Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Και τα βραβεία για τους πρωτοεμφανιζόμενους της χρονιάς...

στα 10

... πάνε στους συντελεστές ταινιών δύο πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών: στον σκηνοθέτη και έναν από τους ηθοποιούς του «Fish n' Chips» και στην πρωταγωνίστρια της «Πόλης των Παιδιών».

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Και τα βραβεία για τους πρωτοεμφανιζόμενους της χρονιάς...

Ετσι αποφάσισε η πενταμελής φετινή κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τον σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου, τον διευθυντή φωτογραφίας Ηλία Αδάμη και τον παραγωγό Κωνσταντίνο Κοντοβράκη, συνεχίζοντας το θεσμό που τα τελευταία χρόνια βραβεύει τα ντεμπούτα σε γυναικεία και ανδρική ερμηνεία και σκηνοθεσία των ελληνικών ταινιών της χρονιάς.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΝΑΟ 1 είναι τα ακόλουθα:

2

Η Κίκα Γεωργίου που είχε παραλάβει και το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου τιμήθηκε με το βραβείο «Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού» για την ερμηνεία της στην «Πόλη των Παιδιών» του Γιώργου Γκιγκαπέππα.

2

Ο Διομήδης Κουφτερός τιμήθηκε με το βραβείο «Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού» για την ερμηνεία του στο «Fish n' Chips» του Ηλία Δημητρίου.

1

Και ο Ηλίας Δημητρίου τιμήθηκε με το βραβείο «Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη» για το «Fish n' Chips», βραβείο που είχε παραλάβει και από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Το πρωί του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στον Ιανό ανακοινώθηκαν και τα βραβεία του νεοσύστατου Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα και τις ταινίες του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote.