Buzz

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν κατηγορεί τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

στα 10

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν κατηγορεί ευθέως τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό και μεταδίδει την οργή της σε ένα σύστημα που προσπαθεί ακόμη να καλύψει τα κακώς κείμενα μιας ολόκληρης βιομηχανίας.

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν κατηγορεί τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν υπήρξε μια από τις γυναίκες που «συμφώνησαν» να μην μιλήσουν μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, που στην περίπτωσή της έφτασε το ποσό των 100.000 δολαρίων, πίσω στο 1997, όταν η ηθοποιός βρέθηκε θύμα του παραγωγού σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Ταυτόχρονα, υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια μια γυναίκα που προσπαθούσε να μιλήσει, να προειδοποιήσει τις συναδέλφους της, αλλά και μια ολόκληρη βιομηχανία για ένα έγκλημα που όχι απλά δεν σταματούσε, αλλά γιγαντωνόταν περίπου σε αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο Χόλιγουντ.

Διαβάστε αναλυτικά: Το Χόλιγουντ που «δεν ήξερε», ξεσπαθώνει εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Rose McGowan Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν στην πρεμιέρα του «Grindhouse» στο Λος Αντζελες

Την τελευταία εβδομάδα και με αφορμή το ντόμινο αποκαλύψεων γύρω από το παρελθόν του Χάρβεϊ Γουάινστιν, η Ρόουζ ΜακΓκόουν υπήρξε μια από τις πιο δυνατές φωνές στα κοινωνικά δίκτυα, με ευθείες επιθέσεις κατά του παραγωγού, αλλά και του Μπεν Αφλεκ που με ένα ωραιότατο «fuck off» δήλωσε ότι αρνείται να πιστέψει τον ισχυρισμό του ότι δεν γνώριζε τίποτα για το παρελθόν του στενού του συνεργάτη.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση ενός αριθμού τηλεφώνου, που αντιβαίνει στους κανόνες του, όπως υποστήριξε, το Twitter έκλεισε προσωρινά το λογαριασμό της, δημιουργώντας μια νέα σειρά από υποψίες γύρω από την ελευθερία του λόγου.

Επιστρέφοντας στο Twitter η Ρόουζ ΜακΓκόουαν αποφάσισε να είναι ακόμη πιο οργισμένη και ακόμη πιο ελεύθερη. Απευθυνόμενη στον Τζεφ Μπέζος της Amazon μίλησε για βιασμό από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και για μια ολόκληρη πρακτική αποσιώπησης που συντηρεί τη βιομηχανία.

«Το είπα ξανά και ξανά. Μου απάντησε πως δεν υπήρξε απόδειξη. Απάντησα πως η απόδειξη είμαι εγώ.»

Διαβάστε ακόμη