Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 7 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 7 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


four weddings and a funeral

Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία (Four Weddings and a Funeral) του Μάικ Νιούελ

Ο Τσαρλς τα έχει όλα - γοητευτικός, έξυπνος, επιτυχημένος, με μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο! Και αυτό είναι Ισως ο λόγος που δεν έχει πειστεί ακόμα να παντρευτεί.'Ισως όμως και οι προβληματικοί γάμοι των φίλων του. 'Ολα όμως αλλάζουν, όταν σε ένα γάμο συναντήσει την Κάρι, μια όμορφη Αμερικανίδα. Το ειδύλλιο μεταξύ τους δεν αργεί να φουντώσει, Θα χρειαστούν όμως πολλοί γάμοι και μια... κηδεία, μέχρι να καταλήξει εκεί που Θέλει ο Τσαρλς.

Παγκόσμια κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία της δεκαετίας του 90, υποψήφια για δύο βραβεία 'Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας και Πρωτότυπου Σεναρίου), που από πολλούς κριτικούς Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες βρετανικές ταινίες όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1

Nuovo Cinema Paradiso

Σινεμά ο Παράδεισος (Cinema Paradiso) του Τζουζέπε Τορνατόρε

Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Υστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία… Διαβάστε περισσότερα

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

molly's game 607

Το Παιχνίδι της Μόλι (Molly's Game) του Ααρον Σόρκιν

H Μόλι Μπλουμ, μία 30χρονη τότε γυναίκα, συνελήφθη το 2013 από το FBI σε μία επιχείρηση-σκούπα, που επιχείρησε να αποδεκατίσει την οργάνωση υπόγειων παιχνιδιών πόκερ, τα οποία γιγαντιώθηκαν τόσο, ώστε έφτασαν να ενισχύσουν τη δύναμη και τη δράση της ρωσικής μαφίας στο απατηλό αμερικανικό όνειρο. Η Μόλι ήταν το κλειδί: εκείνη οργάνωνε τα εβδομαδιαία παιχνίδια, εκείνη έθετε τα αυστηρά όρια, εκείνη εξασφάλιζε την μπάνκα. Ποια ήταν αυτή η γυναίκα; Επιστρέφοντας πίσω στο χρόνο, όσο η ίδια αφηγείται την ιστορία της στον (μοναδικό) δικηγόρο που δέχεται να την υπερασπιστεί, τη συναντάμε σε χιονισμένες πλαγιές να προπονείται σκληρά από τον απαιτητικό πατέρα της που θέλει να κάνει την κόρη του Ολυμπιονίκη του σκι, μέχρι που ένα γύρισμα της τύχης οδηγεί στο μοιραίο ατύχημά της. Τη βλέπουμε σε home video γενεθλίων των 5 της χρόνων να ομολογεί ότι δεν έχει ήρωες, ούτε φίλους, κι ούτε εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Και, φυσικά, την παρακολουθούμε επί μία δεκαετία να στήνει την επιχείρησή της: πώς τοποθετούσε τον εαυτό της στη διεκδίκηση ενός κομματιού από την πίτα του κέρδους, σ' έναν ανδρικό κόσμο. Πώς πόνταρε συνεχόμενα τα κότσια, την ευφυία, το ήθος και την αφέλειά της σαν μάρκα, πάνω στην τσόχα ενός μέχρι τότε ανδρικού παιχνιδιού. Οταν το FBI χτύπησε την πόρτα της, η Μόλι Μπλουμ τα έχασε όλα. Ή μήπως όχι;

Με καλές προθέσεις να αποτυπώσει την αληθινή ιστορία μίας γυναίκας που έπαιξε το αμερικανικό όνειρο με τους δικούς της όρους, ο Ααρον Σόρκιν χάνει τις ισορροπίες μεταξύ δικαίωσης κι αγιοποίησης. Και για αυτό και το παιχνίδι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον Σκάι

goldeneye

Τζέιμς Μπόντ Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Χρυσά Μάτια (Goldeneye) του Μάρτιν Κάμπελ

Όταν ένα θανατηφόρο, υπερσύγχρονο, δορυφορικό οπλικό σύστημα πέφτει σε λάθος χέρια, μόνο ο πράκτορας Τζέιμς Μποντ 007 μπορεί να σώσει τον κόσμο από μια βέβαιη καταστροφή. Ο Μποντ ταξιδεύει στη Ρωσία αναζητώντας τους κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης για το "GoldenEye", ένα φοβερό, διαστημικό όπλο, που μπορεί να εκτοξεύσει έναν καταστροφικό ηλεκτρομαγνητικό παλμό προς τη Γη και να καταστρέψει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές! Αλλά ο 007 έρχεται αντιμέτωπος με έναν παρανοϊκό εχθρό, που προσδοκά κάθε του κίνηση και που το μίσος του για εκείνον τον συντηρούσε τόσα χρόνια. Ο Μποντ μάχεται επίσης με την Xenia Onatopp, μια δολοφόνο που χρησιμοποιεί την ευχαρίστηση ως το απόλυτο όπλο της ενώ με τη σύμμαχό του, μια Ρωσίδα τεχνικό, θα κυνηγήσουν τη ρωσική μαφία και θα βρεθούν μπροστά σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

thor ragnarok main

Thor Ragnarok του Τάικα Γουατίτι

Ο Thor, που εν τω μεταξύ βρίσκεται ξανά ορφανός, ξανά φυλακισμένος, μονομαχεί σε αρένα (με τον Hulk, μάλιστα), κάνει και λίγο φλερτ στη σύγχρονη μεγαλούπολη, είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί με τον φευγαλέο Λόκι, εναντίον της αδελφής που δεν ήξεραν ότι είχαν, της Χέλα, προτού εκείνη καταστρέψει για πάντα το Ασγκαρντιανό σύμπαν. Στην περιπέτειά του, συναντά από τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ ως disco queen μονάρχη και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Doctor Strange, μέχρι τον Μπρους Μπάνερ (μετά την αρένα), σε μια από τις πιο γλυκές στιγμές buddy movie του υπερηρωικού σύμπαντος.

Τρίτος Θορ στη σειρά, πιο αστείος, κοντοκουρεμένος και πιο θεαματικός - παίρνει το αίμα του πίσω ανάμεσα στους Avengers που μονοπωλούν τη μεγάλη οθόνη την τελευταία δεκαετία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Bunuel en el Laberinto de las Tortugas 607

Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες (Buñuel en el Laberinto de las Tortugas) του Σαλβαδόρ Σιμό

Παρίσι, 1930. Ο Λουίς Μπουνιουέλ βρίσκεται στο στόχαστρο μπουρζουάδων, εκκολαπτόμενων φασιστών και ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μετά το σκάνδαλο που προκαλεί η σουρεαλιστική «Χρυσή Εποχή», η τελευταία του συνεργασία με τον Σαλβαδόρ Νταλί, με τον οποίο έχει ήδη ψυχραθεί. Αποκλεισμένος από χρηματοδότες για το επόμενο σχέδιό του, μια δική του διασκευή του μυθιστορήματος της Έμιλι Μπροντέ «Ανεμοδαρμένα Ύψη», αποφασίζει, με πηγή έμπνευσης ένα εθνογραφικό βιβλίο του Μορίς Λεζάντρ, να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ στις Χούρδες, την φτωχότερη περιφέρεια της Ισπανίας. Τα γυρίσματα στον «λαβύρινθο με τις χελώνες» -αναφορά στις καβουκοειδείς πέτρινες σκεπές των χαμόσπιτων της περιοχής- θα ξεκινήσουν μόλις τρία χρόνια μετά, με χρήματα από ένα χριστουγεννιάτικο λαχείο που κερδίζει ο Ραμόν Ασίν, παιδικός φίλος του Λουίς από την Αραγονία και γνωστός αναρχικός, και συνεργείο, εκτός των δύο, τον βοηθό σκηνοθέτη Πιέρ Ουνίκ και τον οπερατέρ Ελί Λοτάρ.

Μια συναρπαστική animated βιογραφία που «σκιτσάρει» τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Μπουνιουέλ μέσα από την περιπέτεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «Γη Χωρίς Ψωμί». Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Ανεσί 2019 και υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.