Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

στα 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Οι νέες ταινίες και οι επανεκδόσεις συνεχίζονται χωρίς τέλος, με τα πρώτα «χειμερινά» σινεμά να ανοίγουν τις πόρτες τους, ευελπιστώντας σε μια άνοιξη θεατών...

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

ticket to paradise

Εισιτήριο για τον Παράδεισο (Ticket to Paradise) του Ολ Πάρκερ

Δυο πρώην ερωτικοί σύντροφοι καταλήγουν ανέλπιστοι σύμμαχοι, καθώς αναλαμβάνουν από κοινού την αποστολή να βάλουν φρένο στα σχέδια της ερωτοχτυπημένης κόρης τους, η οποία ετοιμάζεται να διαπράξει το ίδιο λάθος που έκαναν κάποτε οι ίδιοι.

Οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή και σε ένα παραδείσιο νησί, με την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Tout s’est Bien Passe

Ολα Πήγαν Καλά (Tout s'est Βien Passé) του Φρανσουά Οζόν

Στην ηλικία των 85 ο πατέρας της Εμμανουέλ μπαίνει στο νοσοκομείο μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Οταν «ξυπνάει», αυτός ο δυναμικός και γεμάτοςενδιαφέροντα και αγάπη για την ζωή άνθρωπος,που εξαρτάται πλέον από άλλους ζητάει απότην κόρη του να τον βοηθήσει να πεθάνει.

Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν με τον Αντρέ Ρισολιέ και την Σοφί Μαρσό σε μια άλλη ματιά πάνω στην ευθανασία.

Les Jeunes Amants

Νεαροί Εραστές (Les Jeunes Amants) της Καρίν Ταρντιέ

Η κομψή, συνταξιούχος αρχιτέκτονας Σόνα, συναντιέται με τον Πιερ, έναν παντρεμένο γιατρό γύρω στα 40, ο οποίος της είχε κάνει αρχικά εντύπωση σε
μια σύντομη συνάντησή τους προ 15 ετών. Υπάρχει αμοιβαία έλξη και ξεκινούν έναν παθιασμένο δεσμό. Ενώ η οικογενειακή ζωή του Πιερ σύντομα ανατρέπεται – με τη γυναίκα του να δυσπιστεί για τη διαφορά ηλικίας - η Σόνα παλεύει με αισθήματα που πίστευε ότι ανήκαν οριστικά στο παρελθόν και την υπόσχεση του τι μπορεί να απομείνει…

Η Φανί Αρντάν και ο Μελβίλ Πουπό είναι οι νεαροί εραστές.

The Blind Man who Did not Want to See Titanic

Ο Τυφλός που Δεν Ηθελε να Δει τον Τιτανικό (The Blind Man who Did not Want to See Titanic) του Τέμου Νίκι

Ο Γιάκο είναι τυφλός και ανάπηρος, προσκολλημένος στο αμαξίδιό του. Είναι ερωτευμένος με τη Σίρπα. Καθώς μένουν σε διαφορετικά μέρη, δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, αλλά βρίσκονται κάθε μέρα χρησιμοποιώντας τα κινητά τους. ΟΟταν η Σίρπα ταράζεται από κάποια σοκαριστικά νέα, ο Γιάκο αποφασίζει κατευθείαν να πάει να τη βρει, παρά την κατάστασή του. Χρειάζεται απλώς τη βοήθεια πέντε αγνώστων σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής, ανάμεσα στον ίδιο και σε εκείνη. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Μια περιπέτεια από την Φινλανδία, γυρισμένη από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου με πείσμα ικανό να αλλάξει τη μοίρα του δικού του Τιτανικού. Βραβείο Κοινού στο τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ Βενετίας 2021.

la piece rapportee

Χάρηκα που Σας Γνώρισα (La Pièce Rapportée) του Αντονάν Περετζατκό

Ο Πολ, ένας 45χρονος εισοδηματίας, ερωτεύεται την Aβα, μια νεαρή υπάλληλο του μετρό. Αποφασίζει να την παντρευτεί, αλλά η μητέρα του έχει διαφορετική άποψη επί του θέματος και προσλαμβάνει έναν ντετέκτιβ για να αποδείξει ότι η Aβα απατά τον γιο της.

