Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Lost in Translation 607

Χαμένοι στη Μετάφραση (Lost in Translation) της Σοφία Κόπολα

Δύο άγνωστοι μεταξύ τους Αμερικανοί συναντιούνται στο Τόκιο. Ο μεσήλικας Μπομπ, ένας ξεπεσμένος χολιγουντιανός σταρ, βρίσκεται εκεί για ένα δαφημιστικό. Η νεαρή Σάρλον, μία νιόπαντρη κοπέλα, συνοδεύει τον διάσημο και πολυάσχολο σύζυγό της. Αν και φαινομενικά αταίριαστο δίδυμο, οι δυο τους θα κάνουν παρέα και θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να καταλάβει τη ζωή του - έτσι όπως αυτή ξαφνικά θα φανεί από απόσταση, από την άλλη άκρη του κόσμου.

Μελαγχολική, τρυφερή, κομψή, με τον τρόπο της ρομαντική και όσο πρέπει παράξενη, η ταινία της Σοφία Κόπολα έγινε ένα modern classic κι αγαπήθηκε πολύ από μια γενιά θεατών που βρήκε ότι μιλά για την δική τους απροσδιόριστη μελαγχολία.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον ΑΝΤ1

inherent vice 607

Εμφυτο Ελάττωμα (Inherent Vice) του Πολ Τόμας Αντερσον

Λος Αντζελες, αρχές της δεκαετίας του '70, όπου τα διαγγέλματα του Ρίτσαρντ Νίξον και το θρίλερ της σύλληψης του Μάνσον μπερδεύονται με τα παιδιά των λουλουδιών, τις ζωικές αύρες, τη γενική αίσθηση ότι όλα επιτρέπονται και τα ναρκωτικά κάθε είδους. Μέσα σ' αυτόν τον κόσμο, ο Ντοκ Σπορτέλο, ένας private eye που ρολάρει τον ένα μπάφο μετά τον άλλον, προσπαθεί να εντοπίσει τον παλιό του έρωτα, τη μοιραία Σάστα Φέι και, παράλληλα, να εκθέσει τον εγκληματία μεγαλομεσίτη Μίκι Γκούλφμαν. Στη διαδρομή του θα εισβάλλουν ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας που δυσκολεύεται να συγκρατεί την οργή του, ένας μουσικός που φέρεται ως νεκρός ενώ ζει σ' ένα αμφίβολου προσανατολισμού new age κοινόβιο, μια χίπι νεράιδα που ερμηνεύει το παρόν και το μέλλον κι ένα καράβι με ύποπτο φορτίο.

Ο master Πολ Τόμας Αντερσον βασίζεται σε Τόμας Πίντσον και κάνει την πιο γοητευτική, εθιστική ταινία για το... χάσιμο, ντυμένη ως νεονουάρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Star

a quiet place part II main

Eνα Hσυχο Μέρος 2 (A Quiet Place Part II) του Τζον Κρασίνσκι

Σ' έναν μετα-αποκαλυπτικό, δυστοπικό κόσμο, ο παραμικρός ήχος σκοτώνει. Αν τολμήσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο, εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα εμφανίζονται και σε κατασπαράζουν. Εκεί αφήσαμε την ιστορία επιβίωσης της οικογένειας Αμποτ, με τον πατέρα, Λι Αμποτ, να θυσιάζεται στην συγκινητική τελευταία σκηνή, για τη γυναίκα του, Εβελυν και τα παιδιά τους - την Ρέιγκαν, την κωφή κόρη τους, τον Μάρκους, τον πιτσιρικά γιο τους και το νεογέννητο μωρό τους. Κι εκεί θα ξαναπιάσουμε το νήμα: η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει το κατεστραμμένο μετά την επίθεση των τεράτων σπίτι τους και να βρει νέο καταφύγιο.

Μπορεί να λείπει το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι επιστρέφει στον κόσμο της σιωπής με ιδέες, κι αποδεικνύεται σκηνοθέτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

the last of us

The Last of Us

Σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers, ο Τζόελ που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού αναλαμβάνει να μεταφέρει την Ελι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies.

To βασισμένο στο ευπώλητο videogame «The Last of Us» είναι η πλέον αναμενόμενη σειρά για το 2023 απο το ΗΒΟ και ερχεται στο το Vodafone TV, κάνοντας ακόμα και τα videogames πια να μοιάζουν αλλιώς.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

myfff rien a foutre

Δεν Δίνω Γαμημένη Δεκάρα (Rien à foutre) των Εμανουέλ Μαρ, Ζουλιέτ Λεκούστρ

Το παράλογο και απάνθρωπο επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο η Αντέλ Εξαρχόπουλος ενσαρκώνει, με βαρύτητα και ασέβεια, τις υπαρξιακές περιπλανήσεις μιας νεαρής γυναίκας εν πτήσει.

H ταινία είναι διαθέσιμη μέσω του MyFrenchFilmFestival

the menu

Το Μενού (The Menu) του Μαρκ Μάιλοντ

Η ταινία μας ταξιδεύει στον κόσμο της haute cuisine όπου ένα νεαρό ζευγάρι πάει σε ένα απομακρυσμένο νησί, μαζί με άλλους καλεσμένους, για να γευματίσει σε ένα exclusive εστιατόριο όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που... σοκάρουν.

Ο Μαρκ Μάιλοντ, σκηνοθέτης επεισοδίων του «Game of Thrones» και του «Succession», σε μια κωμωδία γαστριμαργικού τρόμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.