Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the jungle book 607

Το Βιβλίο της Ζούγκλας (The Jungle Book) του Τζον Φαβρό

Η ιστορία βάζει στο επίκεντρο τον Μόγλη (υποδύεται με χιούμορ κι ευαισθησία ο πρωτοεμφανιζόμενος 12χρονος Νιλ Σέθι), το αγοράκι που μεγάλωσε μέσα στη ζούγκλα σα λύκος, στην αγέλη της Ράκσα. Οταν η εκδικητική τίγρη, ο Σιρ Καν, απειλεί με θάνατο όποιον προστατεύει το αγοράκι, λόγω ενός παλιού, καλά θαμμένου μυστικού, ο μυαλωμένος πάνθηρας Μπαγκίρα θα πάρει τον Μόγλη από το χωριό των λύκων για να τον οδηγήσει στο χωριό των ανθρώπων όπου, ίσως, ανήκει. Στη διαδρομή θα συναντήσουν φιλικά ή απειλητικά ζώα, βγαλμένα από τις σελίδες του σπονδυλωτού μυθιστορήματος του Κίπλινγκ, ώσπου να καταλήξουν στον slacker αρκούδο Μπαλού, που ξέρει ν' απολαμβάνει τη ζωή και σε μια τελική αναμέτρηση με τη μοίρα.

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ σε live action μεταφορά, τόσο μαστόρικη που κάνει την πραγματικότητα να μοιάζει παραμύθι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

a quiet place part II main

Eνα Hσυχο Μέρος 2 (A Quiet Place Part II) του Τζον Κρασίνσκι

Σ' έναν μετα-αποκαλυπτικό, δυστοπικό κόσμο, ο παραμικρός ήχος σκοτώνει. Αν τολμήσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο, εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα εμφανίζονται και σε κατασπαράζουν. Εκεί αφήσαμε την ιστορία επιβίωσης της οικογένειας Αμποτ, με τον πατέρα, Λι Αμποτ, να θυσιάζεται στην συγκινητική τελευταία σκηνή, για τη γυναίκα του, Εβελυν και τα παιδιά τους - την Ρέιγκαν, την κωφή κόρη τους, τον Μάρκους, τον πιτσιρικά γιο τους και το νεογέννητο μωρό τους. Κι εκεί θα ξαναπιάσουμε το νήμα: η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει το κατεστραμμένο μετά την επίθεση των τεράτων σπίτι τους και να βρει νέο καταφύγιο.

Μπορεί να λείπει το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι επιστρέφει στον κόσμο της σιωπής με ιδέες, κι αποδεικνύεται σκηνοθέτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Cosmote Cinema 1

david copperfield 607

Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ (The Personal History of David Copperfield) του Αρμάντο Ιανούτσι

Ο ήρωας της ταινίας, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, αφηγείται ο ίδιος την ιστορία της ζωής του, από τα χρόνια της ορφάνειας του, των οικοτροφείων, της παιδικής εργασίας, ως την ωριμότητα της επιτυχίας. Μ' έναν ήρωα συγγραφέα, έναν αχαλίνωτα ευφάνταστο νέο, τα βιογραφικά στοιχεία, η ίδια η δημιουργική διαδικασία της συγγραφής, οι επινοήσεις και τα χαριτωμένα παραμύθια αποτυπώνονται ταυτόχρονα στις σεκάνς του, κάνοντας τον θεατή συμπαίκτη σ' ένα παιχνίδι επιλογών. Από κάθε σκηνή και κάθε μικρή ιστορία, εκείνος θα επιλέξει πού θα στρέψει την προσοχή του.

Ο Αρμάντο Ιανούτσι δίνει νόημα, υπερπληθωρικότητα και... χρώμα στο ξαναδιάβασμα της κλασικής ιστορίας του Τσαρλς Ντίκενς με έναν all inclusive Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Μετέωρο και Σκιά 607

Μετέωρο και Σκιά του Τάκη Σπετσιώτη

Η άνοδος και η πτώση του Αθηναίου μπον βιβέρ ποιητή Ναπολέοντος Λαπαθιώτη (1888-1944). Ομοφυλόφιλος, ναρκομανής και κομμουνιστής, αποτέλεσε για τη συντηρητική αθηναϊκή κοινωνία της εποχής στην οποία μεσουράνησε, ένα σκάνδαλο με τον τρόπο ζωής και τη βιοθεωρία του.

