Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Ριβιέρα» του Ορφέα Περετζή, στο Eastern Promises Industry Days του Κάρλοβι Βάρι

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους του Ελληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφου, προχωρά με αποφασιστικά βήματα προς την παραγωγή της.

Flix Team
Η «Ριβιέρα» του Ορφέα Περετζή, στο Eastern Promises Industry Days του Κάρλοβι Βάρι

Στα πλαίσιο του Eastern Promises Industry Days του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (28 Ιουνίου - 6 Ιουλίου) θα παρουσιαστούν μια σειρά από νέα πρότζεκτ σε ανάπτυξη σε στάδιο εύρεσης συμπαραγωγών, και works-in-progress, μπροστά σε κοινό της κινηματογραφικής αγοράς.

Ανάμεσα τους το πρότζεκτ «Ριβιέρα», ντεμπούτο μυθοπλασίας του σκηνοθέτη-σεναριογράφου Ορφέα Περετζή, με παραγωγό τον Κωνσταντίνο Βασίλαρο. Αναπτύχθηκε αρχικά στα πλαίσια του IPDF του LAGFF στο Λος Άντζελες, στο MFI Script 2 Film Workshops το καλοκαίρι του 2018, και περαιτέρω κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 2 εργαστηρίων του προγράμματος MIDPOINT Feature Launch, στη Τεργέστη της Ιταλίας τον Ιανουάριο, και στο Κάουνας της Λιθουανίας τον Μάιο του 2019.

Δείτε ακόμη: Το «Ζίζοτεκ» του Βαρδή Μαρινάκη στο διαγωνιστικό East of the West του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Ορφέας Περετζής 607

Μιλώντας για την ταινία του, ο Ορφέας Περετζής λέει: «Από τη "Ριβιέρα" κανείς δε μπορεί να φύγει ακόμα και αν πεθάνει και τα δέντρα είναι σα Θεοί που ζούνε για πάντα». Το φιλμ θα είναι μια κωμικοτραγική ιστορία ενηλικίωσης, στον πυρήνα της οποίας είναι η σχέση κόρης και μητέρας και το πως αυτή επηρεάζεται από την πώληση της οικογενειακής πανσιόν τους στο Λαγονήσι. Είναι μια μελέτη πάνω στη μνήμη, και στην εμμονική νοσταλγία σε έναν μικρόκοσμο που ζει στη σκιά ενός ένδοξου παρελθόντος.

Ριβιέρα 607 Photo Credit: Kostas Kapsianis

Το τρίτο εργαστήριο του MIDPOINT Feature Launch ξεκινάει στην Πράγα στις 27 Ιουνίου 2019, λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του πρότζεκ τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 στις 11 π.μ. στο Čas Cinema του Κάρλοβι Βάρι. Το Works in Development - Feature Launch (του KVIFF Eastern Promises Industry Days) παρουσιάζει επίσης πρότζεκτ από την Τσεχία, την Κροατία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Ουκρανία.

Δείτε επίσης: «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Το Flix βρίσκεται στο Κάρλοβι Βάρι για να σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ μέσα και έξω από τις αίθουσες, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Πράγα.