Buzz

«Δεν ήξεραν όλοι»: Η Μέριλ Στριπ έχει κάτι να πει για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

Η Μέριλ Στριπ ξεκαθαρίζει τη θέση της σε σχέση με τη γνώση των πράξεων του Χάρβεϊ Γουάινστιν, με τον οποίο η διάσημη ηθοποιός είχε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν.

«Δεν ήξεραν όλοι»: Η Μέριλ Στριπ έχει κάτι να πει για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Στο περιθώριο του σκανδάλου με τις κατηγορίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση σειράς γυναικών εδώ και δεκαετίες και την απομάκρυνσή του από την ίδια του την εταιρία, η Μέριλ Στριπ που συνεργάστηκε στο παρελθόν περισσότερο από μια φορές με τον μεγαλοπαραγωγό, αντιδρά στην κατηγορία πως «όλοι γνώριζαν» με μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post.

Διαβάστε ακόμη: Ο βασιλιάς δεν μένει πια εδώ: Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν απολύθηκε από τη Weinstein Co.

Τα ντροπιαστικά νέα για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι αηδιαστικά για όσους από εμάς τον είδαμε να υπερασπίζει τη δουλειά μας και να στηρίζει τους άξιους αγώνες μας. Οι ατρόμητες γυναίκες που ύψωσαν τη φωνή της για να αποκαλύψουν αυτήν την κακοποίηση είναι οι ηρωίδες μας.

Ενα πράγμα πρέπει να διευκρινιστεί. Δεν ήξεραν όλοι. Ο Χάρβεϊ υποστήριξε τη δουλειά μας με πάθος, ήταν εκνευριστικός αλλά σεβόταν την εργασιακή μας σχέση και το ίδιο συνέβαινε και με πολλούς άλλους που συνεργάστηκε επαγγελματικά. Δεν ήξερα για αυτά τα άλλα αδικήματα. Δεν ήξερα για τους οικονομικούς συμβιβασμούς με τις ηθοποιούς και συναδέλφους. Δεν ήξερα για τις συναντήσεις στα δωμάτια των ξενοδοχείων, στο μπάνιο ή για άλλες ακατάλληλες εξαναγκαστικές πράξεις. Και αν όλοι ήξεραν, δεν πιστεύω ότι όλοι οι ρεπόρτερ του αστυνομικού ρεπορτάζ στη βιομηχανία και τα αυστηρά μέσα μαζικής ενημέρωσης θα το αγνοούσαν για δεκατίες.

Η συμπεριφορά είναι ασυγχώρητη, αλλά η κατάχρηση εξουσίας οικεία. Κάθε θαρραλέα φωνή που υψώνεται, ακούγεται και πιστώνεται από τα άγρυπνα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αυτή που τελικά θα αλλάξει το παιχνίδι.

Meryl Streep

Διαβάστε ακόμη