Buzz

Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στην Ουκρανία, όταν ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στήριξε δημοσίως μία ταινία του Χοακίν Φίνιξ

στα 10

Αυτό ήταν το αίτημα του ένοπλου απαγωγέα.

Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στην Ουκρανία, όταν ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στήριξε δημοσίως μία ταινία του Χοακίν Φίνιξ

Μία από τις πιο περίεργες καταστάσεις ομηρείας διαδραματίστηκε χθες στο Λουτσκ της Ουκρανίας (400 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου). Ενοπλος δράστης κράτησε τους επιβάτες αστικού λεωφορείου (αρχικά είχε πει ότι ήταν 20, αλλά τελικά ήταν 13) όμηρους, πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών και απειλώντας ότι έχει παγιδεύσει το όχημα με βόμβα.

Ο δράστης τηλεφώνησε στις αρχές και δήλωσε ότι ονομάζεται Μαξίμ Πλοχόι, ένα ψευδώνυμο που σημαίνει «Μαξίμ ο Κακός». Αργότερα έγινε γνωστό ότι πρόκειται για τον Μαξίμ Κρίβοτς, 44 ετών, ο οποίος έχει στο παρελθόν καταδικαστεί δύο φορές για απάτες, ληστείες και παράνομη κράτηση κι έχει περάσει 10 χρόνια σε ουκρανικές φυλακές.

Ο Κρίβοτς απελευθέρωσε τελικά τους ομήρους, αργά χθες το βράδυ, αλλά τα αιτήματά του ήταν, το λιγότερο, παράδοξα: ήθελε πολιτικούς, κι άλλες σημαντικές προσωπικότητες της Ουκρανίας, να ποστάρουν στα σόσιάλ τους δηλώσεις, φωτογραφίες και βίντεο που θα τους υποδείκνυε ο ίδιος.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Χοακίν Φίνιξ δεν πήγε σε πάρτι μετά τα SAG, αλλά σε ακτιβιστική διαμαρτυρία

Hostages Ukraine 607

Earthlings 607

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δέχθηκε και πόσταρε στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο καλεί΄τους Ουκρανούς πολίτες «να παρακολουθήσουν όλοι την ταινία "Earthlings"»,το οικολογικό ντοκιμαντέρ του 2005 για την κακομεταχείριση των ζώων, το οποίο αφηγείται ο Χοακίν Φίνιξ.

Οταν το έκανε, ο Κρίβοτς κράτησε το λόγο του και άφησε ελεύθερους τους επιβάτες του λεωφορείου ενώ οι αρχές συνέλαβαν τον ίδιο.

Ηταν απλά μια φάρσα, ή ο Κρίβοτς συμφωνεί με την ηχηρή φωνή του Φοίνιξ στην vegan καμπάνια του και ήθελε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας με τον ψυχωτικό τρόπο που ξέρει: μία εγκληματική ενέργεια;

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: