Ο Χοακίν Φίνιξ δεν πήγε σε πάρτι μετά τα SAG, αλλά σε ακτιβιστική διαμαρτυρία

BUZZ 21 JAN 2020  /  Πόλυ Λυκούργου

«Οφειλα να είμαι εδώ».

Αμέσως μετά την 26η τελετή απονομής των βραβείων SAG, όπου απέσπασε ακόμα ένα βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου για το «Joker», κλειδώνοντας και το σίγουρο πλέον Οσκαρ του, ο Χοακίν Φίνιξ δεν πήγε στα πάρτι που ακολουθούν τα βραβεία.

Φορώντας ακόμα το σμόκιν του, οδήγησε προς το Βέρνον της Καλιφόρνιας και πήγε σε ένα σφαγείο, όπου φιλοζωικές οργανώσεις είχαν προγραμματίσει μία ολονύχτια διαμαρτυρία για την προγραμματισμένη σφαγή των χοίρων που θα ακολουθούσε.

Η «Los Angeles Animal Save» που διοργάνωσε την διαμαρτυρία είναι η μεγαλύτερη φιλοζωική οργάνωση στο Λος Αντζελες και συμπεριλαμβάνει 700 μικρότερες τοπικές οργανώσεις της Καλιφόρνιας. Τα μέλη της διοργανώνουν συχνά τέτοιες διαμαρτυρίες έξω από σφαγεία και εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος. Την Κυριακή, ο Φίνιξ στάθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους ακτιβιστές όταν ξεφόρτωσαν το κοπάδι των χοίρων που προοριζόταν για την πρωινή σφαγή. Οι διαμαρτυρίες αυτές είναι ειρηνικές και έχουν ως στόχο την παρουσία «μαρτύρων». Οι φιλόζωοι προσφέρουν νερό και συμπαράσταση στα ζώα.

«Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τα βασανιστήρια και την αγωνία των ζώων στις διαδικασίες σφαγής των εργοστασίων κρέατος. Εγώ στέκομαι εδώ ως μάρτυρας. Οφείλω να είμαι εδώ.» δήλωσε ο Φίνιξ σε ρεπόρτερ του CNN.

«Εχουμε ηθική υποχρέωση να μιλήσουμε για αυτό το θέμα και να το αποκαλύψουμε στο κοινό ακριβώς όπως είναι. Μάς έχουν πουλήσει την εικόνα των ευτυχισμένων ζώων στις φάρμες, τις βάζουν ετικέτες στα πακέτα με τον κιμά, και είναι ένα ψέμα. Ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια και είναι υποχρέωσή μας να την πούμε.»

Δείτε κι αυτό: Ο Χοακίν Φίνιξ συλλαμβάνεται στο πλευρό της Τζέιν Φόντα

Joaquin Phoenix 607

«Ο Χοακίν έρχεται συχνά σε τέτοιες διαμαρτυρίες» δήλωσε η Εϊμι Τζιν Ντέιβις, Πρόεδρος της οργάνωσης. «Η παρουσία του έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο - τοπικά, αλλά και διεθνώς. Είμαστε ευγνώμωνες για τη φωνή του που μάς δίνει φωνή.»

Ο Φίνιξ φαίνεται πώς δεν μιλάει απλώς για το καθήκον μας απέναντι στο περιβάλλον, όπως έκανε στον ευχαριστήριο λόγο του στις Χρυσές Σφαίρες. Πιέζει γα vegan menu (το πέτυχε στις Σφαίρες και από ό,τι διαβάζουμε το πέτυχε και στα Οσκαρ: η οργάνωση WME έχει αναλάβει την οσκαρική δεξίωση) και βάζει πλάτες, όπου κι όπως μπορεί.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, σας φαίνεται υπερβολή ή όχι, πάντως το κάνει.

Διαβάστε περισσότερα:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.