Industry

Αυτοί είναι οι νικητές του 3ου κύκλου του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

στα 10

Η Artworks ανακοίνωσε τους φετινούς νικητές και από την κατηγορία της κινούμενης εικόνας.

Flix Team
Αυτοί είναι οι νικητές του 3ου κύκλου του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Με χαρά και φέτος η Artworks ανακοινώνει την απονομή 75 βραβείων, μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε νέους Ελληνες καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στα πεδία των εικαστικών τεχνών, της κινούμενης εικόνας και του χορού, καθώς και σε 5 επιμελητές εικαστικών εκθέσεων. Σκοπός της βράβευσης είναι να προσφέρει ηθική και υλική υποστήριξη σε νέους δημιουργούς ώστε συνεχίσουν να δημιουργούν απρόσκοπτα και με ελευθερία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: ARTWORKS | Τρεις βραβευμένοι σκηνοθέτες μοιράζονται την εμπειρία τους από το διαγωνισμό

Οι 80 SNF ARTWORKS Fellows που θα συμμετάσχουν στον 3ο κύκλο του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Σεπτέμβριος 2020 - Μάιος 2021), θα λάβουν το χρηματικό βραβείο των 8.000 ευρώ ο καθένας. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία τους μέσα από ένα δυναμικό πρόγραμμα παρουσιάσεων (studio visits) και να παρακολουθήσουν μία σειρά από σεμινάρια, διαλέξεις και εργαστήρια με στόχο την επαγγελματική τους εξέλιξη και δικτύωση.

Οπως κάθε χρόνο, η αξιολόγηση των αιτήσεων και η επιλογή των βραβευθέντων έγινε από επιτροπές αξιολόγησης, μέλη των οποίων αποτέλεσαν καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της τέχνης, ενώ σε κάθε κύκλο του Προγράμματος, η σύνθεση των επιτροπών ανανεώνεται και ανακοινώνεται δημόσια.

Φέτος, τα βραβεία για το 3ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε κινηματογραφικστές απονέμονται στους:

Aνδρέας Βακαλιός
Γιώργος Γούσης
Γιώργος Ηλιόπουλος
Κωστής Θεοδοσόπουλος
Γιάννης Καρύδας
Νικόλας Κυρίτσης
Βασιλική Λαζαρίδου
Αριστοτέλης Μαραγκός
Χρήστος Νίκου
Φωκίων Ξένος
Μάνος Παπαδάκης
Παναγιώτης Παπαφράγκος
Oρφέας Περετζής
Κυβέλη Σορτ
Κωστής Χαραμουντάνης
Δημήτρης Αναγνώστου
Γιάννης Βεσλεμές
Φαίδρα Βόκαλη
Σοφία Γεωργοβασίλη
Βασίλης Χρυσανθόπουλος

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα μέσα από τον ιστότοπο της Artworks. Μαζί με τους νέους fellows, οι βραβευθέντες από το πρόγραμμα καλλιτέχνες φτάνουν, συνολικά, τους 220.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση της Artworks:

www.art-works.gr
Instagram: @artworksfellows
FB Page: Artworks.Fellowship.Program