια. Λίγα 24ωρα μετά, πολλές περισσότερες ηθοποιοί βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν και το νούμερο ανέβηκε. Στις 310 γυναίκες (από τη δεκαετία του 80 μέχρι και σήμερα). Ανάμεσά τους: η Τζούλιαν Μουρ, η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, η Σέλμα Μπλερ.

Διαβάστε περισσότερα: Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Τόμπακ κατηγορείται για σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσεων

Αρχικά, ο Τόμπακ (διάσημος για το «Fingers» του 1978 που ο Ζακ Οντιάρ διασκεύασε ως «Ο Χτύπος που Σταμάτησε η Καρδιά Μου», αλλά και για τα σενάρια του «Bugsy» για το οποίο κέρδισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ, του «The Gambler» με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ και άλλα) αρνήθηκε με περισσή συγκατάβαση τις κατηγορίες λέγοντας ότι «οι γυναίκες ήταν όλα αυτά τα χρόνια στη θέση του συνοδηγού και τώρα προσπαθούν να διεκδικήσουν με άδικο τρόπο τα κεκτημένα τους».

Julianne Moore James toback 607 «Ο Τζέιμς Τόμπακ με πλησίασε στα 80ς και μου πρότεινε ένα ρόλο, "αν η ακρόαση γινόταν στο διαμέρισμά του". Αρνήθηκα. Μία εβδομάδα μετά με ξαναπλησίασε με την ίδια ακριβώς τεχνική και το ίδιο λεξιλόγιο. Του είπα "δε με θυμάσαι; Είχες ξαναπροσπαθήσει μαζί μου."...»

Σήμερα όμως, σε συνέντευξή του στο Rolling Stone αφήνει τη συγκατάβαση στην άκρη.

«Οποιες με κατηγόρησαν είναι ψεύτρες τσιμπ...κλούδες ή μ...νιά. Ή και τα δύο. Είμαι ξεκάθαρος; Η ιδέα ότι θα έδινα το ρόλο σε οποιαδήποτε άλλη παρά την καλύτερη ηθοποιό είναι αηδιαστική. Θέλω να σπάσω τα γαμ..να μούτρα σε όποιον ισχυρίζεται κάτι τέτοιο...»

Κι όταν ο ρεπόρτερ του ζήτησε να σχολιάσε το προφανές ("πώς είναι δυνατόν 310 γυναίκες να λένε όλες ψέματα;'') ο Τόμπακ έγινε έξαλλος. «Οργανώθηκαν για να με τραμπουκίσουν» ήταν η απάντησή του. «Το "me too, me too, me too, me too, me too" είναι τόσο ανόητο που δε θέλω να χάσω το χρόνο μου άλλο. Είναι στ' αλήθεια βλακείες. Δεν έχουν να κάνουν με μένα όλα αυτά και ούτε είχαν να κάνουν ποτέ με μένα. Δουλεύω με σοβαρότητα και ήθος όλα αυτά τα χρόνια...»

Διαβάστε περισσότερα: