Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Ολα τα βραβεία του Φεστιβάλ!

στα 10

Με τη Χρυσή Αθηνά στα χέρια της ταινίας «Η Αδελφή Μου», που μπορείτε ήδη να δείτε στις ελληνικές αίθουσες, έληξε το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote που πριν από λίγο αποχαιρέτησε δέκα ημέρες γεμάτες σινεμά!

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Ολα τα βραβεία του Φεστιβάλ!
Σκηνή από το «Η Αδελφή Μου» της Ούρσουλα Μεγιέρ

Ηδη από χθες είχαν ανακοινωθεί τα βραβεία του νεοσύστατου Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους με μεγάλο νικητή τον Νεριτάν Ζιντζιρία για το «Χαμομήλι» (βρείτε όλα τα βραβεία εδώ), αλλά και τα Βραβεία των Πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων (βρείτε όλους τους νικητές εδώ) και πριν λίγη ώρα στην αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ 1 δόθηκαν και τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος και του Προγράμματος «Μουσική & Φιλμ» του Φεστιβάλ.

Αναλυτικά τα βραβεία:

Χρυσή Αθηνά: «Η Αδελφή Μου» της Ούρσουλα Μεγιέρ, που παίζεται από την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες και αποτελεί την επίσημη συμμετοχή της Ελβετίας στην κούρσα για το ξενόγλωσσο Οσκαρ. (Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία)

Μουσική και Φιλμ Χρυσή Αθηνά: «Searching for Sugar Man» του Mάλικ Μπεντζελούλ

Μουσική και Φιλμ - Ειδική Μνεία: «Marley» του Κέβιν ΜακΝτόναλντ

Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών: Τέρενς Νανς για το «Oversimplification of Her Beauty»

Βραβείο Σεναρίου : Λούσι Μαλόι για το «Una Noche» της Λούσι Μαλόι

Βραβείο Κοινού : «Teddy Bear» του Μαντς Μάθισεν

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα και τις ταινίες του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote.