Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Η Λίμνη με τις Αγριόχηνες του Ντιάο Γινάν

Καλοί, κακοί, αστυνομικοί, μαφιόζοι και femmes fatales - σε ένα διαρκές κυνηγητό, πρωτίστως από την ίδια τους τη μοίρα. Στην πρώτη του ταινία μετά τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου που είχε κερδίσει με το «Black Coal, Thin Ice», ο Κινέζος Ντιάο Γινάν έκανε το ντεμπούτο του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών το 2019 φέρνοντας μαζί του το σινεμά - σήμα κατατεθέν του: ένα ακαταμάχητο μείγμα νεο νουάρ ατμόσφαιρας και κοινωνικού (βλ. και μαγικού) ρεαλισμού που με τον ίδιο τρόπο που σε κρατά με τα μάτια ορθάνοιχτα στις εικόνες του δεν σου επιτρέπει να πλησιάσεις πολύ κοντά στους ήρωές του. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo

Enormous 607

Enormous (Énorme) της Σοφί Λετουρνέρ

Η Κλερ είναι μια παγκοσμίου φήμης πιανίστα. Ταξιδεύει στον κόσμο δίνοντας κονσέρτα με την βοήθεια και την φροντίδα του συζύγου της, ατζέντη της και προσωπικού της βοηθού Φρεντερίκ. Για κάποιο λόγο, όταν στην διάρκεια μιας πτήσης γίνεται μάφρτυρας μιας γέννας, η επιθυμία να αποκτήσει παιδί κατακλύζει τον Φρεντερίκ. Κι αποφασισμένος να το κάνει πράξη, αλλάζει τα αντισυλληπτικά χάπια της Κλερ, η οποία σύντομα ξυπνά στον χειρότερο εφιάλτη της: είναι τεράστια.

Μέρος του Διαγωνιστικού Προγράμματος του My French Film Festival. Από τις 15 Ιανουαρίου κι ώς τις 15 Φεβρουαρίου στο MyFrenchFilmFestival.com, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δέκα μεγάλου και δέκα μικρού μήκους ταινίες στα διαγωνιστικά του τμήματα, αλλά και πολλές ακόμη ταινίες εκτός συναγωνισμού οργανωμένες σε θεματικές όπως «για πάντα νέοι», «τρελές αγαπημένες οικογένειες», «γαλλικές ιστορίες φαντασμάτων». Οι μικρού μήκους ταινίες θα ειναι διαθέσιμες δωρέαν σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι μεγάλου μήκους (υποτιτλισμένες σε δέκα γλώσσες) κοστίζουν €1.99 η κάθε μία (ή €7.99 για ένα πακέτο ταινιών).

Το «Enorme» προβάλλεται στο MyFrenchFilmFestival - διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε εδώ.

west side story 1961 607

West Side Story του Ρόμπερτ Γουάιζ

Νέα Υόρκη, δυο αντίπαλες συμμορίες, ένας νεανικός έρωτας που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε (μουσικοχορευτική) τραγωδία, σαν του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Για μια βουτιά στο κλασικό σινεμά, αλλά και για προετοιμασία πριν, ελπίζουμε, το 2021 δούμε τη διασκευή του «West Side Story» από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ. Απόλαυση με Τζορτζ Τσακίρη, Νάταλι Γουντ και Ρίτα Μορένο.

Το «West Side Story» του 1961, προβάλλεται στο Nova Cinema 2 στις 19.30.

a suitable boy 607

A Suitable Boy της Μίρα Ναΐρ

Στις αρχές του περασμένου αιώνα, στην ανεξαρτητοποίηση και διχοτόμηση της Ινδίας, τέσσερις οικογένειες συγκρούονται και σμίγουν, σε μια χώρα που αναζητά ειρήνη και ταυτότητα. Το πολύκροτο μυθιστόρημα του Βίκραμ Σετ, μια ρομαντική και πολιτική saga, γίνεται αγγλόφωνη σειρά επτά επεισοδίων για το BBC από τη Μίρα Ναΐρ («Monsoon Wedding»), με πληθωρικό χρώμα (κυριολεκτικό και πολιτισμικό) και μια ελαφριά γλυκεράδα, συναρπαστική παρόλ' αυτά.

Το «A Suitable Boy» προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους

Présentation ou Charlotte et son steak 607

Présentation ou Charlotte et son steak του Ερίκ Ρομέρ

Η Σαρλότ φεύγει. Πριν πάρει το τρένο, πηγαίνει στο διαμέρισμά της για να φάει κάτι στα γρήγορα. Ο Γουόλτερ τη συνοδεύει - όσο η Σαρλότ μαγειρεύει, εκείνος πρέπει να προλάβει να τα ξαναβρούν. Ο Ερίκ Ρομέρ γύρισε το 1951, στην Ελβετία, αυτό το γοητευτικό ρομάντζο ως βωβή ταινία, με πρωταγωνιστή τον 21χρονο Ζαν-Λικ Γκοντάρ. Το 1960 μιξαρίστηκε με ήχο και, μάλιστα, με τις φωνές δυο εμβληματικών Γαλλίδων σταρ, της Στεφάν Οντράν και της Ανα Καρίνα.

Η ταινία προβάλλεται για ένα 24ωρο στο Mubi.

Philomena 607

Philomena του Στίβεν Φρίαρς

Η Φιλομένα Λι ήταν έφηβη ακόμα, όταν έμεινε έγκυος στην Ιρλανδία του 1952. Θεωρήθηκε έκπτωτη και κατέληξε έγκλειστη σε μοναστήρι, όπου της στέρησαν το παιδί της, όταν ήταν ακόμα νήπιο, για να το στείλουν σε παρένθετη οικογένεια στην Αμερική. Πενήντα χρόνια μετά, συνεχίζει να αναζητά το γιο της. Συνοδοιπόρος στο συναρπαστικό της ταξίδι θα είναι ένας εκλεπτυσμένος, κυνικός δημοσιογράφος, ο οποίος τη βοηθά να εντοπίσει τον γιο της. Κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο σύγχρονό του, ο Στίβεν Φρίαρς μετατρέπει μια σπαρακτική αληθινή ιστορία σε μια αφοπλιστική δραμεντί, με πρωταγωνιστές την Τζούντι Ντεντς και τον Στιβ Κούγκαν. Υποψήφια για 4 βραβεία Οσκαρ το 2014. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς