Buzz

Best of 2020: Τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς

στα 10

Μέσα από υπέροχα ποπ κομμάτια, μελωδικές μπαλάντες, ανεβαστικά μιούζικαλ αλλά και... Eurovision, το 2020 είχε γράψει το δικό του κινηματογραφικό soundtrack.

Best of 2020: Τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς

Μπορεί το 2020 να μην ήταν κινηματογραφικά γεμάτο όπως άλλες χρονιές, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως τα τραγούδια που το έντυσαν δεν μας έδωσαν την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και, γιατί όχι, να χορέψουμε. Εμείς εδώ στο Flix μαζέψαμε όλες αυτές τις όμορφες μπαλάντες, εκείνα τα υπέροχα μελωδικά ποπ κομμάτια, αλλά και τα πιο χορευτικά μιούζικαλ για να πούμε το δικό μας αντίο σε μια δύσκολη (κινηματογραφική) χρονιά.


Η ψηφοφορία των αναγνωστών: Εσύ ψήφισες για την καλύτερη ταινία του 2020;



I Am a Poor Wayfaring Stranger – από την ταινία «1917»

Εκείνη η στιγμή που ο Σκόφιλντ, προς το τέλος της ταινίας, πλησιάζει επιτέλους το στρατόπεδο της 2ης διμοιρίας, αρχίζει να ακούγεται σιγά σιγά μια υπέροχη διασκευή ενός αμερικάνικου παραδοσιακού τραγουδιού - ένα υπέροχο λυρικό ιντερλούδιο από το τέρας του πολέμου, μια αναγκαία ανάπαυλα από την ασταμάτητη από αδρεναλίνη και πυκνή και ζοφερή ατμόσφαιρα της ταινίας.


It's A Man's Man's Man's World – από την ταινία «Birds of Prey»

Οταν γνωρίζουμε για πρώτη φορά την Black Canary στην ταινία, την υπερηρωίδα που το όπλο της είναι η φωνή της, την βλέπουμε να τραγουδάει την δική της εκδοχή του κλασικού κομματιού του Τζέιμς Μπράουν. Και η Τζουρνέ Σμολέ, με την υπέροχη αισθησιακή φωνή της, καταφέρνει να αφοπλίσει ακόμα και τους πιο σκληρούς εγκληματίες και ήρωες εκεί έξω.


My Shot – από το «Hamilton»

Μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Disney+ ήταν και η κινηματογραφική εμπειρία του «Hamilton», ίσως ένα από τα μεγαλύτερα μιούζικαλ των τελευταίων ετών. Και ένα από αυτά τα τραγούδια ήταν και το «My Shot» στο οποίο ο Αλεξάντερ Χάμιλτον του Λιν-Μάνουελ Μιράντα, μαζί με σχεδόν όλο το καστ επί σκηνής, ραπάρει μοναδικά και τραγουδά για τις φιλοδοξίες του και την μεγάλη του στιγμή, ένα τραγούδι που αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη χώρα ακόμα και σήμερα.


Το Ροκ του Καραγκιόζη – από την ταινία «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

Μπορεί την μουσική της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη να την υπογράφει ο Ζαν-Μισέλ Μπερνάρντ, όμως ο πιστός συνεργάτης του Μπάμπης Παπαδόπουλος («Μικρό Ψάρι», «Στέλλα Κοιμήσου») αφήνει κι αυτός το μουσικό του στίγμα στην ταινία: υπογράφει μία διασκευή στο μουσικό θέμα του καραγκιόζη, χρησιμοποιώντας το ως σχολιασμό των κεντρικών ηρώων και της ιστορίας τους και, γιατί όχι, ολόκληρου του 2020.


Loyal Brave True – από την ταινία «Mulan»

Μπορεί το live action της «Mulan» να μην ήταν γεμάτο από τραγούδια, όπως το αγαπημένο animation του 1998, αλλά τουλάχιστον έφερε πίσω την Κριστίνα Αγκιλέρα για να ερμηνεύσει για άλλη μια φορά το υπέροχο «Reflections», αλλά και να μας δώσει ένα νέο κομμάτι το οποίο μιλάει τόσο για τις αξίες της πρωταγωνίστριας όσο κι ενός ολοκλήρου έθνους.


Eurovision Song-Along – από την ταινία «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga»

Οσο διασκεδαστικό κι αχρείαστο όσο και η ίδια η Eurovision, το φιλμ - αφιέρωση του Γουίλ Φέρελ στα όνειρα που οφείλουν να βγαίνουν αληθινά, είναι γεμάτο από τραγούδια τα οποία θα μπορούσαν άνετα ήταν σε κάποιον διαγωνισμό. Ομως όλα αυτά τα επισκιάζει όταν βλέπεις και να ακούς μερικούς από τους αγαπημένους καλλιτέχνες της Eurovision να τραγουδούν μαζί με τους ηθοποιούς ένα mashup από αγαπημένα τραγούδια.


What’s Going On – από την ταινία «Da 5 Bloods»

O Σπάικ Λι χρησιμοποιεί στην ταινία του αρκετά κομμάτια από το εμβληματικό άλμπουμ του Μάρβιν Γκέι «What’s Going On», με την α καπέλα εκδοχή του συγκεκριμένου κομματιού να είναι και η πιο δυνατή στιγμή ολόκληρης της ταινίας, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει το κομμάτι ως μια «έκκληση για ανθρωπιά, αγάπη και καλοσύνη». Κάτι που μοιάζει να χαρακτηρίζει ολόκληρη την αντι-πολεμική του ταινία.


Wear Your Crown – από την ταινία «Prom»

Το «Wear Your Crown», το τραγούδι των τίτλων τέλους - είναι ένα ποπ «ανεβαστικό» κομμάτι που δεν υπάρχει στο αυθεντικό μιούζικαλ, αλλά γράφτηκε στο post production γιατί ο Μέρφι ήθελε να τελειώνει η ταινία με ακόμα πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για την LGBTQ κοινότητα και τα νέα παιδιά με την Μέριλ Στριπ να… ραπάρει, γιατί μπορεί, το οποίο δεν σταματά να σκορπά θετική ενέργεια σε κάθε στοίχο και νότα του.


Περισσότερα Best of 2020


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020