Φεστιβάλ / Βραβεία

My French Film Festival 2021: Ωρα για καλό, πολυφωνικό γαλλικό σινεμά

στα 10

Γιατί υπάρχουν γαλλικές ταινίες που αξίζουν περισσότερα για τα θερινά σινεμά του ελληνικού καλοκαιριού, και μπορείτε να τις δείτε online από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Flix Team
My French Film Festival 2021: Ωρα για καλό, πολυφωνικό γαλλικό σινεμά

Στην 11η διοργανωση του, το παγκόσμιο φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου έχει γίνει πλέον θεσμός, προσφέροντας την βεβαιότητα πως εκεί μπορείς να ανακαλύψεις ταινίες και δημιουργούς που αποκαλύπτουν όλες τις πτυχές του σύγχρονου γαλλικού σινεμά.

Από τις 15 Ιανουαρίου κι ώς τις 15 Φεβρουαρίου στο MyFrenchFilmFestival.com, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δέκα μεγάλου και δέκα μικρού μήκους ταινίες στα διαγωνιστικά του τμήματα, αλλά και πολλές ακόμη ταινίες εκτός συναγωνισμού οργανωμένες σε θεματικές όπως «για πάντα νέοι», «τρελές αγαπημένες οικογένειες», «γαλλικές ιστορίες φαντασμάτων». Οι μικρού μήκους ταινίες θα ειναι διαθέσιμες δωρέαν σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι μεγάλου μήκους (υποτιτλισμένες σε δέκα γλώσσες) κοστίζουν €1.99 η κάθε μία (ή €7.99 για ένα πακέτο ταινιών).

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά το Διαγωνιστικό μεγάλου μήκους.

Adolescentes 607

Adolescentes του Σεμπαστιάν Λιφσίτζ

Η Εμα κι η Αναΐς είναι καλύτερες φίλες ακόμη κι αν όλα γύρω τους δείχνουν να τους στέκονται εμπόδιο, από το κοινωνικό τους περιβάλλον, έως τις προσωπικοτητές τους. Το ντοκιμαντέρ του Σεμπαστιάν Λιφίτζ τις ακολουθεί από τα 13 έως τα 18 τους, σε μια περίοδο ριζικής μεταμόρφωσης και νέων εμπειριών. Μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες το φιλμ προσφέρει ένα διαπεραστικό πορτρέτο της ζωής τους αλλά και της πρόσφατης ιστορίας της Γαλλίας.

You Deserve a Lover 607

You Deserve a Lover (Tu mérites un Αmour) της Χαφσία Χερζί

Αφού ο Ρεμί την απατήσει, η Λίλα που είναι βαθιά ερωτευμένη ακόμη, δυσκολεύεται να ξεπεράσει τον χωρισμό τους. Από την Βολιβία όπου έχει βρεθεί για να έρθει πιο κοντά στον εαυτό του, σε ένα ταξίδι ανακάλυψης, ο Ρεμί θα την ενημερώσει ότι η σχέση τους δεν έχει τελειώσει ακόμη. Πίσω στη Γαλλία, η Λίλα συναντά ανθρώπους και εμπλέκεται σε συζητήσεις, δέχεται παρηγοριές και προτροπές να ερωτευτεί τρελά και καταλήγει να χάσει τον εαυτό της.

Enormous 607

Enormous (Énorme) της Μαρίνα Φόις

Η Κλερ είναι μια παγκοσμίου φήμης πιανίστα. Ταξιδεύει στον κόσμο δίνοντας κονσέρτα με την βοήθεια και την φροντίδα του συζύγου της, ατζέντη της και προσωπικού της βοηθού Φρεντερίκ. Για κάποιο λόγο, όταν στην διάρκεια μιας πτήσης γίνεται μάφρτυρας μιας γέννας, η επιθυμία να αποκτήσει παιδί κατακλύζει τον Φρεντερίκ. Κι αποφασισμένος να το κάνει πράξη, αλλάζει τα αντισυλληπτικά χάπια της Κλερ, η οποία σύντομα ξυπνά στον χειρότερο εφιάλτη της: είναι τεράστια.

felicita 607

Felicità του Μπρουνό Μερλ

Η εντεκάχρονη Τόμι βρίσκεται και πάλι στο δρόμο, ταξιδεύοντας με τους εκκεντρικούς γονείς του. Αυτή τη φορά, ο πατέρας της που έχει μόλις βγει από τη φυλακή, της έχει υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να χάσει την πρώτη μέρα του σχολείου της. Αλλά αυτό ήταν πριν κλέψει ένα σπορ αυτοκίνητο, πριν η μητέρα της εξαφανιστεί και πριν εμφανιστεί ένας αστροναύτης!

just kids 607

Just Kids του Κριστόφ Μπλαν

Αφού χάσουν τους γονείς τους, ο δεκαεννιάχρονος Τζακ, η 17χρονη Λίζα κι ο δεκάχρονος Ματίς θα πρέπει να τα καταφέρουν μόνοι τους. Καθώς είναι ενήλικός, ο τζακ μπορεί να αιτηθεί για την κηδεμονία των αδελφών του και συντομα βρίσκεται να είναι υπεύθυνος όχι μόνο για το δικό του μέλλον αλλά και για το μέλλον εκείνων. Η Λίζα αποφασίζει να αφήσει την πόλη για την νότια Γαλλία κι ο Τζακ φεύγει επίσης με τον μικρό του αδελφό κουβαλώντας στους ώμους του το βάρος του παρελθόντος, αλλά με την νιότη να τους δίνει ενέργεια και δύναμη.

camille 607

Camille του Μπορίς Λοκίν

Η Καμίλ μια νεαρή φωτογράφος γεμάτη ιδεαλισμό, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο που ετοιμάζεται να ξεσπάσει εκεί. Αυτά που πρόκειται να δει και να βιώσει στην διάρκεια της παραμονής της εκεί και μέσα από τον φακό της καμεράς της, θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα.

Working Girls 607

Working Girls (Filles de Joie) των Φρεντερίκ Φοντέιν, Αν Πολίτσεβιτς

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών, της Αξέλ, της Κονσό και της Ντομινίκ που δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από το γεγονός ότι είναι συνάδελφοι και κάθε μέρα διασχίζουν τα σύνορα για να πάνε στη δουλειά τους. Προκειμένου να μπορούν να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή από την μια πλευρά των συνόρων, στο Ρουμπέ, δουλεύουν ως πόρνες στην άλλη πλευρά, στο Βέλγιο. Αυτή η διπλή ζωή είναι το κοινό μυστικό τους.

Burning Ghost

Burning Ghost (Vif-Αrgent) του Στεφάν Μπατί

Ο Ζιστ περιπλάνίεται στους δρόμους του Παρισιού ψάχνοντας για ανθρώπους που μόνο εκείνος μπορεί να δει. Συλλέγει τις τελευταίες τους μνήμες πρινς τους βοηθήσει να περάσουν στο επέκεινα. Μια μέρα η Αγκάτ, μια νεαρή γυναίκα τον αναγνωρίζει. Εκείνη είναι κομμάτι της δικής του προηγούμενης ζωής. Εκείνη είναι ζωντανή κι εκείνος φάντασμα. Πως θα τα καταφέρουν να αγαπηθούν και να κερδίσουν και οι δυο μια δεύτερη ευκαιρία;

Heroes Don't Die 607

Heroes Don't Die (Les Héros ne Meurent Jamais) της Οντ Λεά Ραπάν

Οταν καποιος άγνωστος αναγνωρίζει στο πρόσωπό του, έναν Σέρβο στρατιώτη που σκοτώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του, ο Χοακίμ θα πειστεί ότι είναι η μετενσαρκωση του. Και αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια θα πείσει την φίλη του Αλίς να ταξιδέψουν στην Βοσνία με ένα μικρό κινηματογραφικό συνεργείο για να ανακαλύψουν τα ίχνη της προηγούμενης ζωής του.

josep 607

Γιοσέπ (Josep) του Ορέλ

Φεβρουάριος 1939. Η Γαλλική κυβέρνηση κατακλύζεται από Ισπανούς που αποδρούν από τη δικτατορία του Φράνκο και η λύση που βρίσκει είναι να τους συσσωρεύσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι πρόσφυγες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να χτίσουν τους δικούς τους στρατώνες, να τρέφονται με τα άλογα που τους μετέφεραν έξω από τη χώρα τους, και να πεθάνουν ανά εκατοντάδες λόγω της έλλειψης υγιεινής και νερού. Σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα, δύο άνδρες, χωρισμένοι από τα συρματοπλέγματα, θα γίνουν φίλοι μεταξύ τους. Ο ένας είναι αστυνομικός, ο άλλος είναι ο Γιοσέπ Μπαρτολί, σχεδιαστής αλλά και μαχητής κατά του Φράνκο.

my french film festival 607

Στις εκτός συναγωνισμού ταινίες του προγράμματος, μπορείτε να ανακαλύψετε όχι μόνο μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, αλλά και ταινίες για παιδιά, animation για παιδιά ή ενηλίκους, ακόμη και VR projects για μια πλήρη αποτύπωση της πολυμορφίας του γαλλόφωνου σινεμά. Περιηγηθείτε στο MyFrenchFilmFestival.com δείτε πληροφορίες και τρέιλερ για όλες τις ταινίες και διαλέξτε τα φιλμ που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας προκειμένου να απολαύσετε την εμπειρία ενός ξεχωριστού κι ολοένα πιο ενδιαφέροντος παγκόσμιου online φεστιβάλ.