Buzz

Best of 2020: Η χρονιά που είδε τον Χοακίν Φίνιξ να ξεγυμνώνεται

στα 10

Ο Οσκαρικός, πλέον, ηθοποιός ήταν για πρώτη φορά λαλίστατος, vegan κι ερωτευμένος.

Best of 2020: Η χρονιά που είδε τον Χοακίν Φίνιξ να ξεγυμνώνεται

Το 2020 δεν ήταν μόνο κορονοϊός και καραντίνα. Είχε και λαμπερές στιγμές και πρόσωπα κι ένα από τα πιο εμφανή, φέτος, παραδόξως για την εσωστρέφειά του, ήταν του Χοακίν Φίνιξ.


Η ψηφοφορία των αναγνωστών: Εσύ ψήφισες για την καλύτερη ταινία του 2020;


Ο Χοακίν Φίνιξ έκανε ποδαρικό στο 2020 με το «Joker». Η ερμηνεία του στην (έντονα αμφιλεγόμενη) ταινία του Τοντ Φίλιπς τον έφερε, από την αρχή της χρονιάς, φαβορί και συχνά νικητή στα βραβεία μέσων και σωματείων. Εκεί, συνέβησαν τρία πράγματα.

Από τη μια πλευρά, ο Χοακίν Φίνιξ ανάγκασε, μόνο και μόνο από... ετεροντροπή, όλες τις μεγάλες κινηματογραφικές διοργανώσεις, από τα SAG ως τα Οσκαρ, να προβλέψουν vegan μενού για τους καλεσμένους τους.

Θυμηθείτε εδώ: Oscars 2019: Τι μαγείες ετοιμάζει ο σεφ Βόλφγκανγκ Πακ για το φετινό οσκαρικό μενού;

χοακίν φίνιξ οσκαρ 607

Από την άλλη, έδωσε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς, ακόμα και συναρπαστικές ομιλίες της σεζόν των βραβείων. Από το «Στέκομαι εδώ στους ώμους του αγαπημένου μου ηθοποιού, Χιθ Λέτζερ, σας ευχαριστώ και καληνύχτα,» των SAG, στο «Είναι υποχρέωση των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει, διαιωνίσει και επωφεληθεί από ένα σύστημα καταπίεσης να είναι και αυτοί που θα το εξουδετερώσουν» των BAFTA, στο «Δεν νιώθω ανώτερος από κανέναν» των Οσκαρ. Θυμηθείτε (και, γιατί όχι, συγκινηθείτε ξανά), εδώ:

Joaquin Phoenix Jane Fonda 607 2

Κι επιπλέον, σε όλη την προ-οσκαρική περίοδο, με τα φώτα και τις κάμερες στραμμένες πάνω του, ο Χοακίν Φίνιξ δεν άφησε οικολογικού ενδιαφέροντος πορεία για πορεία και συγκέντρωση για συγκέντρωση χωρίς να πάει, ακόμα και με το σμόκιν του. Εδώ και τα πειστήρια:

Νικητής της οσκαρικής κούρσας, ξεκουράστηκε κάπως έτσι, μ' ένα vegan burger και το κορίτσι του, τη Ρούνι Μάρα, σ' ένα απολύτως προγραμματισμένο και στοχευμένο «ενσταντανέ» που, ωστόσο, έγινε για καλό σκοπό κι είναι και, ας πούμε, γλυκούλι:

χοακίν φίνιξ 607

Ο Φεβρουάριος βρήκε τον Χοακίν Φίνιξ να κυνηγάει την «Gunda», το ντοκιμαντέρ του Βίκτορ Κοσακόφσκι, ταυτόχρονα λυρικό αλλά και μαχητικό εναντίον της κακοποίησης και κατανάλωσης των ζώων. Θυμηθείτε τι γράφαμε από την Berlinale:

Berlinale 2020: O Χοακίν Φίνιξ βρήκε την αγαπημενη του ταινία

Μέσα στο 2020, ο Χοακίν Φίνιξ έγινε πολιτικό σύμβολο, ακόμα και χωρίς δική του πρωτοβουλία. Οπως μάθαμε, στην Ουκρανία απελευθερώθηκαν οι κρατούμενοι όμηροι τον Ιούλιο, όταν ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στήριξε δημοσίως μία ταινία του Χοακίν Φίνιξ, όπως ήταν η απαίτηση του ένοπλου απαγωγέα!

Στη διάρκεια της καραντίνας τους, ο Χοακίν Φίνιξ κι η Ρούνι Μάρα δεν έκαναν βίντεο με πιτζάμες, όμως μέσω της Beyond Meat δώρισαν χιλιάδες πακέτα vegan φαγητού σε ανθρώπους που έμειναν άνεργοι εξαιτίας του κορονοϊού.

joaquin phoenix rooney mara 607

Κερασάκι στην αξιολάτρευτη mediaκή τούρτα; Ο Χοακίν και η Ρούνι έκαναν το πρώτο τους μωρό, ένα αγοράκι που ονόμασαν, τι άλλο παρά Ρίβερ.

Μέσα σε μια χρονιά όπου κυριάρχησε ο ζόφος, απ' όλους τους σταρ (και ο Χοακίν Φίνιξ ας μην θεωρηθεί ποτέ underdog ή outsider, επειδή είναι πιο ελκυστικό) που αξιοποίησαν ή εκμεταλλεύτηκαν όσα συμβαίνουν και για τη δική τους προβολή, ας πούμε ότι ο Φίνιξ το έκανε με μια αδέξια, ζεστή κομψότητα, με μια συνέπεια που δείχνει ειλικρινείς σκοπούς και, επιπλέον, με επιτυχία καλύπτοντας την ανάγκη του κοινού να συνδέει το star system με τον ανθρωπισμό, έστω κατά παραγγελία. Εύγε και του χρόνου.


Περισσότερα Best of 2020


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020