Buzz

Best of 2020: Τα τρέιλερ που σημάδεψαν την χρονιά

στα 10

Αν ένα τρέιλερ λέει πολλά για μια ταινία, τότε τα καλύτερα από αυτά που κυκλοφόρησαν φέτος σίγουρα λένε αρκετά για την κινηματογραφική χρονιά του 2020.

Best of 2020: Τα τρέιλερ που σημάδεψαν την χρονιά

Τι είναι αυτό που κάνει ένα καλό τρέιλερ; Είναι το μέγεθος της προσμονής που μας προκαλεί για να δούμε την ταινία ή την σειρά; Τα συναισθήματα που δημιουργεί βλέποντάς το; Πόσο πολύ θα καταφέρει να μας εντυπωσιάσει και να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον; Ή όλα αυτά μαζί;

Σίγουρα η δουλεία ενός τρέιλερ είναι πολύ σημαντική για την ίδια την ταινία ή την σειρά την οποία παρουσιάζει, μιας και μπορεί είτε να την απογειώσει την ημέρα κυκλοφορίας της ή να την χαντακώσει. Φέτος είχαμε πολύ περισσότερα τρέιλερ από ότι ταινίες κι εμείς εδώ στο Flix διαλέξαμε τα τρέιλερ που βγήκαν μέσα στο 2020 και ξεχώρισαν, όχι με γνώμονα αν είναι πιστά στο τελικό προϊόν που διαφημίζουν (έξαλλου αρκετές από τις ταινίες αυτές δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στις αίθουσες), αλλά για τα συναισθήματα, καλά, κακά ή και ακόμα περίεργα, που μας προκάλεσαν βλέποντάς τα.


Η ψηφοφορία των αναγνωστών: Εσύ ψήφισες για την καλύτερη ταινία του 2020;



Τρέιλερ «αθάνατη Ελληνίδα μάνα» - Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Η Ελληνίδα μάνα θα έχει πάντα μια περίοπτη θέση στις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και από τη νέα του ταινία «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» η οποία μέσα στα μπινελίκια που χώνει στον γιό της δεν παραλείπτει να του θυμίσει και το ταπεράκι με φαγητό που του έχει ετοιμάσει. Γιατί μάνα είναι μόνο μια.


Τρέιλερ «ακατάλληλο θέατρο σκιών» - Candyman

Τύφλα να έχει ο Καραγκιόζης. Το reboot του «Candyman» είναι σίγουρα μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, και η Νία ΝταΚόστα καταφέρνει να προκαλέσει τις αναμενόμενες ανατριχίλες με ένα απλό teaser στο οποίο εξιστορεί την γέννηση του θρύλου του Candyman μέσα από ένα θέατρο σκιών και την συνοδεία της υποβλητικής μουσικής του Φίλιπ Γκλας.


Τρέιλερ «γύρνα τον χρόνο πίσω» - Tenet

H ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν ήταν μια από τις πιο αναμενόμενες της χρονιάς. Ηταν από τις λίγες μεγάλες παραγωγές που κυκλοφόρησαν φέτος, κάνοντας αρκετούς να πιστεύουν πως θα μπορούσε να σώσει την κινηματογραφική σεζόν, ρίχνοντας ένα τεράστιο βάρος στους ώμους της. Το τρέιλερ δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι λιγότερα από επιβλητικό, επικό και μεγαλειώδες. Ασχετα που η ταινία, στο τέλος, δεν αποδείχθηκε αντάξια των προσδοκιών.


Τρέιλερ «μου μπήκε λίγη άμμος στο μάτι» - Dune

Eνα από τα πιο θεαματικά τρέιλερ της χρονιάς είναι σίγουρα εκείνο για την πιο αναμενόμενη ταινία του 2021. Γνωρίζαμε ότι το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, η κινηματογραφική μεταφορά των βιβλίων επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέμπερτ, θα ήταν εντυπωσιακό, αλλά το τρέιλερ μας άφησε άφωνους με τις επικές μάχες σε απέραντες ερήμους και τα γιγάντια σκουλήκια. Η μόνο αδικία είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε έναν ακόμα χρόνο για να την δούμε.


Τρέιλερ «οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές που δεν πήγα» - The Trip to Greece

Για όσους δεν πήγαν κάπου φέτος το καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας, η ταινία Μάικλ Γουίντερμποτομ έδειξε μια Ελλάδα γεμάτη ήλιο, θάλασσα και υπέροχα καρτποσταλικά τοπία. Εμείς πιστεύουμε πάντως πως το τρέιλερ θα μπορούσε άνετα να ήταν και ένα (ακριβοπληρωμένο) διαφημιστικό του ΕΟΤ.


Τρέιλερ «γαλλικής κουλτούρας» - The French Dispatch

Πόσο στυλ, φινέτσα και ομορφιά χωράει μέσα ένα τρέιλερ; Σε μερικές περιπτώσεις αρκετή, αλλά αν είναι ταινία του Γουές Αντερσον, θα λέγαμε πως ξεχειλίζει. Και στη νέα του ταινία «The French Dispatch», ένα «ερωτικό γράμμα» στους δημοσιογράφους του κόσμου, δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι το λιγότερο. Κάθε πλάνο του και μια ζωγραφιά, ό,τι ακριβώς θα περιμέναμε από μια ταινία του Αντερσον.


Περισσότερα Best of 2020


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020