Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the last hammer blow

Το Τελευταίο Χτύπημα (Le Dernier Coup de Marteau) της Αλίξ Ντελαπόρτ

Oταν μπαίνει για πρώτη φορά στην Oπερα του Μονπελιέ, ο δεκατριάχρονος Βικτόρ δεν ξέρει τίποτα για μουσική. Επίσης, δεν γνωρίζει τον πατέρα του, Σαμουέλ Ροβινσκί, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να διευθύνει την 6η Συμφωνία του Μάλερ. Ο Βικτόρ ξεκινά να τον παρακολουθεί από απόσταση και ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο… εκείνον της πρόβας. Oταν η Νάντια, η μητέρα του τον ενημερώνει ότι θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι τους στην παραλία, ο Βικτόρ αρχίζει να ανησυχεί, τόσο για την ίδια, καθώς θεωρεί ότι κάτι του κρύβει, όσο και για τη Λούνα, την Ισπανίδα γειτόνισσά του, την οποία έχει ερωτευτεί. Στην προσπάθεια του να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ο Βικτόρ αποφασίζει να αποκαλυφθεί στον πατέρα του για πρώτη φορά…

H δεύτερη ταινία της Αλίξ Ντελαπόρτ, επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 71ου Φεστιβάλ Βενετίας - Βραβείο για τον μικρό εκπληκτικό πρωταγωνιστή της. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.

What Dreams May Come

Θα Σε Βρω Στον Παράδεισο (What Dreams May Come) του Βίνσεντ Γουόρντ

Η αγάπη του Κρις Νέλσον για τη γυναίκα του, Ανι, ξεπερνάει κάθε όριο και περιορισμό, ώσπου ένα αυτοκινητικό δυστύχημα τού στερεί τη ζωή. Η Ανι, συντετριμμένη από τον χαμό του συζύγου της, αυτοκτονεί και καταλήγει στην κόλαση. Ο Κρις είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη γαλήνη του παραδείσου, προκειμένου να την ξανασυναντήσει έστω για μία φορά. Έτσι ξεκινάει μια συγκινητική και μεγαλειώδης αναζήτηση.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1.

The Accountant 607

Ο Λογιστής (The Accountant) του Γκάβιν Ο' Κόνορ

O Κρίστιαν Γουλφ είναι μαθηματική διάνοια, με μία μορφή αυτισμού. Διατηρεί ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Τη στιγμή, που ο αρχηγός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Ρέι Κινγκ, προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του λογιστή, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κρίστιαν δεν φαντάζεται την κατάληξη αυτής της συνεργασίας. Καθώς ο Κρίστιαν πλησιάζει την αλήθεια, ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να αυξάνεται.

Αστυνομικό θρίλερ, γεμάτο τραβηγμένες απ' τα μαλλιά ανατροπές, που βλέπεται με αγωνία παρόλ' αυτά. Και ποιος είπε ότι αντιπαθούμε τον Μπεν Αφλεκ; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star.

Fatal Attraction 607

Ολέθρια Σχέση (Fatal Attraction) του Αντριαν Λιν

Ένας παντρεμένος δικηγόρος πληρώνει ακριβά την ερωτική του περιπέτεια με μια γοητευτική άγνωστη, όταν εκείνη -μη αποδεχόμενη το τέλος της σχέσης τους- αποφασίζει να κάνει κόλαση τη ζωή του... Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 Όσκαρ.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Cosmote Cinema 2.

Tenet 607

Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν

Τρομοκρατική επίθεση; Κάτι πολύ μεγαλύτερο. Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος; Κάτι πολύ χειρότερο. Αρμαγεδδώνας; Κάτι ακόμα πιο αμετάκλητο. Από τι ακριβώς πρέπει να σώσει «Ο Πρωταγωνιστής», μυστικός πράκτορας μιας υπόγειας κυβερνητικής οργάνωσης, τον κόσμο; Από κάτι που έρχεται... από το μέλλον. Από τα σχέδια του Αντρεϊ Σέιτορ – ενός ισχυρού Ρώσου μαφιόζου, που βλέποντας τη ζωή του να τελειώνει, πατάει το Τhe Εnd και στον πλανήτη. Εχοντας ανακαλύψει την τεχνολογία που του επιτρέπει να κινείται μπρος-πίσω στο χρόνο, ο Σέιτορ μπορεί να επιστρέφει όσες φορές χρειάζεται πίσω, να διορθώνει τα λάθη, να αλλάζει το παρελθόν, να εξοντώνει τους εχθρούς - ώστε να φέρει σε πέρας ανενόχλητος το μεταποκαλυπτικό του σχέδιο. Θα καταφέρει ο Πρωταγωνιστής να τον ακολουθήσει στο χωροχρόνο και να τον σταματήσει; Μπορεί να βασιστεί στον Νιλ, τον Βρετανό ομόλογό του πράκτορα που παρουσιάζεται ως μυστηριώδης σύμμαχος; Θα εμπιστευτεί την Κατ, την κακοποιημένη σύζυγο του Σέιτορ, που θέλει να βάλει τέλος στον βίαιο γάμο της, σώζοντας την ανθρωπότητα από το σίγουρο δικό της; «Tenet», όμως, σημαίνει «αρχή». Κι ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Και κανονικά. Την ίδια στιγμή.

Οσο οι τίτλοι τέλους πέφτουν και το μυαλό προσπαθεί να ευθυγραμμιστεί με όσα εντυπωσίασαν το βλέμμα, η καρδιά πάει στο «Tenet» – στην αρχή. Και ζητά απάντηση. Είναι οι μεγάλες ιδέες, αυτομάτως, μεγάλο σινεμά; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 15.10 στο Nova Cinema 2.

the county 2

Η Λευκή Επανάσταση (The County) του Γκριμούρ Χακόναρσον

Η Ινγκα είναι συνηθισμένη να δουλεύει τη φάρμα της με τον άντρα της, τον Ρέινιρ, με τόσο κόπο και φόρτο που, αγαπημένοι μεν, δεν προλαβαίνουν καν να μιλήσουν μεταξύ τους, μένει μετέωρη όταν ο Ρέινιρ σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό. Η Ινγκα ξέρει ότι θα τη φροντίσει το Σωματείο των τοπικών κτηνοτρόφων, εκείνο στο οποίο ανήκουν εδώ και χρόνια, που έχει δικαίωμα στην αποκλειστική διάθεση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους και αποκλειστικά εκείνο τους παρέχει υλικά και μηχανήματα, σε τιμές πολύ υψηλότερες απ' ό,τι θα έβρισκαν στο μακρινό Ρέικιαβικ. Οταν, ωστόσο, η Ινγκα αρχίζει να καταλαβαίνει με τι αντίτιμο προσφέρεται αυτή η βοήθεια, ξεκινά, μόνη γελαδάρισσα εναντίον όλων και με όπλο της το facebook (αλλά και μια καραμπίνα), να πολεμήσει εναντίον του Σωματείου και να διεκδικήσει τα δικαιώματα τα δικά της και της κοινότητας.

Ο πολυβραβευμένος Γκριμούρ Χακόναρσον που 6 χρόνια πριν μάς εντυπωσίασε με το «Δεσμοί Αίματος» («Rams», 2015), επιστρέφει με μια ακόμη ειλικρινή, ανθρώπινη ταινία τοποθετημένη στην επαρχία της Iσλανδίας. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ.

«Η Λευκή Επανάσταση» κάνει πανελλήνια πρεμιέρα σε streaming και είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa στο Viva.gr.

Obama 2

Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union του Πίτερ Κάνχαρντ

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος και -πρώτος μαύρος- Αμερικανός Πρόεδρος, έμεινε στο ύψιστο αξίωμα για δύο τετραετίες (2008-2016), αλλά η διακυβέρνησή του χάραξε πορεία κι άφησε τη δική της Ιστορία. Κι όχι μόνο γιατί επί δύο χρονιές (2008 και 2012) ψηφίστηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, ούτε γιατί κέρδισε το 2009 το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, και τέταρτος συνολικά, που κέρδισε το βραβείο).

Το ντοκιμαντέρ «Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union» που υπογράφει ο βετεράνος ντοκιμαντερίστας Πίτερ Κάνχαρντ, είναι ένα ακόμα ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της ΗΒΟ, και θα μας πάει πίσω - στην αρχή της πολιτικής του καριέρας του Ομπάμα, αλλά και στην άνοδό του μέσα στα χρόνια, μέχρι τη διπλή, απαιτητική θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στη Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.