Κωμωδία παρεξηγήσεων στην παράδοση του γαλλικού μπουλβάρ, βασισμένο στο θεατρικό έργο της Νοέλ Ρενόντ.

σπιρτόκουτο

Σπιρτόκουτο του Γιάννη Οικονομίδη

To μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Γιάννη Οικονομίδη, 20 χρόνια μετά την πρώτη του έξοδο στις αίθουσες. Αποκλειστικά από τις 8 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Τριανόν.

Μια μέρα, εν μέσω καύσωνα, το σπίτι του Δημήτρη, ενός μικρομεσαίου 50άρη οικογενειάρχη, κάπου στον Κορυδαλλό, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης! Όλα τα μέλη της οικογένειας ξεσπούν ο ένας στον άλλον με απίστευτη λεκτική βία και αποκαλύψεις για πάθη, ζήλειες και επαγγελματικές διαφωνίες. Μέχρι που μια απρόοπτη εξομολόγηση τινάζει τα πάντα στον αέρα.

DC League Of Super-Pets

H DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια (DC League of Super-Pets) του Τζάρεντ Στερν

Ο Κρύπτο, ο Σούπερ-Σκύλος, είναι αχώριστος φίλος με τον Σούπερμαν. Μοιράζονται τις ίδιες υπερδυνάμεις και μάχονται πλάι-πλάι ενάντια στο έγκλημα στην πολύπαθη Μητρόπολη. Όταν ο Σούπερμαν και η Τζάστις Λιγκ πέφτουν θύματα απαγωγής, ο Κρύπτο πρέπει να πείσει μία αγέλη αδέσποτων – το κυνηγόσκυλο Έις, την τροφαντή γουρουνίτσα Πί-Μπι, τη χελώνα Μέρτον και τον σκίουρο Τσιπ- να επιστρατεύσουν τις νεοαποκτηθείσες υπερδυνάμεις τους για να τον βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη αποστολή διάσωσης των σούπερ ηρώων.

Τα σούπερ - κατοικίδια της DC σε αναπάντεχες περιπέτειες. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

rififi

Ριφιφί (Rififi) του Ζιλ Ντασέν

Τέσσερις συνεργοί σχεδιάζουν το τέλειο έγκλημα, μέχρι που ο ανθρώπινος παράγοντας παρεμβαίνει και τους χαλάει τα σχέδια.

Ενα από τα κλασικότερα φιλμ νουάρ, γυρισμένο στη Γαλλία από τον Ντασέν, αφότου μπήκε στη μαύρη λίστα και διώχθηκε από την Αμερική. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών του 1955.

charulata 607

Η Μοναχική Σύζυγος (Charulata) του Σατγιαζίτ Ρέι

Τέλη του 19ου αιώνα στην Ινδία. Στην έπαυλη του φιλελεύθερου αλλά και εργασιομανή Μπουπατί, εκδότη εφημερίδας και της μοναχικής γυναίκας του, Τσαρουλάτα, έρχεται να φιλοξενηθεί ο Αμάλ, ο ξάδερφος του Μπουπατί. H Τσαρουλάτα ανακαλύπτει την καλλιτεχνική της πλευρά αλλά ταυτόχρονα νιώθει και μια επικίνδυνη έλξη. Οταν ο Μπουπατί θα ζητήσει από τον Αμάλ να διδάξει την Τσαρουλατά λογοτεχνία, προκειμένου να κάνουν παρέα και να μην νιώθει πια μόνη, οι ισορροπίες θα ανατραπούν...

Η αγαπημένη ταινία του ίδιου του Σατιαζίτ Ρέι δεν είναι παρά ένα εν δυνάμει αμερικάνικο μελόδραμα, ποτισμένο από την ινδική ψυχή και το λυρισμό ενός μεγάλου δημιουργού.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!