Η εμβληματική ταινία του Τάκη Σπετσιώτη από το 1985 για τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής ιστορίας, δοσμένη με μοντέρνο, διαχρονικό, βαθιά ποιητικό κι όμως απόλυτα σωματικό, απελευθερωτικό, βαθιά ρομαντικό τρόπο. Στον ρόλο του ποιητή ο Τάκης Μόσχος σε μια από τις ωραιότερες ερμηνείες του ελληνικού σινεμά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Μετέωρο και Σκιά».

Η ταινία προβάλλεται σε streaming μέχρι τις 16 Ιανουαρίου στο ERTFlix

καταστροφές και θρίαμβοι

Καταστροφές και Θρίαμβοι

Διακόσια χρόνια μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης και δώδεκα χρόνια μετά την έκρηξη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, στρέφουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν για να μπορέσουμε να φανταστούμε το μέλλον. Δυστυχώς, η κρίση μας εκπαίδευσε να κοιτάμε το παρελθόν αποκλειστικά μέσα από το δικό της πρίσμα. Όπως ήταν φυσικό, κυριάρχησαν η κατάθλιψη και η απαισιοδοξία. Είμαστε άραγε άξιοι και ικανοί για κάτι καλύτερο; Εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε πως η ιστορία μας είναι σπαρμένη με μεγάλες καταστροφές: από τη σφαγή της Χίου το 1822 και τις διαδοχικές πτωχεύσεις του 19ου αιώνα, ως τη Χούντα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, περνώντας από τον Εθνικό Διχασμό, τη Μικρασιατική Καταστροφή, την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Είμαστε ως χώρα καταδικασμένοι να ζούμε την μια καταστροφή μετά την άλλη; Είναι τελικά η ιστορία μας μια αδιάκοπη αλυσίδα καταστροφών; Και αν πράγματι ισχύει αυτό, ποια είναι η αιτία; Μήπως ο αιώνιος διχασμός μας; Η κακοδαιμονία της φυλής μας; Οι συνωμοσίες των ξένων εναντίον μας; Η σειρά «Καταστροφές και Θρίαμβοι» αναζητεί τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Το κεντρικό ερώτημα είναι πως τελικά καταφέραμε να μετουσιώσουμε τις καταστροφές που βιώσαμε σε θριάμβους. Και οι απαντήσεις συχνά ξαφνιάζουν.

Μια νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ 7 επεισοδίων του Στάθη Καλύβα με τίτλο «Καταστροφές και Θρίαμβοι», κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου στις 21.00 και θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή την ίδια ώρα.

The Assassination of Gianni Versace 607

Αmerican Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

Βρισκόμαστε στον Μάιο του 1997 και η σύζυγος του πάμπλουτου κτηματομεσίτη Λι Μίγκλιν έχει μόλις ανακαλύψει το πτώμα του στο γκαράζ του σπιτιού τους. Για την καλή κοινωνία του Σικάγο, η Μέριλιν και ο Λι Μίγκλιν είναι το τέλειο ζευγάρι. Στην πραγματικότητα, η Μέριλιν γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τις ερωτικές προτιμήσεις του συζύγου της, τις οποίες προσπαθούν και οι δύο να κρατήσουν κρυφές. Το μοιραίο λάθος του Λι είναι ότι εμπιστεύεται τον Άντριου Κουνάναν για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, αρχίζει να τον ερωτεύεται και τον βάζει ακόμα και στο σπίτι του χωρίς να ξέρει σχεδόν τίποτα γι' αυτόν. Μετά την τραγική κατάληξη του Λι, η σύζυγός του κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθούν ούτε οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του ούτε η κρυφή του πλευρά. Κι έτσι, όταν ο Άντριου Κουνάναν γίνεται βασικός ύποπτος δολοφονίας, η Μέριλιν ισχυρίζεται ότι δεν τον γνωρίζει και ότι ο φόνος του συζύγου της ήταν απλώς μια ληστεία που πήγε στραβά

