Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 3 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 3 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


My Salinger Year

Ενας Χρόνος στη Νέα Υόρκη (My Salinger Year) του Φιλίπ Φαλαρντό

To 1995 η 23χρονη Τζοάνα Ράκοφ φτάνει στην Νέα Υόρκη γεμάτη όνειρα: θα μένει σ' ένα φθηνό διαμέρισμα χωρίς νεροχύτη, θα κοιμάται στο πάτωμα, θα γράψει το βιβλίο της. Αντ' αυτού βρίσκει δουλειά ως γραμματέας της Φίλις Γουέστμπεργκ – διάσημης ατζέντη λογοτεχνικών ταλέντων, το γραφείο της οποίας εκπροσωπεί τον θρύλο Τζέρι Σάλιντζερ («Ο Φύλακας στη Σίκαλη»). Τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν να απαντάει την αλληλογραφία των θαυμαστών του Σάλιντζερ, το τηλέφωνο του γραφείου (με προσοχή όταν παίρνει ο ίδιος «ο Τζέρι») και τις παραξενιές της ιδιοσυγκρασιακής, αυστηρής Φίλις. Μόνο που, όπως την αποστομώνει ο ίδιος ο Σάλιντζερ μια μέρα στο τηλέφωνο, «αν είσαι συγγραφέας, πρέπει να γράφεις κάθε μέρα. Πρόσεξε μην ξοδέψεις τα νιάτα σου απατώντας στα τηλέφωνα...». Δεν τα ξόδεψε.

Μάργκαρετ Κουόλι, Σιγκούρνι Γουίβερ και Τζ. Ντ. Σάλιντζερ στην τρυφερή δραμεντί του Φιλίπ Φαλαρντό για τις νεανικές φιλοδοξίες, που όμως ολοκληρώνεται λίγο βεβιασμένα, χλιαρά και μελό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

Under the Tree 607

Κάτω από το Δέντρο (Under the Tree) του Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον

Μας μεταφέρει στο πράστια του Ρέικιαβικ και αφηγείται την κόντρα δύο οικογενειών που μένουν σε διπλανά σπίτια, η οποία θα ξεκινήσει από ένα δέντρο που ρίχνει τη σκιά του στη διπλανή αυλή, θα συνεχιστεί με σκισμένα λάστιχα και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, κατοικίδια θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς, κάμερες ασφαλείας θα τοποθετηθούν, ένα αλυσοπρίονο θα κάνει την εμφάνισή του και όλα θα οδηγήσουν σε μια κωμικοτραγική κι εξωφρενική κορύφωση.

Ο θόρυβος που κρύβεται μέσα στους τέσσερις τοίχους των ήσυχων σπιτιών σε μια έκπληξη από την Ισλανδία που αποτελεί και την επίσημη υποβολή της χώρα για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

It Chapter Two

Το Αυτό Κεφάλαιο 2 (It Chapter Two) του Αντι Μουσιέτι

Υστερα από μια αρκετά γρήγορη περίληψη των γεγονότων του πρώτου κεφαλαίου, η ταινία μας μεταφέρει 27 χρόνια μετά από την πρώτη συνάντηση των μελών του Κλαμπ των Χαμένων με τον σατανικό κλόουν Πένιγουαϊζ, με τον καθένα από αυτούς, πλην του Μάικ, να έχουν φύγει από το Ντέρι και να ζουν την δική τους «επιτυχημένη» ζωή, έχοντας ξεχάσει όλα όσα συνέβησαν εκείνο το δραματικό καλοκαίρι του ’89. Αλλά ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα θα τους μαζέψει όλους μαζί πίσω σε αυτή την πόλη για να έρθουν αντιμέτωποι ξανά με τα τραύματα που έχουν καταχωνιάσει βαθιά μέσα τους. Εξάλλου, όπως αφηγείται και ο ίδιος ο Μάικ «είμαστε αυτά που πολλές φορές θέλουμε να ξεχάσουμε.»

Εχοντας ήδη κερδίσει το μισό στοίχημα μιας σχεδόν αδύνατης κινηματογραφικής διασκευής με το επιτυχημένο πρώτο μέρος του «Αυτό», ο Αντι Μουσιέτι τα δίνει εδώ όλα, σε μια «μεγάλη» ταινία, τόσο σε διάρκεια όσο και σε συναισθηματικό αντίκτυπο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Star

king otto 607

Βασιλιάς Οττο (King Otto) του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Ο «Βασιλιάς Όττο» -με τίτλο που επανασυστήνει το όνομα κλείνοντας το μάτι στην βασιλεία του φιλέλληνα Όθωνα- είναι ένα διαφωτιστικό και εμπνευσμένο ντοκιμαντέρ - φόρος τιμής στον Όττο Ρεχάγκελ, τον θρυλικό προπονητή που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στον θρίαμβο του Euro 2004. Η ταινία ξετυλίγει ένα από τα μεγαλύτερα έπη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2004 από τη χώρα μας, στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη με εμπειρία στα αθλητικά ντοκιμαντέρ, η ταινία μας ξεναγεί στη διαδρομή που εκτόξευσε την Ελλάδα και μας θυμίζει το θαύμα που ένωσε ένα έθνος. Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’ Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

Ενα δονούμενο μέσα στην κατασκευαστική του γραμμικότητα ντοκιμαντέρ-υπενθύμιση της μεγαλύτερης διεθνούς ποδοσφαιρικής κατάκτησης του Έλληνα μέσα από την προσωπογραφία του Γερμανού που τη σχεδίασε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο Alpha

elysium

Elysium του Νιλ Μπλόμκαμπ

Βρισκόμαστε στο 2159 και η ανθρωπότητα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στους πολύ πλούσιους που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και στους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν στον κατεστραμμένο, υπερκατοικημένο πλανήτη Γη. Η αρμόδια Υπουργός κάνει τα πάντα για να ενισχύσει τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική και να εξασφαλίσει ότι τίποτα δε θα απειλήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των πολιτών του Elysium. Παρόλ'αυτά, οι άνθρωποι στη γη θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον παράδεισο με όποιον τρόπο μπορούν. Οταν ένας εργάτης, ο Μαξ, εκτίθεται σε υπερβολική ποσότητα ραδιενέργειας, αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που μπορεί όχι μόνο να σώσει τον ίδιο, αλλά και να επιφέρει την ισορροπία ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο κόσμους.

Χορταστικό, ελεγειακό, αστείο, αγωνιώδες και φορτισμένο από μια διάχυτη μελαγχολία για το παρόν και μέλλον της ανθρωπότητας, το «Εlysium» είναι το σκεπτόμενο blockbuster που μας αξίζει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Mega

the matrix revolutions

The Matrix Revolutions των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Μετά την τελευταία μάχη μεταξύ ανθρώπων και Μηχανών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πια που θέλουν να ζήσουν στον πραγματικό κόσμο. Η μάχη, όμως, που πρέπει να δώσουν για να αποδράσουν από το Matrix είναι άνιση. Ο Νίο ετοιμάζεται για την τελική επίθεση, όμως οι Μηχανές δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

Charlie And The Chodolate Factory

Ο Τσάρλι Και Το Εργοστάσιο Σοκολάτας (Charlie And The Chodolate Factory) του Τιμ Μπάρτον

Ο Γουίλι Γουόνκα είναι ένας εκκεντρικός σοκολατοποιός με ένα ευφάνταστο εργαστήριο γλυκών στο οποίο δεν έχει καταφέρει να εισχωρήσει κανένας για 15 χρόνια. Μην έχοντας κοντινούς συγγενείς, αποφασίζει να διεξαγάγει ένα διαγωνισμό για να βρεθεί ο διάδοχος που θα αναλάβει τη θρυλική αυτοκρατορία του! Πέντε τυχερά παιδιά κερδίζουν τα "χρυσά εισιτήρια" και μεταξύ αυτών ο Τσάρλι, ένα παιδί από φτωχή οικογένεια που τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Θα πρέπει όμως να περάσει τα τεστ που θα θέσει ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του παραμυθένιου εργοστασίου.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

robot dreams

Ο Φίλος μου το Ρομπότ (Robot Dreams) του Πάμπλο Μπέργκερ

Ο DOG είναι ένας μοναχικός σκύλος που ζει στο Μανχάταν και έχει βαρεθεί να μένει μόνος. Μια μέρα αποφασίζει να φτιάξει για τον εαυτό του έναν φίλο, το ROBOT. Η φιλία τους μεγαλώνει, μέχρι που γίνονται αχώριστοι, και η ζωή τους αποκτά το ρυθμό της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του ’80. Όμως μια καλοκαιρινή νύχτα, ο σκύλος με μεγάλη λύπη, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ρομπότ στην παραλία. Θα ξανασυναντηθούν;

Βωβό καρτούν που «ομιλεί» με θαυμαστή ευφράδεια για την αξία της φιλίας μέσα από το παλλόμενο χειροποίητο σκίτσο του. Ενα τρυφερό σινέ-δώρο, τιμημένο με τα βραβεία Καλύτερου Animation Μεγάλου Μήκους στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ανεσί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

first omen

Ο Πρώτος Οιωνός (The First Omen) της Αρκασα Στίβενσον

Βρισκόμαστε στο 1971 όταν η νεαρή Μάργκαρετ, μία Αμερικανίδα δόκιμη μοναχή, φτάνει στη Ρώμη για αφοσιωθεί στην υπηρεσία της εκκλησίας. Εκεί συναντά ένα σκοτάδι που την κάνει να αμφιβάλει για την πίστη της, ενώ αποκαλύπτει μία τρομαχτική συνωμοσία που στοχεύει στη γέννηση του ενσαρκωμένου Κακού.

50 χρόνια μετά την «Προφητεία» του Ρίτσαρντ Ντόνερ, το θρυλικό franchise τρόμου αποκτά ένα πρίκουελ! Χωρίς λόγο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

under paris

Στα Βάθη του Σηκουάνα (Sous la Seine) του Ξαβιέ Ζανς

Αυτό με το οποίο τελικά ξεκινάς και τελειώνεις αυτήν την ταινία είναι το ένα και το αυτό, δηλαδή η ύπαρξη ενός τεράστιου μεταλλαγμένου καρχαρία που επιβιώνει (και συνεχίζει να μεταλλάσσεται όσο διαρκεί η ταινία) μέσα στις κατακόμβες του Σηκουάνα, κάτω από ένα Παρίσι που προετοιμάζεται για ένα τριάθλο μέσα στο ποτάμι - πρόβα τζενεράλε για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο κατόπι του, μια ωκεανογράφος - βιολόγος που γνωρίζει με τον πιο τραγικό τρόπο το «τέρας» από παλιά, μια οικολογική ακτιβιστική οργάνωση που ελευθερώνει καρχαρίες προστατεύοντας τους από την ανθρώπινη αγριότητα, η αστυνομία του ποταμού που παίρνει πρωτοβουλίες επικίνδυνων αποστολών χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, η αλαζόνας Δήμαρχος που ενδιαφέρεται μόνο για τους καλεσμένους της γιορτής και ο γαλλικός στρατός που μοιάζει να έχει βγει από παρωδία αμερικάνικης ταινίας από εκείνες που έβγαιναν στα 80s κατευθείαν στο βίντεο.

Ναι για την εξωφρενική ιδέα και κυρίως το δαιμόνιο timing, όχι για την εκτέλεση και την ανώδυνη απιθανότητα. Ισως, για το πιο meh fun φιλμ σε streaming του φετινού καλοκαιριού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix