Buzz

Best of 2020: Η οριστική (κατα)πτωση του ωραίου Τζόνι

στα 10

Κοιτάζουμε πίσω, στη χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με την ανασκόπηση του 2020 από το Flix.

Best of 2020: Η οριστική (κατα)πτωση του ωραίου Τζόνι

Αν υπήρχε Αγιος Βασίλης, φέτος δεν θα έφερνε δώρο στον Τζόνι Ντεπ.

Ο ωραίος 57χρονος άντρας, διαχρονικό σύμβολο του σεξ, από τη δεκαετία του '90 (κατά γενική ομολογία) μέχρι σήμερα (κυρίως για την παθιασμένη fan base του που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της), ο εκπληκτικός ηθοποιός, παρότι εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον αυτός ο τίτλος μοιάζει να μην τον ενδιαφέρει, ο τολμηρό σκηνοθέτης, για να μην ξεχνάμε το τόσο αιχμηρό, στην εποχή του, «The Brave», εγκλωβίστηκε στην παγίδα που μόνος του έφτιαξε, αυτή που του επιβάλλει να παίζει μόνο ένα ρόλο στο σινεμά και στη ζωή, τον εαυτό του, μέχρι τελικής εξαντλήσεως.

Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020

Το 2020 ξεκίνησε καλά για τον Τζόνι. Ξημέρωσε μετά από μια best selling συνέντευξη στο GQ τον Οκτώβριο του 2019 (διαβάστε εδώ) όπου μιλούσε εκ βαθέων (διαφορετικό από το «ειλικρινά»): «Κάποια στιγμή, η αλήθεια θα βγει. Και θα στέκομαι στην απέναντι όχθη από τα μαινόμενα πλήθη. Ελπίζω να βρίσκεται δίπλα μου κι άλλος κόσμος...»

Ο κόσμος βρέθηκε δίπλα του στην Berlinale τον Φεβρουάριο, όταν παρουσίασε την ταινία «Minamata» και μίλησε, ώριμα και συγκινητικά, για την ανάγκη της τέχνης να στρέφει τους προβολείς σε σημαντικά θέματα, αλλά και τη δύναμη των μικρών (και ανίσχυρων) αυτού του κόσμου απέναντι στα μεγάλα προβλήματα.

Διαβάστε εκείνη την είδηση εδώ: Berlinale 2020 | Ο Τζόνι Ντεπ ποντάρει στη δύναμη των αδύναμων

Johnny Depp Minamata 607 3

Μετά απ' αυτό, το χάος. Με τη μήνυσή του κατά της πρώην γυναίκας του, Αμπερ Χερντ, για συκοφαντία και δυσφήμιση, ν' ακολουθεί τις χρονοβόρες διαδικασίες της δικαιοσύνης, ο Τζόνι Ντεπ είδε παλιότερους συντρόφους του να τον υπερασπίζονται δημόσια, όπως τη Γουινόνα (forever) Ράιντερ, τον Χαβιέρ Μπαρδέμ και την Πενέλοπε Κρουζ. Πολύ λίγοι, την ώρα που επαγγελματίες και κοινό στρέφονται σε γενικές γραμμές εναντίον του, για λόγους σοβαρούς, όπως ότι γινόταν βίαιος με τη Χερντ, ή λιγότερο σοβαρούς, όπως ότι ξόδευε 2 εκ. δολάρια το μήνα, τις 30.000 σε κρασιά.

Johnny Depp Trial 607 3

Ο μεγαλύτερος όγκος των μηνύσεων μεταξύ Τζόνι Ντεπ και Αμπερ Χερντ ακόμα εκκρεμεί, όμως στις αρχές Νοεμβρίου ο ηθοποιός έχασε την αγωγή δυσφήμησης κατά της εφημερίδας «Sun», η οποία τον είχε αποκαλέσει «αυτός που χτυπάει τη σύζυγό του» (διαβάστε αυτή την είδηση εδώ). Κι ο Ντεπ δεν άφησε καν το θόρυβο να κοπάσει, παρά αντέδρασε μεγαλόφωνα μέσω των δικηγόρων του και κατέθεσε έφεση.

Διαβάστε εκείνη την είδηση εδώ: Ο Τζόνι Ντεπ σχολιάζει την ετυμηγορία που τον θέλει «wife beater»

Με την καριέρα του να ισορροπεί ήδη δύσκολα στις... φουρτούνες των «Πειρατών της Καραϊβικής», ο Τζόνι Ντεπ φέτος πλήρωσε για πρώτη φορά το πραγματικό επαγγελματικό τίμημα: Το τόσ δημοφιλές και προσοδοφόρο franchise του «Fantastic Beasts» τον... απάλλαξε από τα καθήκοντά του και τον αντικατέστησε, στο ρόλο του Γκρίντελβαλντ, με τον Μαντς Μίκελσεν.

Διαβάστε εκείνη την είδηση εδώ: Ο Μαντς Μίκελσεν θα αντικαταστήσει τον Τζόνι Ντεπ στην σειρά «Φανταστικά Ζώα»

τζόνι ντεπ 607

Λίγο πριν τα 60, ο Τζόνι Ντεπ μοιάζει να συνάντησε τοίχο στην ανοχή του κινηματογραφικού κόσμου. Κι αν είναι κρίμα για κάτι, είναι γιατί, βίαιος αλκοολικός, wife-beater, ή οτιδήποτε η δικαισύνη αποδείξει, ο Ντεπ το έκανε μόνος του. Θεωρώντας ότι το lifestyle του, του σκληρού και γοητευτικού ρόκερ που ποτέ δεν θα συμβιβαστεί, σαν το ίνδαλμά του, τον Κιθ Ρίτσαρντς, θα τον προστατεύει απ' όλα - μόνο που φαίνεται ότι ο Τζόνι Ντεπ δεν είχε πού να στηρίξει τη βεβαιότητά του, πέρα από ένα κουρασμένο στιλιζάρισμα και μια επιμονή στο ένδοξο παρελθόν του.


Η ψηφοφορία των αναγνωστών: Εσύ ψήφισες για την καλύτερη ταινία του 2020;


Περισσότερα Best of 2020

Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020