Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Le Brio 607

Το Ταλέντο (Le Brio) του Ιβάν Ατάλ

Η Νεϊλά έχει μεγαλώσει σε ένα υποβαθμισμένο προάστειο των Παρισίων και ονειρεύεται να γίνει δικηγόρος. Την πρώτη της μέρα στο Πανεπιστήμιο, έρχεται σε σύγκρουση με τον καθηγητή Πιέρ Μαζάρ, γνωστό για τον προκλητικό και προβοκατόρικο χαρακτήρα του.Ο καθηγητής, προκειμένου να επανορθώσει για την επιθετική και ίσως ρατσιστική συμπεριφορά του, αναλαμβάνει να προετοιμάσει την Λεϊλα ώστε να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό Ρητορικής. Κυνικός και ιδιαιτέρως απαιτητικός, γίνεται ένας μέντορας για τη νεαρή κοπέλα, όμως για να πετύχει η προσπάθειά τους, θα πρέπει και οι δύο να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους.

Ο Ντανιέλ Οτέιγ ρητορεύει αφοριστικά και η Καμέλια Τζορντάνα (Σεζάρ Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού) μαθαίνει κρατώντας τις κόντρες της σε μια κομψή όσο και εντελώς κλισεδιάρικη κομεντί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

loving pablo escobar 607

Αγαπώντας τον Πάμπλο (Loving Pablo) του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Η ταινία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα (είναι ο σκηνοθέτης του «Μια Υπέροχη Μέρα») φιλοδοξεί να αφηγηθεί την άνοδο και την πτώση του Πάμπλο Εσκομπάρ, ενός από τους μεγαλύτερους και περισσότερο συνδεδεμένους με την pop κουλτούρα βαρόνους ναρκωτικών στον κόσμο, μέσα από τα μάτια της διάσημης δημοσιογράφου της εποχής, Βιρχίνια Βαγιέχο, χρησιμοποιώντας ως αρχική πηγή έμπνευσης τα απομνημονεύματά της. Η Βαγιέχο, στην κρίσιμη περίοδο που τον συνάντησε, ερωτεύτηκε τον Πάμπλο αλλά μίσησε τον Εσκομπάρ και αν αυτό ακούγεται σαν να αποτελεί την σύνοψη μιας αυθεντικής λατινοαμερικάνικης σαπουνόπερας, είναι επειδή και η ταινία είναι στην πραγματικότητα ακριβώς αυτό.

Ο άνθρωπος Πάμπλο και ο Βαρόνος Εσκομπάρ. Η ζωή ενός από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην ιστορία μέσα από τα μάτια μιας ερωμένης του, δίνει την ευκαιρία στον Χαβιέρ Μπαρδέμ και την Πενέλοπε Κρουζ να συνυπάρξουν κινηματογραφικά στην πιο υπερβολική, γελοία, σαπουνοπερίστικη εκδοχή γκανγκστερικής ταινίας που έχουμε δει τελευταία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.20 στο Star

Yalda

Γιάλντα, η Nύχτα της Συγχώρεσης (Yalda, a Night for Forgiveness) του Μασούντ Μπακσί

Η νεαρή Μαριάμ έχει καταδικαστεί σε θάνατο για το φόνο του μεσήλικα άντρα με τον οποίο είχε κάνει προσωρινό γάμο. Η μοναδική της πιθανότητα να γλιτώσει την εκτέλεση είναι μια τηλεοπτική εκπομπή, ένα ζωντανό σόου με κοινό, όπου η Μόνα, η κόρη του θύματος, έχει τη δυνατότητα, εάν θέλει, να τη συγχωρέσει, παρουσία του Εισαγγελέα.

Η δεύτερη ταινία του Ιρανού Μασούντ Μπακσί, τo μεγάλο βραβείο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς, επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.50 στο Cosmote Cinema 2

the courier

Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου (The Courier) του Ντόμινικ Κουκ

Στο πέρασμα από τη δεκαετία του '50 σ' εκείνη του '60, στην καρδιά του ψυχρού πολέμου, ο Γκρέβιλ Γουιν ζει μια απλή, πετυχημένη ζωή στο Λονδίνο. Είναι επιχειρηματίας, «πωλητής» όπως λέει, κοινωνικός, ευγενικός, θα έλεγες και λίγο φαφλατάς, παντρεμένος με τη Σίλα - ευτυχώς έχουν ξεπεράσει την πρόσφατη μπαγαποντιά του - μπαμπάς ενός μικρού αγοριού, ένας καλός, συνηθισμένος άνθρωπος. Τον Γρκέβιλ θα επιλέξουν δυο συνεργαζόμενοι πράκτορες της CIA και της MI6, για να γίνει ο μεταφορέας τους. Ταξιδεύοντας συχνά στη Μόσχα με το πρόσχημα των επιχειρήσεών του, θα μεταφέρει πληροφορίες για την πυρηνική ανάπτυξη της ΕΣΣΔ που παρέχει ο ευηπόληπτος πρώην συνταγματάρχης Ολεγκ Πενκόφσκι που θέλει ν' αυτομολήσει στη Δύση, αλλά και, ιδεαλιστικά, ν' αποτρέψει μια παγκόσμια πυρηνική καταστροφή. Οι δυο τους θα γίνουν φίλοι, αλλά ούτε η σχέση τους, ούτε οι προθέσεις τους, μπορούν ν’ αναχαιτίσουν τον πιο βρώμικο πόλεμο που δεν έγινε ποτέ.

Ιστορική κατασκοπική περιπέτεια με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στην πλατφόρμα EON της Nova

Daniel 16

Daniel '16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Από το 1980, λένε οι αρχικοί τίτλοι της ταινίας του έμπειρου ντοκιμαντερίστα Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, λειτουργούν στην Ελλάδα παραρτήματα γερμανικών ιδρυμάτων για προερχόμενους από γερμανόφωνες χώρες ανήλικους με αποκλίνουσα ή ήπια παραβατική συμπεριφορά. Σκοπός των μικρών αυτών κοινοτήτων είναι να προσφέρουν στους τροφίμους μια εναλλακτική έκτιση των ποινών τους και να βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική τους επανένταξη. Σ' ένα τέτοιο ίδρυμα στον Εβρο φτάνει ο 16χρονος Ντάνιελ και, μέσα από τις βουβές του μοναξιές και τις θρασείς του εξεγέρσεις προσπαθεί να εμπεδώσει τον γεμάτο αντιφάσεις και αδικία κόσμο που τον περιβάλλει.

Δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας για τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, μια ειλικρινής και τρυφερή καταγραφή ενός άγνωστου κόσμου που βρίσκεται στη διπλανή μας πόρτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

texas chainsaw massacre 2022

Texas Chainsaw Massacre του Ντέιβιντ Μπλου Γκαρσία

Η Μέλοντι η έφηβη αδερφή της, Λάιλα και οι φίλοι τους, Ντάντε και Ρουθ, κατευθύνονται προς την απομακρυσμένη πόλη Χάρλοου του Τέξας, για να ξεκινήσουν ένα ιδεαλιστικό νέο επιχειρηματικό εγχείρημα. Ομως το όνειρό τους σύντομα μετατρέπεται σε ζωντανό εφιάλτη, όταν αναστατώνουν κατά λάθος το σπίτι του Leatherface, του ανισόρροπου κατά συρροή δολοφόνου με την αιματοβαμμένη κληρονομιά που συνεχίζει να στοιχειώνει τους κατοίκους της περιοχής.

Ακόμη ένα reboot/σίκουελ (ή μήπως ρίκουελ;) του «Σχιζοφρενή Δολοφόνου με το Πριόνι» που απλά επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πως, ειδικά στην περίπτωση του Leatherface, τα είπε καλύτερα αυτός που τα είπε την πρώτη φορά, μισό αιώνα πριν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς