Buzz

Η Τζέιν Φόντα στα 81 της χρόνια παραμένει πολιτική πυξίδα: «Μην εκλέξουμε ποτέ ξανά κάποιον που θα μας διχάσει έτσι»

στα 10

«Ναι, φυσικά και χρειαζόμαστε ένα Τείχος» ξάφνιασε η Τζέιν Φόντα χθες τον Τζίμι Κίμελ. Αλλά μετά εξήγησε ακριβώς τι εννοεί. Δείτε την!

Η Τζέιν Φόντα στα 81 της χρόνια παραμένει πολιτική πυξίδα: «Μην εκλέξουμε ποτέ ξανά κάποιον που θα μας διχάσει έτσι»

Μία γυναίκα γεννημένη το 1938, κόρη του «λαϊκού ήρωα» Χένρι Φόντα («αυτοί οι άντρες-ήρωες συνήθως δεν μπορούν να γίνουν και καλοί πατέρες»), η Τζέιν Φόντα έζησε το νέο κύμα των 60ς ως σύζυγος και «Μπαρμπαρέλα» μούσα του «ηδονιστή» Ρότζερ Βαντίμ, τα πολιτκοποιημένα 70ς κι 80ς ως σύντροφος του αριστερού πολιτικού Τομ Χέιντεν («ζούσαμε σ' ένα σπίτι με έπιπλα από δεύτερο χέρι, χωρίς πλυντήριο ρούχων..»), τα χρυσά της χρόνια ως σύζυγος του μεγαλοεπιχειρηματία Τεντ Τέρνερ («θα μπορούσα να βολευτώ, αλλά ένιωσα ότι δίπλα του εξαφανίστηκα») και βρίσκεται σήμερα στα 81 της χρόνια συνεχίζει να έχει πολιτική φωνή - δυνατή κι ευκρινή.

Σε εμφάνισή της στο late night σόου του Τζίμι Κίμελ, μαζί με την συμπρωταγωνίστριά της Λίλι Τόμλιν ήταν εκεί για να διαφημίσουν τον νέο κύκλο επεισοδίων του «Frankie and Grace», βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί ξανά στο κοινό με κάτι πολύ πιο σημαντικό από τον εαυτό ή την καριέρα της.

Διαβάστε ακόμα: «Jane Fonda in Five Acts» - η πώς η 80χρονη Φόντα είναι μία εμβληματική φιγούρα στην πολιτική και κοινωνική θέση της γυναίκας

Jane Fonda Jimmy Kimmel 607

Ο Κίμελ, γνωρίζοντας φυσικά ποια έχει απέναντί του, την τσίγκλισε να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα του κυβερνητικού shut down (καθώς ο Τραμπ έχει πεισμώσει και θέλει να περάσει το Κογκρέσσο τον προϋπολογισμό για το Τείχος του στα σύνορα με το Μεξικό) κι εκείνη τον ξάφνιασε λέγοντας «μα, φυσικά και χρειαζόμαστε ένα Τείχος». Και, ενώ ο Κίμελ έπαθε ένα μίνι-εγκεφαλικό (συμφωνεί η Φόντα με τον Τραμπ;) , εκείνη συνέχισε: «Να γίνουμε, όλοι μαζί, όλοι οι πολίτες της Αμερικής, να γίνουμε ένα Τείχος προστασίας ανάμεσα στο FBI και τον Λευκό Οίκο, ώστε να μπορέσει ο Moύλερ να κάνει τη δουλειά του...»

Και συνέχιζε, κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων: «και να ωριμάσουμε πολιτικά τόσο ώστε να υποσχθούμε ότι δε θα εκλέξουμε ποτέ ξανά κάποιον που θα μας διχάσει - δε θα το επιτρέψουμε ποτέ ξανά αυτό!»

Δείτε την:


Διαβάστε περισσότερα: