Buzz

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Σε μια λίστα με 10 hot ειδήσεις, όλα όσα σημάδεψαν τις προηγούμενες μέρες, για ένα γρήγορο recap σε σινεμά, τηλεόραση και όλα τα συναφή.

Flix Team
Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

Στο νήμα του Σαββατοκύριακου ξεκίνησε το 55ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την επίσημη πρεμιέρα του την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και την προβολή του «Λευκού Θεού» του Κορνέλ Μούντρουτσο από την Ουγγαρία. Από το αφιέρωμα στον Ρόι Αντερσον μέχρι τη «Κοινωνική Σαπίλα» που αρίστευσε (!) στη ψηφοφορία του κοινού για τις ταινίες που θα αποτελέσουν το αφιέρωμα στα 100 Χρόνια του Ελληνικού Κινηματογράφου και από το θαυμαστό κόσμο του σύγχρονου ανεξάρτητου σινεμά μέχρι μερικούς από τους πιο ηχηρούς τίτλους της χρονιάς, το Flix δεν κάθεται λεπτό για καφέ στο λιμάνι και μπαινοβγαίνει στις αίθουσες, προτείνει τι πρέπει να δείτε καθημερινά, γράφει κριτικές για τις ταινίες που βλέπει, μιλάει με τους καλεσμένους και αναμεταδίδει συνεχώς όλα όσα συμβαίνουν στο Φεστιβάλ στο ειδικό τμήμα του site που ανανεώνεται συνεχώς. Κοινώς δεν χρειάζεστε τίποτ' άλλο παρά μόνο αυτό το λινκ για να νιώσετε «σαν να είστε εκεί».

captain marvel logo 607

Εχοντας αφήσει εδώ και πολλά χρόνια τον περιφραγμένο κήπο των κόμικς η Marvel είναι ένα τεράστιο κινηματογραφικό brand. Κι ετοιμάζεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Οι ανακοινώσεις της για τις ταινίες που έρχονται και ετοιμάζονται γύρισαν τον κόσμο προσθέτοντας ακόμη περισσότερους υπερήωρες και φανταστικά πλάσματα στο overdose που μας φτάνει ίσαμε το 2020! Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι περιλαμβάνει το μελλοντικό μενού της Marvel.

Το θέμα με την απόσυρση των ελληνικών ταινιών από το Φεστιβάλ του Λουγκάνο με πρωτοβουλία της Πρεσβείας στην Ελβετία ανάγεται σε μείζον. Αντιδράσεις από τους δημιουργούς, την ΕΣΠΕΚ, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το... Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που διαχωρίζει τη θέση του. Διαβάστε αναλυτικά όλα έχουν συμβεί για να φτάσουμε στην... απόλυτη σιωπή του Υπουργείου Πολιτισμού, εδώ και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Roman Polanski 607

Πέντε χρόνια μετά τη σύλληψη του στο δρόμο προς το φεστιβάλ της Ζυρίχης, ο Ρομάν Πολάνσκι αντιμετωπίζει ξανά τις αρχές κι ένα νέο ένταλμα συλλήψεως από τις Η.ΠΑ., αυτή τη φορά στην πατρίδα του την Πολωνία. Η υπόθεση είναι γνωστή, διαβόητη: ο Πολάνσκι κατηγορείται από το 1978 για βιασμό ανηλίκου, της 13χρονης Σαμάνθα Γκέιμερ. Κι από ό,τι φαίνεται, οι αμερικανοί κατήγοροι δεν έχουν κανένα σκοπό να αφήσουν πίσω ότι διέφυγε από τη χώρα και δε δικάστηκε ποτέ. Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν πριν ο Ρομάν Πολάνσκι αφεθεί για ακόμη μια φορά ελεύθερος.

trainspotting 607

«Ηταν μια άτυχη στιγμή και κανείς μας δεν την χειρίστηκε σωστά. Είχα στεναχωρηθεί πολύ τότε, αλλά τα χρόνια πέρασαν κι όλα τα άσχημα συναισθήματα έχουν σβηστεί» δήλωσε πρόσφατα ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ που αποφάσισε να πει ναι στη συνέχεια του «Trainspotting» προκαλώντας πανικό άνευ προηγουμένου στα social media και σε όσους δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον Ρέντον να μπαίνει με το κεφάλι στην πιο βρώμικη τουαλέτα της Αγγλίας. Μάθετε εδώ λεπτομέρειες για το σίκουελ του «Trainspotting».

Στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου γίνεται χορός αφού το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε την προτασή του στον Υπουργό Πολιτισμού για το ποιον ψηφίζει ως νέο Γενικό Διευθυντή. Το ονομά του είναι ο Χάρης Παπαδόπουλος, παλιός γνώριμος στα συνδικαλιστικά από τη θέση του σαν από πάντα Προέδρου της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών. Δεν συμφώνησαν όμως όλοι του ΔΣ στο ονομά του, το Υπουργείο δεν έχει αντιδράσει, όλοι αναμένουν από τα καλύτερα μέχρι τα... χειρότερα. Διαβάστε αναλυτικά τα περί ψήφισης του νέου Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Julia Roberts 607

Σχολιάζοντας, έμμεσα, τον πρόσφατο ντόρο για το «αλλαγμένο» πρόσωπο της Ρενέ Ζελβέγκερ, η Τζούλια Ρόμπερτς γιόρτασε τα 47α γενέθλιά της με μια επίθεση στο σύστημα: «Αποφάσισα να γεράσω φυσικά και γνωρίζω ότι ρισκάρω την καριέρα μου...» Χρόνια πολλά, αγέραστη Pretty Woman. Διαβάστε όσα δήλωσε η εορτάζουσα αναγκάζοντας όλους να την χειροκροτήσουμε όρθιοι.

Tim Burton 607

Ο Τιμ Μπάρτον γιόρτασε από τους πρώτους το Halloween στέλνοντας στους φαν του ένα (σχεδόν disturbing βίντεο), όπου εύχεται «Happy Halloween» και, για να μάς ξεμπερδεύει, «Merry Merry Christmas» επίσης. Δείτε το βίντεο εδώ. Την ίδια μέρα οι Arcade Fire κυκλοφόρησαν ένα πειραματικό (πώς να το πεις αλλιώς;) φιλμάκι για τους εορτασμούς με all star cast και rock 'n' roll μνήμες. Δείτε το «Festi» εδώ.

Paul Walker 607

Η έβδομη ταινία του franchise, το «Fast & Furious 7» (με τίτλο «Furious 7») με σκηνοθέτη τον Tζέιμς Γουαν είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της, παρόλες τις δυσκολίες για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της. Ο θάνατος του Πολ Γουόκερ το Δεκέμβριο του 2013 σόκαρε, όχι μόνο τους φαν, αλλά και την κινηματογραφική οικογένειά του. Οι «Μαχητές των Δρόμων» θρήνησαν το θάνατο του αναπόσπαστου μέλους τους, τα γυρίσματα σταμάτησαν, η προγραμματισμένη πρεμιέρα για τις 11 Ιουλίου 2014, αναβλήθηκε. Η ταινία ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια του 25χρονου αδελφού του Γουόκερ, Κόντι, ο οποίος ντουμπλάρισε κάποιες σκηνές. Και τώρα όλα είναι έτοιμα: πρεμιέρα 3 Απριλίου 2015. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε.

The Other Side of the Wind1

Το 2015 θα δούμε την... νέα ταινία του Ορσον Γουέλς. Ρεπορτάζ των New York Times θέλει την ταινία που αγγίζει τα όρια του θρύλου, το «The Other Side of the Wind» που γύριζε ο Γουέλς μέχρι το θάνατό του το 1985, να βρίσκει το δρόμο της προς την μεγάλη οθόνη - 30 ολόκληρα χρόνια μετά. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, η Royal Road Entertainment αγόρασε τα δικαιώματα και στοχεύει η πρεμιέρα της ταινίας να συμπέσει με την 100η επέτειο από τη γέννηση του Ορσον Γουέλς: στις 6 Μαΐου του 2015. Μάλιστα η προδημοσίευση στους New York Times δεν είναι παρά η αρχή μίας διαφημιστικής καμπάνιας που η Royal Road Entertainment σκοπεύει να ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα! Διαβάστε εδώ περισσότερα για την τελευταία ταινία του Ορσον Γουελς.