Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2020: Ο Χοακίν Φίνιξ καλεί σε αλλαγή με ακόμη έναν εμπνευστικό ευχαριστήριο λόγο

στα 10

Συγκινήθηκε και συγκίνησε ο Χοακίν Φίνιξ, όταν σηκώθηκε να παραλάβει το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Joker».

Flix Team
Oscars 2020: Ο Χοακίν Φίνιξ καλεί σε αλλαγή με ακόμη έναν εμπνευστικό ευχαριστήριο λόγο

«Δεν νιώθω ανώτερος από κανένα. Μοιραζόμαστε την αγάπη για το σινεμά και δεν ξέρω τι θα είχα απογίνει χωρίς αυτό. Νομίζω όμως ότι το μεγαλύτερο δώρο είναι ότι μάς δίνεται η δυνατότητα να έχουμε φωνή όταν πολλοί γύρω μας δεν έχουν. Ειτε μιλάμε για γυναικεία θέματα, για ρατσισμό, για την οικολογία στην ουσία μιλάμε για τον αγώνα απέναντι στην αδικία. Και υπάρχει αδικία σε αυτό τον κόσμο. Εχουμε αποσυνδεθεί από τη φύση. Είμαστε εγωκεκτρικοί - δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Νιώθουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να παίρνουμε το γάλα μιας αγελάδας και να το βάζουμε στον καφέ μας. Και μετά της κλέβουμε και το μοσχαράκι της. Αν ειχαμε την αγάπη ως οδηγό θα βρίσκαμε το σύστημα που θα μας επέτρεπε να επιβιώσουμε. Εχω υπάρξει κωλόπαιδο. Και εσείς μου δώσατε μία δεύτερη ευκαιρία. Για αυτό πρέπει να βοηθάμε όλοι ο ένας τον άλλον. Να συγχωρούμε, να δίνουμε ευκαιρίες στον άλλον να μεγαλώσει.»

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στην 92η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ: Oscars 2020 | Στην 92η τελετή απονομής, έγινε της Κορέας

Πηοενχ

Με έναν ακόμη ευχαριστήριο λόγο που εμπνέει, με τον γνωστό του ιδιόρρυθμο, παιδικό λες αλλά τελικά ευφυή τρόπο ενός μεγάλου καλλιτέχνη, ο Χοακίν Φίνιξ έμπλεξε το προσωπικό με το συλλογικό, μίλησε για την αλλαγή ενός πλανήτη που θεωρεί ότι ο κόσμος του ανήκει, αφιέρωσε στον αδικοχαμένο αδερφό του Ρίβερ Φίνιξ και κέρδισε δικαιολογημένα το πιο ειλικρινές χειροκρότημα.


Είδαμε την 92η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ ζωντανά στην COSMOTE TV. Δείτε απόψε ξανά την τελετή μονταρισμένη και υποτιτλισμένη στα ελληνικά στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD από τις 19.30 με το pre show και στις 21.00 η 92η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ.


Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix