Buzz

Ο Χοακίν Φίνιξ συλλαμβάνεται στο πλευρό της Τζέιν Φόντα

στα 10

Μία ακόμα «Fire Drill Friday» βρήκε την Τζέιν Φόντα στους δρόμους της Ουάσινγκτον. Mε πάρα πολύ καλή παρέα.

Ο Χοακίν Φίνιξ συλλαμβάνεται στο πλευρό της Τζέιν Φόντα

Για άλλη μία συνεχόμενη Παρασκευή (όλα ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου), η Τζέιν Φόντα κατεβαίνει στους δρόμους στις μαζκές διαδηλώσεις για το περιβάλλον. Για όσους δεν το έχουν παρακολουθήσει, η Φόντα έχει ενταχθεί στις κινητοποιήσεις του «Fire Drill Fridays» - μία οικολογική οργάνωση που, με σύνθημα το «To σπίτι μας έχει πάρει φωτιά - Ελα να μας βρεις στους δρόμους!» κατεβαίνει σε διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος, κάθε Παρασκευή. Η Τζέιν Φόντα λοιπόν -μια φορά πολιτική ακτιβίστρια, πάντα, ακόμα και στα 82, πολιτική ακτιβίστρια- έχει μετακομίσει στην Ουάσινγκτον για να παίρνει μέρος, κάθε Παρασκευή, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται μπροστά από το Καπιτώλιο.

Και κάθε Παρασκευή, κάποιος διάσημος φίλος της βρίσκεται στο πλευρό της. Χθες ήταν ο Χοακίν Φίνιξ.

Joaquin Phoenix Jane Fonda 607 1

Joaquin Phoenix Jane Fonda 607 2

Joaquin Phoenix Jane Fonda 607 3

Μαζί με τον Φίνιξ, στο πλευρό της Φόντα βρέθηκαν αυτή την Παρασκευή και οι Σούζαν Σαράντον, Μάγκι Τζίλενχαλ και Μάρτιν Σιν.

Δεν είναι κάτι το καινούργιο για τον Φίνιξ να βρεθεί στους δρόμους για οικολογικούς σκοπούς. Είναι γνωστός για τις περιβαντολλογικές του ανησυχίες και τη στάση του απέναντι σε αυτές. Vegan ο ίδιος, προέτρεψε (και τα κατάφερε) οι Χρυσές Σφαίρες να παρέχουν στους διάσημους καλεσμένους τους ένα αυστηρά vegan μενού (κι ευχαρίστησε την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών για αυτό στον ευχαριστήριο λόγο του). Οπως επίσης, στον ίδιο ευχαριστήριο λόγο μίλησε ανοιχτά για τη σημασία της κινητοποίησής μας για το περιβάλλον.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: Χρυσές Σφαίρες 2020: Οι φωτιές στην Αυστραλία και το vegan μενού, σε μια περιβαλλοντικά woke τελετή

Σύμφωνα με τη Φόντα, ο Φίνιξ εμφανίστηκε χωρίς να είναι στο πρόγραμμα «με δική του θέληση». Ο ηθοποιός ανέβηκε στο πόντιουμ για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές και, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι στο χέρι μας. Ομως το τι καταναλώνουμε είναι. Υπάρχουν τα στοιχεία: η βιομηχανία κρέατος και γάλακτος είνα η τρίτη στη σειρά αιτία της κλιματικής αλλαγής. Σας προτείνω να με ακολουθήσετε σε έναν άλλο τρόπο διατροφής...»


«Ορκίστηκα να με συλλαμβάνουν κάθε Παρασκευή για ένα χρόνο. Θα είμαι εδώ, κάθε Παρασκευή, βρέξει χιονίσει, γιατί με ενέπνευσε αυτή η κινητοποίηση των νέων ανθρώπων και θα τη στηρίξω» έχει δηλώσει η Τζέιν Φόντα και το τηρεί. Το αίτημα του «Fire Drill Fridays» είναι να πάρει θέση η αμερικανική κυβέρνηση απέναντι στην ανεξέλεγκτη πρακτική των βιομηχανιών και να τις σταματήσει από την μη αναστρέψιμη καταστροφή που προκαλούν στον πλανήτη.

Στο πλευρό της Φόντα έχουν διαδηλώσει και συλληφθεί οι Σάλι Φιλντ, Λίλι Τόμλιν, Ροζάνα Αρκέτ, Τεντ Ντάνσον, Σαμ Γουότερσον, Νταϊάν Λέιν, Κάθριν Κίνερ, Αμπερ Βαλέτα και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε περισσότερα: