Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 7 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 7 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Cordillera of Dreams

Οροσειρά των Ονείρων (The Cordillera of Dreams) του Πατρίσιο Γκουσμάν

Μια σπάνιας σύλληψης τριλογία που συνδέει τις φυσικές επιστήμες, το γεμάτο αντιθέσεις φυσικό τοπίο της Χιλής, την επιτακτική ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και την ανοικτή πληγή που άφησε στη χώρα η δικτατορία του Πινοσέτ, κλείνει εδώ με την «Οροσειρά των Ονείρων» (La Cordillera de los Sueños). Έπειτα από το αριστουργηματικό «Νοσταλγώντας το Φως» (2010) και το βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο «Μαργαριταρένιο Κουμπί» (2015), ο Πατρίσιο Γκουσμάν προσανατολίζει αυτή τη φορά τη sui generis ματιά του στην Κορδιλιέρα, την χαρακτηριστική οροσειρά των Χιλιανών Άνδεων. Με σημείο αναφοράς ένα ακόμα χαρακτηριστικό φυσικό γνώρισμα μιας πατρίδας που ελάχιστα πλέον αναγνωρίζει και παραμένοντας ολοκληρωτικά δοσμένος στο ιδανικό της με κάθε έννοια Αλήθειας, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του ποιητικού και του πολιτικού σινεμά τεκμηρίωσης συνεχίζει μια μοναδική εξερεύνηση στο λεπτό αυτό σύνορο όπου συναντιούνται ο χρονικά αμελητέος ανθρώπινος παράγοντας με την άχρονη Φύση.

Μετά τα «Νοσταλγώντας το Φως» και το «Μαργαριταρένιο Κουμπί», ο σπουδαίος Χιλιανός σκηνοθέτης ολοκληρώνει την τριλογία της ιστορικής μνήμης με τη νέα του ταινία «Οροσειρά των Ονείρων». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

Dark Waters

Σκοτεινά Νερά (Dark Waters) του Τοντ Χέινς

Ο Ρόμπερτ Μπίλοτ είναι ένας ανερχόμενος δικηγόρος στο Σινσινάτι του Οχάιο, μέλος μιας νομικής εταιρίας που κατά κύριο λόγο εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες που κυριαρχούν στην περιοχή και την ίδια στιγμή ένας μάλλον ιδεαλιστής ρομαντικός, εσωστρεφής άνδρας που πιστεύει, κόντρα σε οτιδήποτε, στο σωστό. Ακριβώς πάνω στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ένας αγρότης από το Πάρκερσμπουργκ ισχυρίζεται πως ένα παράρτημα της εταιρίας - κολοσσού DuPont διοχετεύει τοξικά απόβλητα στο ποτάμι που διασχίζει τα κτήματά του με αποτέλεσμα το φρικτό θάνατο των αγελάδων του και την καταστροφή γεωργικών εκτάσεων. Φτάνοντας στην περιοχή, ο Ρομπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με αποκαλύψεις και συγκαλύψεις που θα τον οδηγήσουν στο να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση, ρισκάροντας πραγματικά τα πάντα: από την οικογένεια του, την καριέρα του μέχρι και την ίδια του τη ζωή.

Βασισμένο σε μια πολύκροτη δικαστική υπόθεση που συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην Αμερική, το φιλμ του Τον Χέινς είναι ακόμα μία πολιτική ταινία για το πώς οι οικολογικές καταστροφές στον πλανήτη επιστρέφουν για να μας εκδικηθούν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Προβάλλεται στις 23.30 στο Star

Snowden 607

Σνόουντεν (Snowden) του Ολιβερ Στόουν

Η αληθινή ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, υψηλόβαθμου στελέχους της NSA και της CIA, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που αποκάλυπταν τις μεθόδους παρακολούθησης των... πάντων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Ολιβερ Στόουν σκιαγραφεί το πορτρέτο του Εντουαρντ Σνόουντεν. Χωρίς υστερία, χωρίς διδακτισμό, μ' ένα σέξι, κοσμοπολίτικο, όλο σασπένς θρίλερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο ΣΚΑΪ

zombieland

Zombieland: Διπλή Βολή (Zombieland: Double Tap) του Ρούμπεν Φλάισερ

Ο Κολόμπους, ο Ταλαχάσι, η Γουιτσιτά και ο Λιτλ Ροκ μετακομίζουν στην καρδιά της Αμερικής για να αντιμετωπίσουν νέα είδη ζόμπι καθώς και μερικούς ανθρώπους που επιβίωσαν. Η μεγαλύτερη πρόκληση όλων, αποδεικνύονται οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη αυτής της αυτοσχέδιας οικογένειας.

Αχρείαστο σίκουελ του «Zombieland» με τους ίδιους διασκεδαστικούς ήρωες και τις ίδιες εξωφρενικές καταστάσεις. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο (ύπαρξης). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Mega

Gone Girl 607

Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε (Gone Girl) του Ντέιβιντ Φίντσερ

O Νικ Νταν ξυπνά το πρωινό της 5ης επετείου του γάμου του και κατευθύνεται στην επιχείρηση που μανατζάρει με τη δίδυμη αδελφή του: ένα τοπικό μπαρ σε κωμόπολη του Μιζούρι όπου μπορείς να πνίξεις από νωρίς στο αλκοόλ την απογοήτευσή σου για το πώς η ζωή σου έχει μετατραπεί σε κάτι που δεν περίμενες και οι εορτασμοί της σχέσης για την οποία ορκίστηκες «μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος» σε βρίσκουν περισσότερο σαρκαστικό και οργισμένο, παρά χαρούμενο. Ενα τηλεφώνημα από ανήσυχο γείτονα, ο Νικ επιστρέφει για να τσεκάρει το σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με σημάδια πάλης στο σαλόνι του και τη γυναίκα του, την ξανθιά, όμορφη, έξυπνη Εϊμι, να έχει εξαφανιστεί. Οι μέρες περνούν και σταδιακά, πρώτα ο κανιβαλιστικός φακός των σαρκοβόρων media και, μετέπειτα, οι καχύποπτες αστυνομικές αρχές και η σοκαρισμένη μικρή του κοινότητα, αρχίζουν να σκιαγραφούν τον ίδιο ως τον κυρίως ύποπτο. Οσο η εικόνα του τέλειου ευτυχισμένου ζευγαριού καταρρέει, όσο μυστικά και ψέματα θολώνουν την αντίληψή μας για το αθώο και το ένοχο, ανατριχιαστικές υποψίες στοιχειώνουν τις σκέψεις όλων: Σκότωσε ο Νικ τη γυναίκα του; Που εξαφανίστηκε το κορίτσι;

To best seller μυθιστόρημα της Τζίλιαν Φλιν μετατρέπεται σε κάτι παραπάνω από συναρπαστικό θρίλερ στα χέρια του Ντέιβιντ Φίντσερ. Μία κινηματογραφική διατριβή για το πώς εξαφανίζεσαι σε μια σχέση, πώς χάνεις τον εαυτό σου σ' ένα γάμο... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.15 στο Open

fallen leaves

Πεσμένα Φύλλα (Kuolleet Lehdet / Fallen Leaves)του Ακι Καουρισμάκι

Ηρωές του δυο άνθρωποι στα πολύ χαμηλά της ζωής (φυσικά). Η όμορφη, αγγελική Ανσα, αποφασισμένη να κάνει ό,τι δουλειά της προσφέρουν για να βγάλει τα προς το ζην. Κι ένας εργάτης, του οποίου το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ, αλκοολικός, ταγμένος να κόψει το ποτό. Οι δυο τους θα γνωριστούν σ' ένα καραόκε μπαρ, θα θελήσουν να ξανασυναντηθούν, αλλά ο αέρας θα παρασύρει το χαρτάκι με το τηλέφωνο της Ανσα, μαζί με μπόλικα φθινοπωρινά φύλλα. Από αυτή τη στιγμή, οι δυο ερωτευμένοι θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη ζωή τους και να βρουν ο ένας τον άλλο στην καρδιά του Ελσίνκι.

Ο Μεγάλος Φινλανδός τιμάται στις Κάννες με το Βραβείο της Επιτροπής για ένα απλό αλλά ακαταμάχητο ρομάντζο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

delincuentes

Παραβατικοί (Los Delincuentes) του Ροντρίγκο Μορένο

Ο Μοράν και ο Ρομάν είναι δύο φιλήσυχοι τραπεζικοί υπάλληλοι στο Μπουένος Άιρες . Ο Μοράν αμφισβητεί τη ανυπόφορη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους, κλέβει ένα σεβαστό ποσό από το χρηματοκιβώτιο και ζητά από κολλητό του συνάδελφο να κρύψει τα χρήματα ώστε να τα μοιραστούν μόλις βγει από τη φυλακή. Τι ψυχή έχουν άλλωστε τρία χρόνια πίσω από τα σίδερα αν δε χρειαστεί να δουλέψει κανείς τους ξανά; Το σχέδιο μοιάζει εφαρμόσιμο, αρκεί να μη λυγίσει κατά την ανάκριση ο δεύτερος. Ή να μην μπλέξουν τα πράγματα όταν στην εξίσωση μπει ο έρωτας. Ποιο είναι όμως το πραγματικό κόστος για την ελευθερία;

Χρονικό ενός φιλόδοξου ληστρικού κόλπου δουλεμένο ήρεμα και φινετσάτα ως υπαρξιακό ταξίδι. Επίσημη πρόταση της Αργεντινής για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

bullet train

Bullet Train του Ντέιβιντ Λιτς

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Κοτάρο Ισάκα, η ταινία ακολουθεί τον Ladybug, έναν κάπως κακότυχο δολοφόνο που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του μετά από σειρά αποτυχιών. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του Ladybug τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο-όλοι με σχετικούς, αλλά αντικρουόμενους σκοπούς- πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ένα βασικό σκοπό. Να βρει έναν τρόπο να κατέβει από αυτό το τρένο.

Τρελή κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη του «Deadpool» με all-star cast που ηγείται ο Μπραντ Πιτ. Επιβιβαστείτε χωρίς ενοχές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

finch

Finch του Μιγκέλ Σάποτσνικ

Τοποθετημένο στο μέλλον, σε μια εποχή όταν το στρώμα του όζοντος έχει γίνει σαν «ελβετικό τυρί» (γεμάτο τρύπες) και όπου η ηλιακή ακτινοβολία καίει το δέρμα και σκοτώνει κάθε ζωή, το «Finch», μας συστήνει στον μοναδικό ανθρώπινο ήρωά του,που περιπλανιέται με ένα πρωτόλειο ρομπότ σε μια ερημωμένη πόλη αναζητώντας τροφή σε άδεια σουπερμάρκετ. Ο Φιντς του Τομ Χανκς, είναι ένας από τους λίγους επιζώντες σε αυτόν τον κόσμο που σαρώνεται από αμμοθύελλες και τυφώνες και υποφέρει από την ακτινοβολία των ηλιακών εκλάμψεων. Οχυρωμένος σε ένα ερευνητικό κέντρο που έχει πάψει εδώ και καιρό να λειτουργεί, ο Φιντς πεθαίνει κι αυτός όπως κι ο κόσμος γύρω του, αλλά δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την ζωή, πριν εξασφαλίσει συντροφιά για τον σκύλο του, Γκουντγίαρ, ένα αξιαγάπητο τετράποδο που είναι η μόνη συντροφιά και παρηγοριά του. Και έτσι χτίζει ένα ρομπότ στο οποίο θα «φορτώσει» όλη την απαραίτητη γνώση και όλο το συναίσθημα για να φροντίσει τον τετράποδο φίλο του. Ομως λίγο πριν το λογισμικό του ανθρωποειδούς του, φορτώσει πλήρως, μια σαρωτική καταιγίδα θα απειλήσει το καταφύγιο του κι ο Φιντς, οι μηχανικοί του σύντροφοι και ο Γκουντγίαρ, θα αναγκαστούν να τραπούν σε φυγή, βγαίνοντας στον δρόμο με ένα γιγαντιαίο φορτηγό κατευθυνόμενοι προς το Σαν Φρανσίσκο αναζητώντας ασφάλεια.

Μπορεί μια post apocalyptic ταινία να είναι γλυκιά, τρυφερή και αστεία; Αν πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς, φυσικά και μπορεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία θα είναι διαθέσιμη στο AppleTV+