Η ταινία θα προβάλλεται στο Netflix από τις 11 Δεκεμβριου με ελληνικούς υπότιτλους

Μπορεί οι ήρωες του «The Prom» - μεταφορά του ομότιτλου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ του 2018 των Τσαντ Μπέγκελιν, Μπομ Μάρτιν και Μάθιου Σκλαρ - να μην φτάνουν τόσο μακριά όσο αυτοί στο «Κυνήγι» του Κρεγκ Ζόμπελ, που διασκεδάζουν κυνηγώντας για να σκοτώσουν rednecks, αλλά η αλήθεια είναι πως οι προοδευτικοί σταρ του Μπρόντγουεϊ που φτάνουν σε μια μικρή πόλη στο πουθενά για να υπερασπιστούν μια νεαρή που της αρνούνται το δικαίωμα να πάει στο χορό αποφοίτησης με το κορίτσι της, βλέπουν την «άλλη Αμερική» με τον ίδιο στερεοτυπικό τρόπο.

the prom 424

Η Ντι Ντι Αλεν, ντίβα του μουσικού θεάτρου σε ελαφρά παρακμή κι ο σε οικονομική χρεοκοπία ηθοποιός Μπάρι Γκλίκμαν, βλέπουν την τελευταία τους παράσταση, ένα μιούζικαλ για την Ελινορ Ρούσβελτ, να σφαγιάζεται από τους κριτικούς, κι αποφασίζουν πως αυτό που χρειάζεται η καριέρα τους, είναι μια ένεση καλής δημοσιότητας, κάτι που θα αποδείξει ότι δεν είναι οι κενοί, εγωκεντρικοί σταρ που όλοι πιστεύουν ότι είναι. Και που φυσικά είναι.

the prom 424

Ψάχνοντας την ιδέα που θα επαναφέρει την καριέρα τους στην σωστή τροχιά, θα την βρουν κατά τύχη στο twitter, να συμβαίνει σε μια μικρή πόλη της Ιντιάνα, και θα αποφασίσουν να φτάσουν ως εκεί μαζί με δύο ακόμη άνεργους συναδέλφους τους, για να διορθώσουν την αδικία που γίνεται εις βάρος της νεαρής Εμα, από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου της. Φυσικά τα κίνητρά τους είναι εντελώς ιδιοτελή, αλλά ο συγχρωτισμός τους με ανθρώπους που βλέπουν τον κόσμο με διαφορετική ματιά, θα διδάξει και σε αυτούς πως μπορεί να κάνουν το καλό δίχως να περιμένουν ανταπόδοση και θα δείξει και στις δυο πλευρές, πως η κατανόηση και η αποδοχή είναι ένας καλός δρόμος για να ακολουθήσεις.

the prom 424

Ναι, το «The Prom» είναι μια ταινία που θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα, και το κάνει με τον πιο αφοπλιστικά σαχλό κι ελαφρύ τρόπο, ακόμη κι αν αυτά για τα οποία μιλάει είναι απολύτως επείγοντα στην διχασμένη Αμερική που αφήνει σαν κληρονομιά ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ράιαν Μέρφι ξέρει να κάνει πολύχρωμο, ποπ, camp θέαμα και στο «The Prom», η τέχνη του δείχνει να βρίσκεται στο απόγειό της.

Αν τα μιούζικαλ δεν είναι το φόρτε σας, τότε πιθανότατα το φιλμ δεν είναι ακριβώς για εσάς, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν απέχει πολύ από το να είναι τέλειο - τραβάει εις μάκρος και υπάρχουν κάμποσες στιγμές που φέρνουν τα μάτια σου στο όριο της κολοτούμπας - η ενέργειά του είναι μεταδοτική και η καρδιά του στην σωστή θέση. Και παρά τα όποια προβλήματά του, καταφέρνει να σε διασκεδάσει ακόμη κι αν προσπαθείς να του αντισταθείς.