Buzz

To «All the Money in the World» του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισι αποσύρεται από το AFI Fest

στα 10

Αλλο ένα πλήγμα δέχεται η καριέρα του Κέβιν Σπέισι με την απόσυρση της ταινία «All the Money in the World» στην οποία πρωταγωνιστεί από το AFI Fest, μετά τις κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

To «All the Money in the World» του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισι αποσύρεται από το AFI Fest

Μετά το Netflix και την απόλυση του Κέβιν Σπέισι από το «House of Cards», αλλά και την ακύρωση της προβολής της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί «Glow» από το κανάλι, η καριέρα του ηθοποιού φαίνεται να δέχεται άλλο ένα δυνατό χτύπημα. Αυτή την φορά άλλη το στούντιο της Sony απέσυρε το «All the Money in the World» του Ρίντλεϊ Σκοτ, μια άλλη ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σπέισι, από το φεστιβάλ του American Film Institute, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 9 ως τις 16 Νοεμβρίου, και θα έκανε την επίσημη πρεμιέρα του.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κέβιν Σπέισι κάνει coming out, ενώ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

kevin spacey

Φαίνεται πως ο ίδιος ο Σκοτ, ο οποίος πέρα από σκηνοθέτης εκτελεί και χρέη παραγωγού στην ταινία, ζήτησε από το στούντιο να αποσύρει την ταινία από το φεστιβάλ μετά τα νέα εις βάρος του Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση. Το στούντιο ανακοίνωσε τα παρακάτω για την απόφασή του: «το “All the Money in the World” είναι ένα εξαιρετικό φιλμ και αξίζει περισσότερο από κάθε άλλο την τιμητική του θέση στο AFI Fest. Αλλά, δεδομένου όλων αυτών των κατηγοριών οι οποίες αφορούν έναν από τους ηθοποιούς της, και προς σεβασμό όλων όσων έχουν επηρεαστεί από αυτές, θα ήταν ανάρμοστο να γιορτάσουμε σε γκαλά την ταινία. Ετσι, αποφασίσαμε να την αποσύρουμε. Ωστόσο, η ταινία αυτή δεν είναι δουλειά ενός μόνο ατόμου. Υπάρχουν πάνω από 800 ηθοποιοί, σεναριογράφοι, καλλιτέχνες, και συνεργείο που εργάστηκαν ώρες επί ωρών για χρόνια και με ήθος για την ταινία, συμπεριλαμβανομένου και ενός από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σινεμά. Θα ήταν μεγάλη αδικία να τιμωρήσουμε όλους αυτούς για τα παραπτώματα ενός ηθοποιού της ταινίας».

Και το AFI Fest φαίνεται πως υποστηρίζει την απόφαση του στούντιο με την δήλωσή του: «το AFI Fest γιορτάζει τις ταινίες ως μια συλλογική μορφή τέχνης. Υποστηρίζουμε την απόφαση της Sony να αναλάβει την πρεμιέρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι που δούλεψαν μαζί στην ταινία να τιμηθούν σωστά την κατάλληλη στιγμή και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις».

Διαβάστε ακόμα: To Netflix τραβάει την πρίζα στο «House of Cards» μετά τις κατηγορίες κατά του Κέβιν Σπέισι

kevin spacey

Μέχρι στιγμής το στούντιο δεν έχει αλλάξει την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στην Αμερική, η οποία αναμένεται να βγει στις 22 Δεκεμβρίου, πάνω στην ώρα για τα Οσκαρς, αλλά πολλοί είναι εκείνοι εκ των έσω που ζητάνε να μεταφερθεί η ημερομηνία για τον Ιούνιο του 2018. Το «All the Money in the World» αφηγείται την αληθινή ιστορία της απαγωγής του εγγονού του Τζον Πολ Γκέτι το 1973, που έμεινε θρυλική καθώς ο παππούς του, ο τότε πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα. Η Sony ετοίμαζε μια μεγάλη καμπάνια για το Κέβιν Σπέισι, οποίος μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά στον χαρακτήρα που υποδύεται, για να μπει δυναμικά έτσι στην κούρσα των Οσκαρ. Από ότι φαίνεται όμως όλο αυτό πέφτει στο κενό, όχι μόνο για τον ίδιο τον Σπέισι αλλά και για τον σκηνοθέτη της Ρίντλεϊ Σκοτ ακόμα κι αν ο ίδιος είχε την ελάχιστη πιθανότητα να προταθεί ή πόσο μάλλον να κερδίσει ένα χρυσό αγαλματίδιο.


Διαβάστε ακόμα:

[image 82248]