Φεστιβάλ / Βραβεία

BAFTAs 2020: Ακόμη ένας εμπνευστικός ευχαριστήριος λόγος από τον Χοακίν Φίνιξ

στα 10

Νικητής του βραβείου Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Τζόκερ», ο Χοακίν Φίνιξ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τον αφοπλιστικό, πολιτικό του λόγο.

BAFTAs 2020: Ακόμη ένας εμπνευστικός ευχαριστήριος λόγος από τον Χοακίν Φίνιξ

«Είναι υποχρέωση των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει, διαιωνίσει και επωφεληθεί από ένα σύστημα καταπίεσης να είναι και αυτοί που θα το εξουδετερώσουν.»

Ο ευχαριστήριος λόγος του Χοακίν Φίνιξ, κατά την παραλαβή του BAFTA Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Joker» προστέθηκε στους εμπνευστικούς ευχαριστήριους λόγους που έχει δώσει μέχρι σήμερα (και που θα κορυφωθούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην απονομή των Οσκαρ) κατάφερε να κλείσει μέσα του και μια πρόταση για την αλλαγή του κόσμου, αλλά και μια μπηχτή στην Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου για τις φετινές «ολόλευκες» υποψηφιότητές της που κατηγορήθηκαν δεόντως.

Διαβάστε ακόμη: BAFTAs 2020: Οι μεγάλοι νικητές

«Με τιμά πολύ το ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα. Αλλά οφείλω να πω ότι νιώθω μπερδεμένος γιατί τόσοι πολλοί από τους συναδέλφους μου που το αξίζουν δεν έχουν το ίδιο προνόμιο. Νομίζω ότι στέλνουμε ένα πολύ καθαρό μήνυμα σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Νομίζω αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σε ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει στο μέσο και στη βιομηχανία μας και με τρόπους από τους οποίους εμείς ωφελούμαστε.»

Δείτε εδώ ολόκληρο τον ευχαριστήριο λόγο του Χοακίν Φίνιξ:Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix


bafta