Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις αίθουσες την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου

Εννιά τον αριθμό οι νέες (;) ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες με την έναρξη του Δεκέμβρη. Σε μια αγορά που κάθε εβδομάδα φθίνει, με θεατές που δεν ενδιαφέρονται για καμία από τις ταινίες που βγαίνουν, σαν ένας αυτόματος πιλότος που συντηρεί την αγάπη για τις αίθουσες, χωρίς κανένα ουσιαστικό τρόπο - από όλες τις υπεύθυνες μεριές.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

Πατήστε πάνω στους ενεργούς τίτλους των ταινιών για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την κάθε μία.

Μέρες του 36

Μέρες του '36 του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Σε μια πλατεία γεμάτη κόσμο δολοφονείται ένας συνδικαλιστής. Οι υποψίες στρέφονται στον Σοφιανό, έναν πρώην συνεργάτη της αστυνομίας που έχει πέσει σε δυσμένεια. Ο Σοφιανός αγωνίζεται μάταια ν’ αποδείξει την αθωότητά του. Απελπισμένος, κρατάει όμηρο στο κελί του ένα φίλο βουλευτή που έχει έρθει να τον επισκεφτεί στη φυλακή, και απειλεί να τον σκοτώσει αν δεν τον ελευθερώσουν. Είμαστε στις παραμονές των εκλογών του 1936, και η κυβέρνηση Μεταξά, που μόλις στέκεται όρθια χάρη σ’ έναν δύσκολο συμβιβασμό ανάμεσα στις δυνάμεις της Δεξιάς και του Κέντρου, βρίσκεται σε μια πολύ λεπτή θέση: αν αντισταθεί στον εκβιασμό του Σοφιανού, προκαλώντας το θάνατο του βουλευτή, θα χάσει τη στήριξη της Δεξιάς αν, αντίθετα, υποκύψει στον εκβιασμό κι αφήσει ελεύθερο τον κρατούμενο, θα χάσει τη στήριξη του Κέντρου.

H δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, σε επετειακή επανέκδοση, 50 χρόνια μετά την πρώτη έξοδό της στις αίθουσες.

she said

Κάποια Μίλησε (She Said) της Μαρία Σρέιντερ

Δύο γυναίκες ρεπόρτερ των New York Times, καταφέρνουν να κάνουν ένα ιστορικό πλέον ρεπορτάζ που γέννησε ένα ολόκληρο κίνημα και έσπασε δεκαετίες σιωπής γύρω από το θέμα της σεξουαλικής επίθεσης στο Χόλυγουντ, αλλάζοντας μια για πάντα τη σύγχρονη κοινωνία.

Η αληθινή ιστορία που γέννησε το #MeToo.

La Fracture

Η Μεγάλη Ρήξη (La Fracture) της Κατρίν Κορσινί

Η Ραφ και η Ζουλί, ένα ζευγάρι στα πρόθυρα του χωρισμού, δοκιμάζουν τα όριά τους στα Επείγοντα ενός νοσοκομείου που γεμίζει ασφυκτικά το βράδυ μιας μεγάλης διαδήλωσης στο Παρίσι. Το εξουθενωμένο προσωπικό και οι εξοργισμένοι και τραυματισμένοι διαδηλωτές θα κάμψουν τις βεβαιότητες και τις προκαταλήψεις του ζευγαριού. Καθώς η ένταση, έξω, κορυφώνεται, το νοσοκομείο βρίσκεται σε πολιορκία. Η νύχτα θα είναι μεγάλη…

Η νέα ταινία της Κατρίν Κορσινί. Επίσημη Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών 2021. Queer Palm στο Φεστιβάλ Καννών 2021.

the night of the 12th

Η Νύχτα της 12ης (La Nuit du 12) του Ντομινίκ Μολ

Αργά ή γρήγορα, κάθε αστυνομικός συναντά μια υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη και τον στοιχειώνει. Για τον νεαρό και φιλόδοξο Γιοχάν Βιβέ, που έχει μόλις διοριστεί επικεφαλής στην εγκληματολογική ομάδα της Γκρενόμπλ, αυτή θα είναι η δολοφονία της Κλαρά. Ο Βιβέ και η ομάδα του ερευνούν την πολύπλοκη ζωή και τις σχέσεις της Κλαρά, αλλά αυτό που ξεκινά ως ενδελεχής έρευνα της ζωής του θύματος, σύντομα μετατρέπεται σε βασανιστική εμμονή. Η μια ανάκριση διαδέχεται την άλλη, οι ύποπτοι δεν τελειώνουν, και ο Βιβέ έχει όλο και περισσότερες αμφιβολίες. Ενα μόνο είναι σίγουρο, ότι το έγκλημα έγινε τη νύχτα της 12ης.

H νέα ταινία του Ντομινίκ Μολ, μια αστυνομική καταδίωξη για τη διαλεύκανση ενός εκγλήματος χωρίς προηγούμενο.

you are not my mother

Δεν Είσαι η Μητέρα Μου (You Are Not My Mother) της Κέιτ Ντόλαν

Η μητέρα της Σαρ, η Αντζελα, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Απομένει μόνο το εγκαταλελειμμένο αμάξι της στη μέση ενός χωραφιού. Οταν το επόμενο βράδυ επιστρέφει στο σπίτι χωρίς καμία εξήγηση, είναι ξεκάθαρο για τη Σαρ και τη γιαγιά της, τη Ρίτα, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η μητέρα της μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται η ίδια, αλλά η συμπεριφορά της είναι αλλοπρόσαλλη και τρομακτική, σαν να έχει αντικατασταθεί από μια μοχθηρή δύναμη. Καθώς πλησιάζει το Χάλογουιν, μια νύχτα διαποτισμένη με αρχαίους μύθους και θρύλους, η Σαρ πρέπει να ξεθάψει τα σκοτεινά μυστικά της οικογένειάς της για να ανακαλύψει την αλήθεια και να σώσει τη μητέρα της.

Ντεμπούτο που τρομάζει... από την Ιρλανδία.

Devotion

Devotion: Οι Ηρωες των Αιθέρων (Devotion) του Τζ. Ντ. Ντίλαρντ

Οι ηρωικές θυσίες του Τζέσι Μπράουν, του πρώτου μαύρου πιλότου στην ιστορία της Ναυτικής Αεροπορίας, και του Τομ Χάντνερ, αλλά και η ισχυρή φιλίας που αναπτύχθηκε μεταξύ τους θα τούς μετέτρεπε στο πιο διάσημο δίδυμο της Ναυτικής Αεροπορίας.

Η αληθινή ιστορία δύο Αμερικανών πιλότων που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης όταν βοήθησαν να ανατραπεί η ήττα των Αμερικανών στην σκληρότερη μάχη του Κορεάτικου Πολέμου

poker face

Ο Τζογαδόρος (Poker Face) του Ράσελ Κρόου

Eνας δισεκατομμυριούχος προσκαλεί παιδικούς του φίλους για μια βραδιά πόκερ. Μεταξύ τους υπάρχει μια σχέση αγάπης αλλά και ανταγωνισμού που πολλές φορές φτάνει σε οριακό σημείο ίσως αυτή τη φορά και επικίνδυνο.

Ο Ράσελ Κρόου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια παρτίδα με πολλές ανατροπές.

lyle, lyle, crododile

Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκοδειλος (Lyle, Lyle Crocodile) των Γουίλ Σπεκ, Τζος Γκόρντον

Oταν η Οικογένεια Πριμ μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, ο μικρός γιός Τζος δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά του στο νέο σχολείο και τους νέους φίλους. Ολα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύψει στη σοφίτα του νέου σπιτιού, τον Λάιλ, έναν κροκόδειλο που αγαπά το τραγούδι, τα αφρόλουτρα, το χαβιάρι και την καλή μουσική.Οι δυο τους γίνονται γρήγορα οι καλύτεροι φίλοι, αλλά όταν ο Λάιλ απειλείται από τον γκρινιάρη γείτονα κύριο Γκραμπς, η οικογένεια Primm πρέπει να μείνει ενωμένη σαν ορχήστρα και παρέα με τον χαρισματικό ιδιοκτήτη του Λάιλ, Χέκτορ Π. Βαλέντι να αποδείξουν στον κόσμο ότι την οικογένεια τη βρίσκει κανείς στα πιο αναπάντεχα μέρη ακόμα και στο πρόσωπο ενός τραγουδιστή κροκόδειλου με χρυσή καρδιά.

Ο Λάιλ ο Κροκόδειλος, διάσημος ήδη από τα παιδικά βιβλία «Lyle, Lyle Crocodile» του Μπέρναρντ Γουάμπερ συστήνεται κινηματογραφικά.

save the tree

Σώσε το Δέντρο (Salvar el Άrbol) των Ικερ Αλβάρεζ, Χαλζέα Πάστορ

Σε έναν κόσμο που απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το φυσικό περιβάλλον, εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που λένε ιστορίες για δέντρα, φανταστικά όντα με δυνάμεις πέρα ​​από τη φαντασία μας. Και μαζί τους, από τη στιγμή που θα φυτρώσει ο σπόρος, ένα ξωτικό είναι ο αχώριστος σύντροφός τους, μαζί θα μεγαλώσουν, θα ανθίσουν, θα υποφέρουν. Οι μοίρες τους συνδέονται για πάντα. Γεννιούνται και πεθαίνουν ταυτόχρονα, ή τουλάχιστον έτσι λένε οι παλιοί θρύλοι, αλλά τι γίνεται με τα δέντρα της πόλης; Τώρα κινδυνεύουν. Τα δέντρα πεθαίνουν και μαζί τους και τα ξωτικά Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να τους βοηθήσετε… Σώστε τα δέντρα!.

Υποψήφιο για Γκόγια Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το φιλμ από την Ισπανία αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία μιας ομάδας καλικάντζαρων που αγωνίζονται να πάρουν το σπίτι τους, το δέντρο, πίσω. Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

devils trap

Η Παγίδα του Διαβόλου (The Devil’s Trap) του Φράντισεκ Βλάτσιλ

Ενας ιερέας επισκέπτεται μία μικρή πόλη με μία μυστική αποστολή. Είναι μέλος της Ιεράς Εξέτασης και πρέπει να ερευνήσει τις δραστηριότητες του τοπικού μυλωνά. Ο μυλωνάς και ο γιος του είναι απόγονοι μιας παλιάς οικογένειας, της οποίας το προγονικό σπίτι κάηκε ολοσχερώς πριν από εκατό χρόνια. Έχουν ξαναχτίσει την αυτοκρατορία τους από το μηδέν, κυρίως μέσω της μεγάλης γνώσης τους για τη γη, το νερό και την αρχιτεκτονική, που παραδόθηκε μέσω της εμπειρίας πολλών γενεών στην οικογένειά τους. Η φήμη τους για την εύρεση νερού και την πρόβλεψη της σταθερότητας ενός κτίσματος έχει υποπέσει στην αντίληψη της Ιεράς Εξέτασης, οι οποίοι είναι βέβαιοι ότι η οικογένεια έχει κάνει συμμαχία με τον διάβολο.

Ο Φράντεσικ Βλάτσιλ ζωντανεύει τα πεδία μαχών του μεσαίωνα σε μια ακόμη ταινία από το άγνωστο στους πολλούς έργο του σκηνοθέτη της «Μαρκέτα Λαζάροβα».

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!