Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


man up

Ραντεβού στα Κλεφτά (Man Up) του Μπεν Πάλμερ

Μια 34χρονη εργένισσα, η Νάνσι, εξαντλημένη από τα άκαρπα προξενιά των φίλων της, ταξιδεύει στο Λονδίνο για να παραστεί στην επέτειο γάμου των γονιών της. Συναντάει τυχαία έναν 40χρονο διαζευγμένο, τον Τζακ, ο οποίος την περνάει για το 24χρονο ραντεβού του στα τυφλά. Η Νάνσι, αποφασίζοντας να μην αποκαλύψει την παρεξήγηση, μπαίνει στο πιο χαοτικό αλλά και ξεκαρδιστικό ταξίδι της ζωής της, το οποίο κανένας από τους δύο δεν θα ξεχάσει ποτέ. Μετά τη διασκέδαση, τον χορό, το μπόουλινγκ, έναν παλιό συμμαθητή που την παρακολουθεί με ένα μακροχρόνιο φλερτ, τα χαμένα χαρτιά διαζυγίου, τις χαμένες ελπίδες και ναι… ο Τζακ ανακαλύπτει την αλήθεια.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

Rider 607

Καλπάζοντας με το Ονειρο (The Rider) της Κλόι Ζάο

Μιλώντας για τον πρόσφατο οσκαρικό θρίαμβο της Ζάο, θέλετε να τη γνωρίσετε καλύτερα; Τρία χρόνια πριν το «Nomadland» η Κλόι Ζάο μάς είχε χαρίσει ένα ακόμα διαμάντι. Το «Rider» ήταν τo μεγάλο βραβείο στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, η Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ένα αποκαλύπτικό ταξίδι στη μεγάλη Americana της ανθρώπινης ψυχής. Διαβάτε την κριτική του Flix εδώ και μην το χάσετε!

Aλλοτε ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπράντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπράντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.Τόσο μελαγχολική όσο ένα θλιμμένο τραγούδι γύρω από μια φωτιά τη νύχτα στην ερημιά, τόσο όμορφη και τόσο ανοιχτή όσο ένας γεμάτος αστέρια ουρανός, η ταινία της Κλόι Ζάο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια σπουδαία ταινία γεμάτη αγάπη και συμπόνοια για τις ζωές των ανθρώπων που δεν θα καταγράψει ποτέ η επίσημη αμερικάνικη ιστορία.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

Family Romance 607

Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε. (Family Romance, LLC) του Βέρνερ Χέρτσογκ

Ενας υπάλληλος μιας εταιρίας στην Ιαπωνία που ενοικιάζει ηθοποιούς για να υποδυθούν αληθινούς ανθρώπους στις «αληθινές» στιγμές άλλων νιώθει να ξεπερνά τα όρια του επαγγέλματος σε αυτή την «χειροποιήτη» μα αποτελεσματική ταινία του Βέρνερ Χέρτσογκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

Widows 607

Οι Χήρες (Widows) του Στιβ ΜακΚουίν

Οι «Χήρες» είναι τέσσερις Πρώτες Κυρίες του εγκλήματος, στο σημερινό Σικάγο, εκεί όπου όλα είναι βρώμικα και διεφθαρμένα, από τον ιστό του υποκόσμου ως τις Αρχές. Οταν οι σύζυγοί τους σκοτώνονται σε μια μεγάλη ληστεία που πηγαίνει μοιραία στραβά, εκείνες, ή κάποιες από εκείνες, θα συνασπιστούν γύρω από το πρόσωπο της Βερόνικα τής Βαϊόλα Ντέιβις και θ' αναλάβουν να... ολοκληρώσουν το έργο, όχι μόνο για να εκδικηθούν, αλλά κυρίως για να επιβιώσουν.

Ο Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος») συνεργάζεται με την Τζίλιαν Φλιν («Gone Girl») για ένα συναρπαστικό heist movie με νεοφεμινιστικές αξιώσεις. Τα καταφέρνει στο πρώτο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 02.15 στον ΣΚΑΪ

Philadelphia

Φιλαδέλφεια (Philadelphia) του Τζοναθαν Ντέμι

Ο Αντριου Μπέκετ είναι ένας ικανότατος νεαρός δικηγόρος, που εργάζεται στην ισχυρότερη Νομική εταιρεία της Φιλαδέλφεια. Η ανοδική του πορεία σταματά με την απόλυσή του. Οι εργοδότες του ισχυρίζονται επαγγελματική ανεπάρκεια. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ο 'Αντριου είναι ασθενής του AIDS. Αποφασισμένος να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και την επαγγελματική του φήμη, μηνύει την εταιρεία για άδικη απόλυση. Τουλάχιστον εννέα δικηγόροι αρνούνται να τον αντιπροσωπεύσουν στον δικαστικό του αγώνα. Μόνο ο Τζον Μίλερ θα είναι αυτός που θα δεχθεί να σταθεί δίπλα του. Ενας μαύρος με προκατάληψη απέναντι στους ομοφυλόφιλους και το AIDS, που, όμως, έχει ζήσει και ο ίδιος την φυλετική προκατάληψη.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.10 στο Mega

dream scenario

Ονειρικό Σενάριο (Dream Scenario) του Κρίστοφερ Μπόργκλι

Ο Πολ Μάθιους είναι ένας «κανονικός» άνθρωπος, παντρεμένος και με δυο κόρες, καθηγητής στο πανεπιστήμιο, μ' ένα μόνο ανεκπλήρωτο όνειρο, να δημοσιεύσει ένα βιβλίο. Για άγνωστο λόγο, άνθρωποι γύρω του αρχίζουν να τον βλέπουν στα όνειρά τους: πάντα εκείνοι βρίσκονται σε κίνδυνο, πάντα ο Πολ περνά αμέριμνος και δεν συμμετέχει. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις πολλαπλασιάζονται ραγδαία και ο Πολ, μέρος των ονείρων λες όλου του πληθυσμού της γης, γίνεται ξαφνικά τρομερά διάσημος, με τα social media αλλά και τα ΜΜΕ να τον αναγάγουν σε σταρ. Εξίσου γρήγορα, η υπερβολική «παρεμβολή» του Πολ στο υποσυνείδητο του πληθυσμού, πλέον συχνά με βίαια ξεσπάσματα, θα τον μεταμορφώσει από σταρ σε cancelled οριακά εγκληματία. Από την άλλη, η μόνη που δεν βλέπει τον Πολ στον ύπνο της είναι η γυναίκα του.

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Κρίστοφερ Μπόργκλι («Σιχάθηκα τον Εαυτό μου»), σε παραγωγή του Αρι Aστερ, εξίσου απλοϊκά δεικτικό με την προηγούμενη ταινία του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 19.10 στο Cosmote Cinema 1

Frances Ha

Frances Ha του Νόα Μπόμπακ

Η Φράνσις ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έχει διαμέρισμα. Η Φράνσις βοηθάει σε μια ακαδημία χορού, αλλά δεν είναι χορεύτρια. Η Φράνσις έχει μια καλή φιλή, τη Σόφι, αλλά δε μιλάνε πια μεταξύ τους. Η Φράνσις ρίχνεται με ορμή στα όνειρα της, ακόμα κι όσο η πραγματικότητα της δείχνει να μη το κάνει. Η Φράνσις θέλει πολύ περισσότερα από αυτά που έχει, αλλά ζει τη ζωή της με ασύδοτη χαρά κι ελαφρότητα.

Eνα υπέροχο κομμάτι σινεμά και ζωής, που χορεύει στο δρόμο, στην γωνία των οδών Γουντι Αλεν και Νουβέλ Βαγκ, κάτω από το παράθυρο του «Girls». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

i am celine dion

Είμαι: η Σελίν Ντιόν (I Am: Celine Dion) της Αϊρίν Τέιλορ

Το Είμαι: η Σελίν Ντιόν μάς δίνει μια ωμή και παρασκηνιακή εικόνα για τον αγώνα της διάσημης τραγουδίστριας με μια απειλητική νόσο. Αυτό το εμπνευστικό ντοκιμαντέρ επισημαίνει τη μουσική που όρισε τη ζωή της ενώ αναδεικνύει το σθένος του ανθρώπινου πνεύματος.

To ντοκιμάντέρ είναι διαθέσιμο στο Amazon Prime

The Touch 607

Η Επαφή (The Touch) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Στο νοσοκομείο μιας μικρής σουηδικής πόλης εκτυλίσσεται ένα δράμα (και θ' ακολουθήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο). Ο Ντέιβιντ, ένας Αμερικανός αρχαιολόγος που βρίσκεται στην περιοχή για να μελετήσει μια (φυσικά) εκκλησία μ' ένα σημαντικό άγαλμα της Παναγίας, νοσηλεύεται. Εκεί θα γνωρίσει την Κάριν που πενθεί τη μητέρα της που μόλις έχασε - θα την ερωτευτεί κεραυνοβόλα. Η Κάριν είναι παντρεμένη με τον Αντρέας, γιατρό στην κλινική και πατέρα των παιδιών της. Ο Ντέιβιντ θα γίνει φίλος με τον Αντρέας, θα γίνει παθιασμένος εραστής της Κάριν. Η επαφή τους, το πάθος τους, θ' αλλάξει και θα αλλοιώσει μια ζωή που έμοιαζε τόσο ασφαλής και τόσο τετριμμένη.

H μοναδική αγγλόφωνη ταινία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, θα μπορούσες να πεις μια ωδή στον... Κασαβέτη! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

chaplin

Τσάρλι (Chaplin) του Ρίτσαρντ Ατένμπορο

Η ιστορία της ζωής και της καλλιτεχνικής περιπέτειας ενός λαμπρού, αινιγματικού ανθρώπου, μισητού από κάποιους αλλά αγαπητού από τους περισσότερους, του οποίου η ζωή συμπίπτει με την ιστορία του κινηματογράφου και τα μεγάλα γεγονότα του αιώνα μας. Ο Τσάπλιν ξεκίνησε να παίζει στη σκηνή σε ηλικία πέντε ετών αντικαθιστώντας τη μητέρα του που έπαθε ξαφνική κρίση θεατρικού φόβου. Συνοδευόμενος από τον αδελφό του, επίσης καλλιτέχνη του μιούζικ χολ, έπαιξε στην Αγγλία και την Αμερική μέχρι που ανακάλυψε τον κινηματογράφο το 1914. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και έγινε πατέρας 11 παιδιών. Ο Τσάπλιν έζησε στην Αμερική για 40 χρόνια μέχρι που εξορίστηκε το 1952. Είκοσι χρόνια αργότερα επέστρεψε θριαμβευτικά για να λάβει μια από τις πιο περιζήτητες ανταμοιβές στο Χόλυγουντ: ένα ειδικό Όσκαρ για όλη του την καριέρα. Πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix