Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Τι να δείτε σήμερα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

στα 10

Αναρωτιέστε ποια ταινία να προτιμήσετε; Βρίσκεστε αναποφάσιστοι ανάμεσα σε τόσες επιλογές; Αφήστε το πάνω μας. Κάθε μέρα σας προτείνουμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του προγράμματος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Τι να δείτε σήμερα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

«Damsels in Distress» του Γουίτ Στίλμαν

Αν παρακολουθείτε το αφιέρωμα των Νυχτών Πρεμιέρας στον αμερικανό δημιουργό, δείτε τον να παρουσιάζει ο ίδιος τη νέα του ταινία, 13 χρόνια μετά την προηγούμενη! Με ηρωίδες μια παρέα από κορίτσια, εκείνα τα κορίτσια που, όπως λέει ο ίδιος, του έκαναν τεράστια εντύπωση στα χρόνια των σπουδών του στο Χάρβαρντ, το φιλμ του είναι μια κολεγιακή κωμωδία… σε προσωπικό ύφος! Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Damsels in Distress» που έκλεισε το περσινό Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Γουίτ Στίλμαν στο Flix.

Δείτε το τρέιλερ:


«They Glow in the Dark» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη

glow

Συγγραφέας, μεταφραστής, συν-σεναριογράφος στη «Στρέλλα» και την «Αληθινή Ζωή» του Πάνου Χ. Κούτρα, ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης έχει μια μεγάλη ζωή και μια πολυσχιδή προσωπικότητα που του επιτρέπουν να πλησιάζει τους ανθρώπους με διεισδυτικότητα, χωρίς φόβο. Εκεί βρίσκεται και η αρετή του ως ντοκιμαντερίστα, με τελευταίο παράδειγμα το «They Glow in the Dark», την αποτύπωση της ιστορίας δυο μεσήλικων γκέι ανδρών που μεταφέρουν τις υπό διάλυση ζωές τους στην υπό ανοικοδόμηση Νέα Ορλεάνη. Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης στο Flix.

«Sweet Smell of Success» του Αλεξάντερ ΜακΚέντρικ

success

Δεν είναι σπάνια, αλλά είναι σπάνιο να τη δεις στη μεγάλη οθόνη και της αξίζει! Το αριστουργηματικό νουάρ για τη σκοτεινή πλευρά της φιλοδοξίας, με τον Τόνι Κέρτις και τον Μπαρτ Λάνκαστερ σε μια από τις πιο μεγαλειώδεις ερμηνείες της καριέρας του, 55 χρόνια μετά τη δημιουργία της, ξετυλίγεται για τα μάτια σας μόνο, σε ανανεωμένο άσπρο και μαύρο. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Δείτε το πρωτότυπο τρέιλερ:


«Marley» του Κέβιν ΜακΝτόναλντ

marley

Δεν είναι απαραίτητο να είστε φαν της ρέγκε: το πορτρέτο του Κέβιν ΜακΝτόναλντ αναδεικνύει έναν άνθρωπο που θα θέλατε να είχατε γνωρίσει και μια μυθιστορηματική ζωή. Η ταινία καταγράφει τη ζωή του Μάρλεϊ σε μια απλή, γραμμική αφήγηση, εμπλουτίζοντάς τη με τόσο απολαυστικές συνεντεύξεις με όλους τους συγγενείς, συνεργάτες και τον περίγυρο του μουσικού και με τόσο σπάνιο, αυθεντικό υλικό που μια γνωστή ιστορία μετατρέπεται σε ιδιαίτερη απόλαυση. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Δείτε το τρέιλερ:


«Gimme the Loot» του Ανταμ Λεόν

gimme

Μια κωμωδία τοποθετημένη στον κόσμο των graffiti artists της σημερινής Νέας Υόρκης, μια ματιά στο ρυθμό του Μπρονξ και του Κουίνς που ως τώρα μόνο ο Σπάικ Λι έχει καταφέρει ν’ αποδώσει. Από το Φεστιβάλ SXSW του Οστιν, όπου κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Νυχτών Πρεμιέρας Cosmote.

Δείτε το τρέιλερ:


Προβολή Εκπληξη

surprise

«Δείτε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο ενός από τους πιο ξεχωριστούς νέους Ελληνες σκηνοθέτες», γράφει το πρόγραμμα. Μαντεύετε ποια είναι η ταινία; Βρίσκεται εδώ, αλλά ξέρετε τι ν’ αναζητήσετε; Ο σκηνοθέτης είναι Ελληνας, αλλά οι ηθοποιοί μιλούν ελληνικά; Οι απαντήσεις στις 22.30 στον κινηματογράφο Odeon Οπερα.

«An Oversimplification of her Beauty» του Τέρενς Νανς

overs

Ντοκιμαντέρ, φιξιόν, animation και μουσική σε μια ιδιόμορφη ερωτική εξομολόγηση. Ο εικαστικός Τέρενς Νανς δημιουργεί μια ταινία – έργο τέχνης για την κοπέλα που αγαπά και το μοιράζεται με όλον τον κόσμο. Και με κείνη. Ισως η πιο πρωτότυπη ταινία του Διαγωνιστικού Τμήματος.

Δείτε το τρέιλερ:


«Searching for Sugar Man» του Μάλικ Μπεντζελούλ

sugar

Ποιος ήταν ο Ροντρίγκες, πώς έζησε, πώς πέθανε και γιατί λένε ότι θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Ντίλαν, ένας άνθρωπος που έμεινε για πάντα σε μια μυστηριώδη αφάνεια; Ανακαλύψτε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ της χρονιάς για έναν μουσικό που παραλίγο θα είχατε κολλημένο πάνω απ’ το κρεβάτι σας. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς.

Δείτε το τρέιλερ:


Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα και τις ταινίες του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote.