Buzz

Advent Calendar: 25 Δεκεμβρίου 2013

στα 10

Το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, ανήμερα Χριστούγεννα, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη μουσική σκηνή από το σινεμά.

Flix Team
Advent Calendar: 25 Δεκεμβρίου 2013

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια μουσική σκηνή από το σινεμά, στο… πνεύμα των ημερών. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «μουσικές» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές γεμάτες μελωδίες, τραγούδια που γνωρίσαμε σε ταινίες και κρατήσαμε κοντά μας, νότες και στίχους που μιλούν πιο καθαρά από το καλύτερο σενάριο! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια μουσική σκηνή από το σινεμά, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε play στην «Ατίθαση Καρδιά» του Ντέιβιντ Λιντς Το 1990, έχοντας μόλις ολοκληρώσει τον πιλότο του «Twin Peaks», ο Ντέιβιντ Λιντς διασκεύασε το μυθιστόρημα του Μπάρι Γκίφορντ και σκηνοθέτησε το πιο αλλόκοτο και βαθειά ρομαντικό road movie, την ιερή ιστορία του Σέιλορ και της Λούλα και του έρωτά τους που πρέπει να υπερπηδήσει κάθε λογής εμπόδια. Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες κι η Νταϊάν Λαντ στο ρόλο της μητέρας της Λούλα (και μητέρα της Λόρα Ντερν, άλλωστε), ήταν υποψήφια για Οσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Η ταινία ξεκίνησε ως εμπορική αποτυχία την καριέρα της, πολεμήθηκε και λατρεύτηκε από την κριτική, αλλά περνώντας τα χρόνια παρέμεινε αξεπέραστη στη μνήμη του κοινού, μια απολαυστική νουάρ «ρομαντική κομεντί», όσο φωτεινή και αθώα μπορεί να γίνει από τα χέρια του Ντέιβιντ Λιντς. Στη σκηνή που ακολουθεί, το φινάλε της ταινίας και του φετινού advent calendar του Flix, ο Σέιλορ, φορώντας το σακάκι που «συμβολίζει την ατομικότητά του και την πίστη του στην προσωπική ελευθερία» και η Λούλα ζουν το δικό τους happy end, τραγουδώντας, φυσικά, Ελβις. Χρόνια πολλά και… we love you tender!

info Ατίθαση Καρδιά / Wild at Heart / 1990 / σκηνοθεσία, σενάριο: Ντέιβιντ Λιντς / Φωτογραφία: Φρέντερικ Ελμς / Μοντάζ: Ντουέιν Ντάναμ / Μουσική: Αντζελο Μπανταλαμέντι / Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Λόρα Ντερν, Γουίλεμ Νταφό, Κρίσπιν Γκλόβερ, Νταϊάν Λαντ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Χάρι Ντιν Στάντον / Διάρκεια: 125’ / Τραγούδι: «Love Me Tender», των Elvis Presley & Vera Matson, με τη φωνή του Νίκολας Κέιτζ


Δείτε ακόμα: