Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 1η Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 1η Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Faces Places 607

Πρόσωπα & Ιστορίες (Faces Places) των Ανιές Βαρντά και JR

Το «Πρόσωπα & Ιστορίες» είναι ένα φιλμ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «road documentary», να ειδωθεί ως μελέτη χαρακτήρων, να αναλυθεί ως ένα αυτοβιογραφικό κολλάζ ανθρώπινης μνήμης. Το σινεμά της Ανιές Βαρντά, πρωτοπόρου της γαλλικής Nouvelle Vague και μόνιμα καινοτόμου της κινηματογραφικής φόρμας, δεν ήταν ποτέ άλλωστε εύκολα κατηγοριοποιήσιμο και το γεγονός ότι παραμένει έτσι ακόμα και στα 90 σχεδόν χρόνια της δημιουργού αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη μιας έντονα προσωπικής και μοναδικής ματιάς.

Περισσότερο από «road documentary», μελέτη χαρακτήρων ή αυτοβιογραφικό κολάζ ανθρώπινης μνήμης, το «Πρόσωπα & Ιστορίες» είναι απλά το «πειραγμένο», ειλικρινές και άκρως συγκινητικό πορτρέτο που αρμόζει στην Ανιές Βαρντά. Υποψηφιότητα Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 00.30 στην ΕΡΤ 2

die hard

Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (Die Hard) του Τζον ΜακΤίρναν

Ο αστυνομικός Τζον ΜακΚλέιν από τη Νέα Υόρκη επισκέπτεται στο Λος Αντζελες τη γυναίκα του, με την οποία βρίσκονται σε διάσταση. Κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου πάρτι στην πολυεθνική εταιρεία όπου εργάζεται εκείνη, μια συμμορία ληστών εισβάλλει στο κτίριο και την πιάνει όμηρο. Για κακή τους τύχη ο Τζον ΜακΚλέιν βρίσκεται στο κτίριο. Για καλή μας τύχη, να μια από τις καλύτερες περιπέτειες της δεκαετίας του '80 - με τον Μπρους Γουίλις ακριβώς στο σημείο που γινόταν ο σταρ μιας ολόκληρης γενιάς - και μαζί ο πιο ισχυρός διεκδικητής της πιο «χαρακτηριστικής χριστουγεννιάτικης ταινίας που δεν είναι» όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

Toy Story 4 607

Toy Story 4 του Τζος Κούλεϊ

Ο Γούντι ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Αντι είτε η Μπόνι. Οπότε, όταν το καινούριο παιχνίδι της Μπόνι, που είναι καρπός χειροτεχνίας από αναλώσιμα υλικά και ακούει στο όνομα Φόρκι αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Γούντυ αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Οταν η Μπόνι παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Γούντι καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει μία συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Λόλα. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Λόλα και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Γούντι και η Λόλα συνειδητοποιούν ότι οι δύο κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

Μετά το ιδανικό φινάλε, ο υπέροχος επίλογος μιας σειράς ταινιών που δεν πρόδωσε ποτέ εκείνη την ανεξίτηλη δύναμη της πρώτης ταινίας. Εδώ σε μια διασκεδαστική, τρυφερή, σπαρακτική, σοφή ελεγεία για τα χαμένα παιχνίδια και τη δεύτερη ευκαιρία που αξίζουν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.30 στον Alpha

world war z 607

Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ (World War Z) του Μαρκ Φόρστερ

Eνας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρι Λέιν, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

O Μπραντ Πιτ είναι το αντίδοτο για τις ορδές των ζόμπι που απειλούν τον πλανήτη, στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Μαξ Μπρουκς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκάι

azor

Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη (Azor) του Αντρέας Φοντάνα

Ο Ιβάν, ένας κομψός, διακριτικός Ελβετός τραπεζίτης, επισκέπτεται με τη γυναίκα του, την Ινές, την Αργεντινή. Ο σκοπός του είναι να καθησυχάσει τους ανήσυχους πάμπλουτους πελάτες της τράπεζας εκεί. Η χρονιά είναι το 1980, η Αργεντινή βρίσκεται κάτω από το ζυγό της χούντας, οι «desaparecidos», οι αγνοούμενοι, ολοένα και πληθαίνουν. Ο προκάτοχος του Ιβάν, ο Κις, τον οποίο οι προύχοντες αγαπούσαν... υπερβολικά, έχει, επίσης, εξαφανιστεί μυστηριωδώς, αφήνοντας πίσω εκκρεμείς υποθέσεις, ένα άδειο διαμέρισμα και μια λέξη, «Λάζαρο».

Πρωτότυπο, ανατριχιαστικά ήσυχο πολιτικό θρίλερ, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αντρέας Φοντάνα για τον σκοτεινό κόσμο της διαφθοράς στη χούντα της Αργεντινής. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Berlinale, την ελληνική στις Νύχτες Πρεμιέρας και στα τέλη Ιανουαρίου βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

1332934705.jpg

Ο Υπουργός (L'Exercice de l' Etat) του Πιερ Σελέρ

Ο Υπουργός Μεταφορών, Μπερτράν Σαν-Ζαν, ξύπνησε τη νύχτα από τον επικεφαλής του επιτελείου του. Ενα λεωφορείο έχει ανατραπεί, οι νεκροί είναι πολλοί, κυρίως παιδιά. Ο Υπουργός αναγκάζεται αν πάει εκεί, να παραστεί και να μιλήσει στα media. Ετσι αρχίζει η οδύσσεια ενός πολιτικού σε έναν όλο και πιο περίπλοκο, δυσλειτουργικό και εχθρικό κόσμο.

Η ανθρώπινη πλευρά ενός Υπουργού και του προσωπικού, ιδεαλιστικού αλλά και παρανοϊκού του αγώνα σε μια χώρα, μια Ευρώπη, έναν κόσμο που προτιμά να βλέπει τους πολιτικούς με εχθρικό τρόπο. Τρία βραβεία Σεζάρ και μια από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς στη Γαλλία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς