Buzz

Τζέιν Φόντα: «Χρειάζονται πολλά χρόνια για να γίνεις πραγματικά νέα»

στα 10

Η βρετανική Vogue αφιερώνει το «Non-Issue» τεύχος της στις γυναίκες άνω των πενήντα και η 81χρονη Τζέιν Φόντα έχει το εξώφυλλο και το λόγο.

Τζέιν Φόντα: «Χρειάζονται πολλά χρόνια για να γίνεις πραγματικά νέα»

Η Τζέιν Φόντα έχει μιλήσει ειλικρινά, θαρραλέα κι εξομολογητικά αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν - με σημαντικότερο, το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της «Jane Fonda in 5 Acts» της Σούζαν Λέισι, που δεν άφησε στεγνό μάτι στην προβολή του στο περσινό φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε περισσότερα: Κάννες 2018: Η Τζέιν Φόντα παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της

Σήμερα, γίνεται το poster-girl στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue που κυκλοφορεί σήμερα και αφιερώνει το περιεχόμενό του στις γυναίκες άνω των πενήντα.

Jane Fonda 607 1

Και κάπως έτσι, αρχίζουμε και διαβάζουμε στα γυναικεία περιοδικά μερικές αλήθειες που τα γυναικεία περιοδικά δεν μάς έλεγαν ποτέ μεγαλώνοντας.

Μέχρι τα 70 μου ήμουν μία αντανάκλαση Συνειδητοποίησα ότι έζησα όλη μου τη ζωή με διπλή ταυτότητα. Εκανα πάντα τα αδύνατα δυνατά κανείς - ιδιαίτερα οι άντρες- να μη βλέπει ποια πραγματικά είμαι, παρά μόνο την αντανάκλασή μου. Να μη δει κανείς ότι μπορώ να θυμώσω, ότι δεν μπορώ να είμαι όμορφη συνέχεια, ότι μπορώ να γίνω σκληρή. Πέρασα όλη μου τη ζωή χωρίς να εμφανιστώ σε κάποιον ποτέ... ολόκληρη. Οταν έφυγα από το γάμο μου με τον Τεντ (Τέρνερ) ένιωσα τον πραγματικό εαυτό μου να μετακομίζει ξανά μέσα μου. Αυτό είναι το κέντρο της τρίτης πράξης της ζωής μου: είμαι ολόκληρη πια. Δεν είμαι πλέον μία αντανάκλαση...

Jane Fonda 607 2

Ισως πρέπει να δεχθώ ότι οι σχέσεις είναι η αποτυχία μου Προσπάθησα, ξεκίνησα αρκετές σχέσεις μετά το διαζύγιό μου. Δεν μπόρεσα, απέτυχα. Κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το ξεπεράσω: κάθε φορά που είμαι με έναν άντρα, χάνω τον εαυτό μου. Παραιτούμαι από εμένα.

Αρθροπλαστική γόνατος: Εκανα αντικατάσταση γόνατος, γιατί ήμουν σε μια νέα σχέση. Επρεπε να μπορώ να γονατίζω.

Παλεύω χρόνια με τον καρκίνο Βγάζω συνεχώς δερματικά. Ημουν ερωτευμένη με τον ήλιο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτομαι τον δερματολόγο μου και με εξετάζει και μου κόβει ό,τι καινούργιο βγει. Και, ναι, το φόρεμα που έβαλα στις Χρυσές Σφαίρες του 2016 ήταν παράξενο γιατί έπρεπε να καλύπτει τις γάζες μου. Μόλις είχα κάνει μαστεκτομή. Οπότε ναι, ο αγώνας με τον καρκίνο είναι μαραθώνιος. Αλλά, έτσι είναι η ζωή...

Jane Fonda 607 3

Για τα γηρατειά Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω τόσα πολλά χρόνια, ότι θα επιβιώσω. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω για να νιώσω ολοκληρωμένη. Σήμερα νιώθω ότι εγώ κρατάω την τύχη στα χέρια μου. Εγώ αποφασίζω πώς θα εξελιχθεί το τελευταίο κομμάτι της ζωής μου.

Διαβάστε περισσότερα: