Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών 607

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα

Η Ελισάβετ είναι μια ηρωίδα αντι-μπάρμπι. Δυναμική, αθυρόστομη αστυνομικίνα, ξαποστέλνεται εκβιαστικά από τον «βρώμικο» διοικητή της, στο ακίνητο Μεσολόγγι. Ακίνητο μέσα στο πείσμα της ιστορίας του, των πολιορκημένων κατοίκων που διεκδίκησαν αυτοκτονικά την ελευθερία τους. Κι ακίνητο σαν τα νερά της λιμνοθάλασσάς του, του μυσταγωγικού τοπίου του, ιδανικού τόπου για πνιγμένα εγκλήματα. Μέσα στη μικρή κοινότητα που επιβλέπει, η Ελισάβετ είναι μια σπασμένη κούκλα: τα ξανθά μπουκλωτά μαλλιά της μοιάζουν με κωμική περούκα, τα ρούχα της είναι ένα οξύμωρο, κολλητά στο σώμα, λαμέ και δερμάτινα, πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο και βρίζει σαν να μην υπάρχει άλλη γλώσσα. Είναι θυμωμένη, κατεστραμμένη και σαρωτική. Ο μικρός χορός που στήνεται γύρω της αποτελείται από μια χούφτα ανθρώπων, στερεότυπων της μικρής πόλης και μαζί ολοζώντανων: ο πουλημένος εισαγγελέας, ο μυστηριώδης, μουγκός αδελφός του, ο γιατρός με τη διπλή ζωή, ο λαϊκός σταρ τραγουδιστής με τη θολωμένη λάμψη και τα ακόμα πιο θολωμένα μάτια, η βγαλμένη από το βούρκο του Τενεσί μπαργούμαν. Και η Ρίτα. Η ρωμαλέα αδελφή του τραγουδιστή, που δουλεύει πρωί-βράδυ, ως καθαρίστρια κι ως εργάτρια στην «επεξεργασία» των χελιών, μια γυναίκα που μοιάζει, με τη σωματική δύναμη και με τη γρήγορη μηχανή της, να θέλει να ισοπεδώσει ένα φευγαλέο εσωτερικό τρόμο. Ενα έγκλημα θ' απαιτήσει διαλεύκανση και θα φέρει στην επιφάνεια ένα ομαδικά θαμμένο μυστικό. Η Ελισάβετ και η Ρίτα θα χρησιμοποιήσουν η μία την άλλη για την ηρωική τους έξοδο.

Λιγότερο θρίλερ απ' όσο υπόσχεται, περισσότερο καθηλωτικό κι απ' όσο ελπίζαμε, το φιλμ του Σύλλα Τζουμέρκα φέρνει το έγκλημα και την τιμωρία, στο βάλτο της ελληνικής επαρχίας. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στην ΕΡΤ 2

oldboy 607

Oldboy του Παρκ Τσαν-γουκ

Ο επιχειρηματίας Ο Ντάε-σου βρίσκει τον εαυτό του φυλακισμένο σε ένα κελί που μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να γνωρίζει τον λόγο και το πρόσωπο που τον οδήγησε σε αυτό. 15 χρονιά μετά απελευθερώνεται, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σκοτεινής ιστορίας γεμάτη βία και μυστικά, για τα οποία η εκδίκηση αποτελεί μονόδρομο, σε μια στροφή του οποίου θα γνωρίσει τον έρωτα για μια νεαρή σούσι σεφ ονόματι Μι Ντο.

Το δεύτερο μέρος της διάσημης πλέον νοτιοκορεάτικης τριλογίας της Εκδίκησης (Sympathy for Mr. Vengeance 2002, Lady Vengeance 2005) με το όνομα του πρωταγωνιστή να παραπέμπει στον Οιδίποδα σε μια ιστορία αποκάλυψης που στον πυρήνα παραπέμπει σε αρχαία τραγωδία. Η ταινία κέρδισε πλήθος διακρίσεων στο Φεστιβάλ Καννών του 2004, μαζί με τις επευφημίες του προέδρου της επιτροπής, Κουέντιν Ταραντίνο, ενώ ξεχώρισε σε πλήθος άλλων κινηματογραφικών βραβεύσεων. Σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα νεο-νουάρ φιλμ όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Open

Bridge of Spies 607

H Γέφυρα των Κατασκόπων (Bridge of Spies) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δεκαετία του ’50, στα πρώτα στάδια του Ψυχρού Πολέμου. Οι σχέσεις Η.Π.Α. και Σοβιετικής Eνωσης είναι ήδη τεταμένες αλλά η κατάσταση χειροτερεύει όταν το FBI συλλαμβάνει τον Ρούντολφ Eϊμπελ, έναν Σοβιετικό πράκτορα που ζει στη Νέα Υόρκη. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να βρει έναν ανεξάρτητο δικηγόρο για την υπεράσπιση του Έιμπελ, πλησιάζει τον Τζέιμς Ντόνοβαν, έναν δικηγόρο από το Μπρούκλιν που ειδικεύεται στα ασφαλιστικά. Παρά την σχετική απειρία του, ο Ντόνοβαν δέχεται και επιδιώκει να εξασφαλίσει στον πελάτη του μια δίκαιη δίκη. Λίγο καιρό αργότερα, ένα αμερικανικό κατασκοπικό αεροπλάνο καταρρίπτεται στη Σοβιετική Ένωση και ο πιλότος του, Φράνσις Γκάρι Πάουερς, συλλαμβάνεται. Η CIA, παρόλο που επίσημα αρνείται την συμμετοχή της στην αποστολή, φοβάται μήπως ο Πάουερς αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες. Λόγω της εντυπωσιακής παρουσίας του Ντόνοβαν στη δίκη του Εϊμπελ, η CIA τον καλεί να αναλάβει την ευαίσθητη υπόθεση εθνικής σημασίας. Ο Ντόνοβαν αναχωρεί για το Βερολίνο για να διαπραγματευτεί την ανταλλαγή κρατουμένων...

H απαράμιλλη τέχνη του Στίβεν Σπίλμπεργκ σε μια ταινία που ξαναγράφει τον Ψυχρό Πόλεμο σαν μια κραταιά νίκη της ακεραιότητας πάνω στις αιώνια γκρίζες ζώνες της πολιτικής και της δικαιοσύνης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Star

1322905722.jpg

The Amazing Spider-Man του Μαρκ Γουεμπ

Ο έφηβος Πίτερ Πάρκερ ζει στο Κουίνς της Νέας Υόρκης με τον θείο και τη θεία του, πηγαίνει στο σχολείο και είναι ερωτευμένος με την Γκουεν. Είναι science geek και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη μελαγχολία της εφηβείας. Σε μια επίσκεψη στην εταιρεία του παλιού συνεργάτη του πατέρα του, του Δρ. Κερτ Κόνορς, ο Πίτερ όχι μόνο θ’ ανακαλύψει στοιχεία για τους λόγους της εξαφάνισης των γονιών του, αλλά και θα μεταλλαχθεί από ατσούμπαλο αγόρι σε μαχητή του εγκλήματος με σπάνιες υπερδυνάμεις.

«Ολοι έχουμε μυστικά. Αυτά που κρύβουμε κι αυτά που οι άλλοι κρατάνε κρυμμένα από μας». Νέος - και νεαρός - Σπάιντερμαν, με love story και θεαματικό 3D, σε ένα αναμφίβολο blockbuster. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.45 στον ΑΝΤ1

Ράφτης 607

Ο Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη;

To βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τάλιν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr ως τις 30 Νοεμβρίου

Night Of The Living Dead 607

Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών (Night of the Living Dead) του Τζόρτζ Α. Ρομέρο

Οι νεκροί ανασταίνονται και επιτίθενται στους ζωντανούς. Μία νεαρή μαζί με άλλους επιζώντες ταμπουρώνονται σε ένα απομακρυσμένο σπίτι για να γλιτώσουν τη μανία των σαρκοφάγων ζωντανών νεκρών. Οι νεκροί ανασταίνονται και επιτίθενται στους ζωντανούς. Μία νεαρή μαζί με άλλους επιζώντες ταμπουρώνονται σε ένα απομακρυσμένο σπίτι για να γλιτώσουν τη μανία των σαρκοφάγων ζωντανών νεκρών.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Fear Street Part One

Οδός Τρόμου (Fear Street) της Λι Τζάνιακ

H σειρά βιβλίων του Ρ. Λ. Στάιν «Οδός Τρόμου» μεταφέρεται ως μια τριλογία ακατάλληλων ταινιών τρόμου για το Netflix χωρίς να κάνουν καμία έκπτωση στο gore και στο βία. Χωρισμένο σε τρία κεφάλαια, μας ταξιδεύει σε πάνω μια ιστορία που κρατά για πάνω από 300 χρόνια και μας μεταφέρει στην αμερικάνικη πόλη του Σεϊντισάιντ, μια πόλη την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως την «πρωτεύουσα των δολοφόνων στις ΗΠΑ.» μιας και κάθε λίγα χρόνια οι ζωές των κατοίκων της ταράζονται από άγριες μαζικές δολοφονίες. Οι ίδιοι πιστεύουν πως φταίει η μάγισσα Σάρα Φίερ, η οποία καταράστηκε την πόλη με τον θάνατό της 300 χρόνια πριν. Οταν οι δολοφονίες ξεκινούν και πάλι, μια ομάδα από παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις υπερφυσικές δυνάμεις της μάγισσας και να την σταματήσουν μια για πάντα.

Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το πρώτο μέρος 1994.
Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το δεύτερο μέρος 1978.
Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το τρίτο μέρος 1666.

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.