Η αριστουργηματική σειρά του Ράιαν Μέρφι. Γραμμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον νοβελίστα Τομ Ρομπ Σμιθ (του οποίου το προηγούμενο τηλεοπτικό credit είναι η βρετανική μίνι σειρά «London Spy») και βασισμένη στο ερευνητικό βιβλίο της Μορίν Ορτ του Vanity Fair, η σειρά 9 επεισοδίων χρησιμοποιεί τον Τζιάνι Βερσάτσε και τον φόνο του ως αφορμή, ως clickbait τίτλο, ως περιτύλιγμα (ως brand!) για να ακολουθήσει στην πραγματικότητα την αντίστροφη διαδρομή του δολοφόνου του, πίσω από την κόλαση από την οποία ήρθε. Κάθε επόμενο επεισόδιο διαδραματίζεται χρονικά όλο και πιο πίσω στο χρόνο, με τον σεναριογράφο να ξεφλουδίζει τα επίπεδα της περσόνας του Κουνάναν για να φτάσει τελικά στο κενό- σε έναν άψυχο καθρέφτη που αντικατοπτρίζει την λυσσαλέα δίψα της Αμερικής όχι ακριβώς για δόξα, ταλέντο, πλούτη, αλλά για την επίφαση όλων αυτών. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Αmerican Crime Story: The Assassination of Gianni Versace».

Η μίνι-σειρά προβάλλεται καθημερινά μετά τις 12 στον ΣΚΑΪ

Being the Ricardos

Being the Ricardos του Ααρον Σόρκιν

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, από το διάβασμα του σεναρίου της εβδομάδας τη Δευτέρα μέχρι το γύρισμα μπροστά σε ζωντανό κοινό την Παρασκευή, η Λουσίλ Μπολ και ο Ντέζι Αρνάζ, πρωταγωνιστες του «I Love Lucy» και το πιο αγαπημένο ζευγάρι της Αμερικής τη δεκαετία του 50, αντιμετωπίζουν μια από τις πιο δύσκολες επαγγελματικές και προσωπικές κρίσεις της καριέρας και της ζωής τους.

Ο Ααρον Σόρκιν αφιερώνει στις γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο, σε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της αμερικανικής ποπ κουλτούρας, στους ρόλους που παίζουμε και αυτούς που μας επιβάλλουν, ισόποσα στο ταλέντο της Λουσίλ Μπολ και αυτό της Νικόλ Κίντμαν, με την πιο φιλόδοξη, ατελή, συναρπαστική από την αρχή μέχρι το τέλος ταινία της καριέρας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

H ταινία προβάλλεται σε streaming στο Amazon Prime

natale

Σχεδόν Χριστούγεννα του Φραντσέσκο Λάτζι (2020)

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τα τρία αδέλφια Ντι Καράτσε προσκαλούνται στο πατρικό τους σπίτι: η μητέρα τους είναι πολύ άρρωστη και πριν πεθάνει έχει κάτι σημαντικό να τους πει. Ο Ιζιντόρο, πωλητής μιας σπάνιας ποικιλίας κόκκινης πιπεριάς που ζει ακόμα στο πατρικό τους, η Κιάρα που μόλις χώρισε και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, και ο Μικελίνο που πουλάει πετρέλαιο στους Κινέζους, συναντιούνται για να επισκεφτούν στη συνέχεια την μητέρα τους που νοσηλεύεται εκεί κοντά. Μαζί τους είναι και η Μίριαμ, η νέα σύντροφος του Μικελίνο. Μαζί θα θυμηθούν την παιδική τους ηλικία και θα μιλήσουν για τη ζωή τους όπου η μητέρα τους έπαιξε βασικό ρόλο. Πρόκειται για κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου από τον ίδιο σκηνοθέτη και τους ίδιους συντελεστές.

Η ταινία προβάλλεται online και δωρεάν στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του Italy on Stage.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς