Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 17 Ιουνίου

στα 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 17 Ιουνίου

Ακόμη περισσότερες οσκαρικές ταινίες, ακόμη περισσότερες ελληνικές ταινίες, ακόμη περισσότερες επανεκδόσεις - για ένα καλοκαίρι που το θερινό σινεμά παίρνει την εκδίκησή του για τους μήνες των κλειστών αιθουσών.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.


promising young woman main

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα (Promising Young Woman) της Εμεραλντ Φένελ

Η Κάσι Τόμας, ετών τριάντα, μια νεαρή γυναίκα που είχε όλα τα φόντα να γίνει μια λαμπρή επιστήμονας, έχει εγκαταλείψει τις σπουδές ιατρικής και ζει με τους γονείς της, ενώ δουλεύει σε ένα καφέ. πριν χρόνια, στην διάρκεια των σπουδών της, ένας συμφοιτητής της βίασε την συγκάτοικο και καλύτερή της φίλη κι έμεινε ατιμώρητος, και το γεγονός την στοιχειώνει ακόμη. Ζητώντας κάποιου είδους εκδίκηση, η Κάσι συχνάζει σε μπαρ προσποιούμενη την μεθυσμένη κι αφήνοντας άντρες να την πάρουν στο σπίτι τους. Οταν δοκιμάζουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της να αντισταθεί, η Κάσι αποκαλύπτει πως δεν έχει πει σταγόνα, φέρνοντας τους, προ των ευθυνών τους. Η αυτοκαταστροφική κι επικίνδυνη ρουτίνα της, θα βρει μια διέξοδο όταν στο καφέ που δουλεύει θα εμφανιστεί ένας παλιός της συμφοιτητής ο Ραίαν Κούπερ και για μια στιγμή η Κάσι θα πιστέψει ότι όλοι οι άνδρες δεν κρύβουν απαραίτητα μέσα τους έναν επικίνδυνο κυνηγό.

Το εντυπωσιακό ντεμπούτο της Εμεραλντ Φένελ. Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου. Από τις 17 Ιουνίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Digger 607

Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Το Digger είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή.

Το πολυβραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Ανάμεσα στα βραβεία του ξεχωρίζουν το Βραβείο Panorama Art Cinema Award (CICAE). το βραβειό ανδρικής ερμηνείας στον Βαγγέλη Μουρίκη στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο, Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής και άλλα τέσσερα βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από τις 17 Ιουνίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Fast 9

Fast & Furious 9: Μαχήτες των Δρόμων (F9) Τζάστιν Λιν

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτή τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Η ένατη φορά είναι η καλύτερη; Ή έστω η πιο γρήγορη; Από τις 17 Ιουνίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

birds

Ορνιθες (Ή πώς να γίνεις πουλί) του Μπάμπη Μακρίδη

Μια ταινία του Μπάμπη Μακρίδη μεταξύ ψεύτικου και αληθινού, ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία. Για την πτήση και την πτώση, για την ανθρώπινη ανάγκη να πετάμε, για τον φόβο του ύψους, τον ίλιγγο, την ουτοπία, τους θεούς και τον άνθρωπο. Εμπνευσμένη από την αρχαία κωμωδία Όρνιθες του Αριστοφάνη και την ομώνυμη θεατρική παράσταση από τον Νίκο Καραθάνο και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Το υβριδικό ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Μακρίδη που έκανε την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, έκανε την πρεμιέρα του online εν μέσω του πρώτου lockdown και συνεχίζει τις προβολές του, με το βλέμμα στον ουρανό. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Yalda

Γιάλντα, η Nύχτα της Συγχώρεσης (Yalda, a Night for Forgiveness) Μασούντ Μπακσί

Η Μαριάμ είναι μια φτωχή εικοσάχρονη κοπέλα, που παντρεύτηκε τον μεγαλύτερό της ευκατάστατο ηλικιωμένο Νάσερ με προσωρινό γάμο. Όμως τα πάντα ανατρέπονται όταν η νεαρή σύζυγος σκοτώνει κατά λάθος, χωρίς δόλο, τον άντρα της. Η τύχη της καταδικασμένης σε θάνατο χήρας είναι πλέον στα χέρια της κόρης του μακαρίτη, της Μόνας. Ο τόπος όπου θα δοθεί, ή δεν θα δοθεί, αυτή η συγχώρεση για το φόνο, είναι το πλατό ενός τηλεοπτικού στούντιο, και ο χρόνος είναι η «νύχτα της συγχώρεσης», που στην ιρανική παράδοση ονομάζεται «Γιάλντα». Η Γιάλντα είναι ένα περσικό έθιμο που έχει τις ρίζες του στη Ζωροαστρική παράδοση, είναι μία γιορτή του χειμερινού ηλιοστασίου. Στην πιο μεγάλη και πιο σκοτεινή νύχτα του χρόνου, οι άνθρωποι μαζεύονται, πίνουν και τρώνε έως αργά για να υποδεχτούν ασφαλείς και ανανεωμένοι την νέα μέρα…

Η δεύτερη ταινία του Ιρανού Μασούντ Μπακσί, τo μεγάλο βραβείο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς, επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου. Από τις 17 Ιουνίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

In the Mood for Love 607

Ερωτική Επιθυμία (In the Mood for Love) του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Ο αρχισυντάκτης μιας εφημερίδας, μετακομίζει με τη σύζυγό του σ’ ένα καινούριο σπίτι. Εκεί γνωρίζεται με την όμορφη γυναίκα της διπλανής πόρτας, σύζυγο ενός εμπορικού αντιπροσώπου, ο οποίος βρίσκεται συνήθως σε επαγγελματικό ταξίδι. Κάποτε θα συνειδητοποιήσουν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές και τότε θα βρεθούν στα χνάρια μιας ερωτικής επιθυμίας που κανείς τους δεν παραδέχεται πως είναι δική του.

Το αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. Από τις 17 Ιουνίου στις αίθουσες | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.

Accident

Το Δυστύχημα (Accident) του Τζόζεφ Λόουζι

Ο Στίβεν, ένας παντρεμένος καθηγητής της Οξφόρδης, περνάει κρίση μέσης ηλικίας. Αισθάνεται παγιδευμένος από τη ζωή του τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στον γάμο. Τα πράγματα αλλάζουν για αυτόν όταν γνωρίζει την Ανα, μια όμορφη φοιτήτρια αρραβωνιασμένη με τον Γουίλιαμ, έναν άλλο μαθητή του. Aντίπαλός του σ' αυτή τη σχέση ένας συνάδελφός του, ιδιαίτερα κυνικός και επικίνδυνος. Μετά από ένα φρικτό δυστύχημα όπου ο Γουίλιαμ σκοτώνεται και η Άννα χάνει τις αισθήσεις της, ο Στίβεν αναλαμβάνει να την κρατήσει σπίτι του κι ενώ η σύζυγος είναι εκτός πόλης. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν του δυστυχήματος τώρα εμφανίζονται σε φλας-μπακ.

Η δεύτερη από τις τρεις συνεργασίες του Τζόζεφ Λόουζι με τον Χάρολντ Πίντερ στο σενάριο μετά το θρίαμβο του «Υπηρέτη». Εδώ στη διασκευή του μυθιστορήματος του Νίκολας Μόσλεϊ για έναν άντρα σε κρίση μέσης ηλικίας. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες από τις 17 Ιουνίου στις αίθουσες. | Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και τις προβολές της σε όλη την Ελλάδα.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.